Dunaújváros Hetilap

Gazdag programkínálat az újtelepi ÖKO Napon

doszerk - 2021. szeptember 15. 8:07

Közösségi események és környezettudatos gondolkodás terén is csillagos ötös menüvel csalogatja a vendégeket a Városvédők Újtelepért Egyesület szombaton. Városi viszonylatban is lesz újdonság!

Egzotikus rovarkiállítás, ingyenes BikeSafe akció, véradás valamint hulladékgyűjtő akció is várja az Újtelepre érkezőket szeptember 18-án, szombaton reggel 8 órától 14 óráig a volt újtelepi iskolában és az intézmény környezetében. Ismét élettel telik meg a térség a már hagyományos ÖKO Nap során, ráadásul újdonsággal is kirukkol a Városvédők Újtelepért Egyesület szervező csapata:  a már megszokott fém- és műszaki hulladékgyűjtés mellett a városban először lakossági veszélyes hulladék lerakásra is lesz lehetőség. A lakók megszabadulhatnak egyebek mellett például festék maradékoktól, növényvédő szerektől vagy akkumulátoroktól. 

A Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetéve közös szervezésben véradáson vehetünk részt, valamint a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság jóvoltából kerékpárunkat  is regisztrálhatjuk a BikeSafe akció részeként. A program lényege, hogy a kétkerekűek nyilvántartásba vétele lehetővé teszi, hogy lopás esetén a jármű mielőbb visszakerüljön tulajdonosához. Mindezek mellett egzotikus rovarkiállítás, kézműves - és könyvvásár, valamint kürtőskalács várja a kilátogatókat. 

A rendezvény helyszíne a Vak Bottyán utca és Móra Ferenc utca sarka lesz – és persze mindenkit szeretettel várnak!

(Forrás: DMJV Önkormányzata; archív fotó: DO)
 

A rovat további hírei: Közélet

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

2022. aug. 09.

Néhány hónap hallgatás után a Global Faktor Zrt. ismét fenyegető levelekkel bombázza a dunaújvárosiakat – a DVG Zrt. közleménye a téma kapcsán percekkel ezelőtt jelent meg a város hivatalos oldalán, a fontosságára tekintettel betűhíven közöljük.

Körzeti beruházások városszerte

Körzeti beruházások városszerte

2022. aug. 09.

Számos beruházás és fejlesztés zajlik jelenleg Dunaújvárosban. Motyovszki Mátyás két projektről, míg dr. Székely Károly és Tóth Kálmán egy-egy beruházásról adott hírt a közelmúltban. A következőkben ezek gyűjteménye olvasható. 

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

2022. aug. 08.

Két fontos projektről adott hírt Barta Endre a 4-es számú választókörzet önkormányzati képviselője a közelmúltban. A Liszt Ferenc kertben található játszótér egy napvitorlával bővül, míg a Domanovszky téren egy új homokozót alakítanak majd ki. 

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

2022. aug. 08.

Bárki javaslatot tehet írásban a "Szociális Munkáért-Dunaújváros" díjra, amelyet az önkormányzat egy korábbi rendeletével alapított. A határidő szeptember 20., várják a felterjesztéseket!

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

2022. aug. 08.

Aktuális témáról, a tűzijáték költségeinek szociális célú felhasználásáról kérdezte a városlakókat a DSTV stábja. A megkérdezettek többsége egyetért a közgyűlési döntéssel. Hangkép.
 

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

2022. aug. 05.

A kapcsolódó összegzés már megjelent a DO-n, de a város hivatalos oldalán már olvasható a hivatalos versenyfelhívás is a Mi nem szemetelünk! című megméretésre. Mutatom!

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

2022. aug. 05.

Az évek óta tapasztalható felmelegedés és az idei forró és száraz nyár kétségkívül elég bizonyítékot szolgáltat ahhoz, hogy belássuk, komoly lépéseket kell tennünk azért, hogy egyéni és városi szinten is csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat. És olyan megoldásokat találjunk többek között a városüzemeltetésre, amelyekkel kezelhető a klímaválság és annak következményei.