Dunaújváros Hetilap

Gazdag programkínálat az újtelepi ÖKO Napon

doszerk - 2021. szeptember 15. 8:07

Közösségi események és környezettudatos gondolkodás terén is csillagos ötös menüvel csalogatja a vendégeket a Városvédők Újtelepért Egyesület szombaton. Városi viszonylatban is lesz újdonság!

Egzotikus rovarkiállítás, ingyenes BikeSafe akció, véradás valamint hulladékgyűjtő akció is várja az Újtelepre érkezőket szeptember 18-án, szombaton reggel 8 órától 14 óráig a volt újtelepi iskolában és az intézmény környezetében. Ismét élettel telik meg a térség a már hagyományos ÖKO Nap során, ráadásul újdonsággal is kirukkol a Városvédők Újtelepért Egyesület szervező csapata:  a már megszokott fém- és műszaki hulladékgyűjtés mellett a városban először lakossági veszélyes hulladék lerakásra is lesz lehetőség. A lakók megszabadulhatnak egyebek mellett például festék maradékoktól, növényvédő szerektől vagy akkumulátoroktól. 

A Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetéve közös szervezésben véradáson vehetünk részt, valamint a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság jóvoltából kerékpárunkat  is regisztrálhatjuk a BikeSafe akció részeként. A program lényege, hogy a kétkerekűek nyilvántartásba vétele lehetővé teszi, hogy lopás esetén a jármű mielőbb visszakerüljön tulajdonosához. Mindezek mellett egzotikus rovarkiállítás, kézműves - és könyvvásár, valamint kürtőskalács várja a kilátogatókat. 

A rendezvény helyszíne a Vak Bottyán utca és Móra Ferenc utca sarka lesz – és persze mindenkit szeretettel várnak!

(Forrás: DMJV Önkormányzata; archív fotó: DO)
 

A rovat további hírei: Közélet

Fődíjat érdemelt a Steixner Leather Art!

Fődíjat érdemelt a Steixner Leather Art!

2021. szep. 22.

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány által alapított elismerés, Az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 fődíját érdemelte kategóriájában a Steixner István irányította cég. Gyorshír, nagy gratulációval!

Európai Mobilitási Hét: eljött a nagy nap

Európai Mobilitási Hét: eljött a nagy nap

2021. szep. 22.

Válassza ön is a közösségi közlekedést: az Autómentes Nap keretében ingyen buszozhat a városi hálózaton! Az utolsó figyelmeztetést a város hivatalos weboldala tette közzé.

A balesetek elkerülése a cél

A balesetek elkerülése a cél

2021. szep. 21.

Terepszemlét tartott a Szalki-szigeten Mészáros László, a DVG Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási Ágazatának vezetője, valamint Orosz Csaba, a körzet képviselője. 

Előválasztás: "... visszavesszük és visszaadjuk a demokráciát"

Előválasztás: "... visszavesszük és visszaadjuk a demokráciát"

2021. szep. 21.

Hosszú sorok egész nap, tapintható választói aktivitás és kiváló hangulat a Városháza téren: javában tart az előválasztás Dunaújvárosban is. A címbe foglalt idézetet Szabó Zsolt alpolgármestertől kölcsönöztük, aki tegnap kora délután voksolt a Városháza téren.

Egy kézben a távhőtermelés és a szolgáltatás

Egy kézben a távhőtermelés és a szolgáltatás

2021. szep. 20.

Dunaújváros történetében először egy 100 százalékban önkormányzati tulajdonú cég végzi majd a távhőtermelést és a távhőszolgáltatást.

Előválasztás: bemutatkozik Kovács Janka

Előválasztás: bemutatkozik Kovács Janka

2021. szep. 20.

"… olyan országot szeretnék építeni a gyerekeimnek és az ő generációjuknak, ahonnan nem kell elmenni és ahová megéri visszajönni." Bemutatkozik Kovács Janka, a Momentum országgyűlési képviselőjelöltje. (X) 

Előválasztás: "Megtámadtak, de nem némulunk el"

Előválasztás: "Megtámadtak, de nem némulunk el"

2021. szep. 19.

A téma fontosságára a DO betűhíven közli az előválasztást szervező csapat közleményét: ma szünet, hétfőn folytatják. Minden további fontos részlet a hajtás után.