Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Felvételi a Vasasba: tovább, tovább!

Öcaline - 2021. szeptember 15. 7:05

A nagy érdeklődésre tekintettel újabb felvételik nyomán csatlakozhatnak új tagok a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes csoportjaihoz! A korábbi felvételik mellé újabb két alkalmat hirdettek, mutatom!
 

Újabb felvételi időpontokat hirdetett az MMK kötelékében dolgozó táncegyüttes: az elmúlt hetek sikeres toborzója – benne a hasábjainkon is megénekelt városjáró villámcsődület – nyomán nagy érdeklődés mutatkozott a Vasas iránt, így két újabb lehetőséget teremt az együttes az érdeklődők bemutatkozására. A majdani táncos palánták előbb szeptember 16-án, csütörtökön, majd egy hét múlva, szeptember 23-án kereshetik fel a Vasa próbatermét Munkásművelődési Központban – mindkét alkalommal 16-18 óra között lesz a felvételi.
És hogy mit kínál a jelentkezőknek a Vasas? Pontos válasszal rukkoltak ki a csapat közösségi felületén – íme: "Ha szeretnél egy igazán szerethető családhoz tartozni, fesztiválokra járni hazai szinten és külföldön egyaránt, szereted a néptáncot, népzenét, táborokat, családi programokat, kirándulásokat, ha minőségi dolgokkal kívánod eltölteni szabadidődet , itt a helyed!"

Hibátlan végszó, irány a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes!

(Archív fotó: Vígh Dániel)
 

A rovat további hírei: Kultúra

Zenei kavalkádra készül az Élesztő közössége

Zenei kavalkádra készül az Élesztő közössége

2021. szep. 22.

Immár második nagy kulturális rendezvényét szervezi az Élesztő lokálpatrióta közösség. Színes zenei kavalkádra készülnek, készülünk – az első felvonás pénteken lesz, mutatom a programot máris!

Könnyed délután a Líra-Móra Könyvesboltban

Könnyed délután a Líra-Móra Könyvesboltban

2021. szep. 21.

Egyszerre ígér izgalmas kalandozást a regények világában, valamint a könnyed kikapcsolódást a könyvesbolt kísérlete – ráadásul Dunaújvárosból elszármazott alkotó mutatkozik be csütörtökön.

József Attila Könyvtár: "Pilinszky és én"

József Attila Könyvtár: "Pilinszky és én"

2021. szep. 20.

Rendhagyó zenés irodalmi összeállítás a magyar költészet egyik állócsillaga emlékére. 100 éve született Pilinszky János. Alvó, szegek, jéghideg, homok.

Bartók: hazai pályán is hódíthat a "Hamlear" (galériával)

Bartók: hazai pályán is hódíthat a "Hamlear" (galériával)

2021. szep. 20.

Látta már Koltai Róbertet és Nagy Ervint egyszerre egy színpadon? Itt a remek alkalom, ráadásul egy, sőt, kettő velőtrázó Shakespeare-átiratban! És holnap már hazai közönség előtt hódít a "Hamlear"!

DSTV: varázsgemmák a múzeumban

DSTV: varázsgemmák a múzeumban

2021. szep. 20.

Ebben a hónapban is kiválasztotta a hónap műtárgyát az Intercisa Múzeum, derült ki a DSTV összegzéséből. Az érdeklődők ezúttal a római kori varázsgemmákkal ismerkedhetnek meg. Hangkép.
 

DSTV: Bartók történetek

DSTV: Bartók történetek

2021. szep. 18.

Új sorozatot kezdett a Bartók Kamaraszínház, derül ki a DSTV összegzéséből. A kezdeményezés részleteit Csadi Zoltán művészeti igazgató és dr. Gajdó Tamás színháztörténész összegzi. Hangkép.
 

ICA-D: kurátori vezetéssel búcsúzik a Móder-tárlat

ICA-D: kurátori vezetéssel búcsúzik a Móder-tárlat

2021. szep. 16.

Hamarosan véget ér Móder Rezső átfogó egyéni kiállítása a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) – a Lebegő ellenállások című retrospektív bemutató kurátori tárlatvezetéssel  búcsúzik a közönségtől.