Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

ICA-D: a nagy őszi seregszemle

Öcaline - 2021. szeptember 30. 9:56

Közel hetven képző- és iparművész mutatja be munkáját a Fejér Megyei Őszi Tárlat keretében: a szalonkiállítás pénteken nyílik a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) összes termeiben. Gazdag kollekció lesz, mindenkit várnak a megnyitóra!

A több mint fél évszázados múltra visszatekintő Fejér Megyei Őszi Tárlatot kétévente rendezik, méghozzá felváltva Székesfehérváron és Dunaújvárosban – idén az utóbbin van a sor: október 1-jén, pénteken délután lesz a szalonkiállítás megnyitója a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D).
Az esemény 18 órakor kezdődik, köszöntőt mond Pintér Tamás polgármestere, majd Majsai Réka művészettörténész ajánlja a vendégek figyelmébe a seregszemle anyagát. A megnyitón közreműködik Juhos Melinda harmonikaművész. Figyelem, fontos: a belépés díjtalan, de az eseményen a részvétel védettségi igazolványhoz kötött. 

Az idei őszi tárlaton a megyében élő, vagy a térséghez ezer szállal kötődő képző- és iparművészek közül mintegy hetven alkotó műveit láthatja a közönség: az ICA-d tájékoztatója szerint a több mint egy hónapon át, egészen november 5-ig látható tárlat a megye alkotói, illetve a szférában tevékenykedő szakemberek számára az egyik legfontosabb találkozási lehetőség. 
A közönség számára pedig a legnagyszerűbb alkalom a tájékozódásra – hiszen nincs más rendszeresen visszatérő alkalom, amely ennyire átfogó képet nyújtana Fejér megye művészetvilágának aktuális helyzetéről.

Borítékolhatóan sokszínű és gazdag kollekciót láthatunk – mindenkit szeretettel várnak a holnapi megnyitón!

(Illusztráció: ICA-D)

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: a második tábor az MMK-ban (galériával)

DSTV: a második tábor az MMK-ban (galériával)

2022. júl. 01.

Színes sorozattal, kézműveskedéssel és kertészkedéssel folytatódott a tematikus táborok hete az MMK-ban, derül ki a DSTV összegzéséből. Varázspálca és manókészítés is szerepel a Nyártündér hete kínálatában. Hangkép és galéria itt!
 

DSTV: vissza a kőtárba! (galériával)

DSTV: vissza a kőtárba! (galériával)

2022. jún. 30.

Gazdag program, tömeges jelenlét – minden szempontból sikeres volt az Intercisa Múzeum rendezvénye, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény a Múzeumok Éjszakája keretében a római kori kőtárban várt a vendégeket. Hangkép és galéria itt!

Sugárúti Fesztivál – csatangoljuk be együtt a Vasmű utat!

Sugárúti Fesztivál – csatangoljuk be együtt a Vasmű utat!

2022. jún. 29.

Egykor a Vasmű úton összpontosult Dunaújváros közösségi élete; az elegáns hangulatú, színes kirakatokkal csalogató sugárút a társasági élet különleges, meghatározó helyszíne volt, amely hétvégi délutánokon benépesült szépen felöltözött dunaújvárosi családokkal – ezt a hangulatot idézi meg a Sugárúti Fesztivál a hét végén.
 

DSTV: szabad szemmel a Szertelen Házban

DSTV: szabad szemmel a Szertelen Házban

2022. jún. 29.

Új dunaújvárosi helyszínen is láthatják az érdeklődők a KineDok dokumentumfilmjeit, derül ki a DSTV összeállításából. Az országos hálózathoz a Szabad szemmel című programmal csatlakozott az MRE Újváros Drogambulancia, vagyis a Szertelen Ház. Hangkép.
 

DSTV: nagy találkozás a könyvtárban

DSTV: nagy találkozás a könyvtárban

2022. jún. 28.

Követte a vándorkiállítást az alkotó, Marék Veronikával találkozhattak a napokban a gyermekkönyvtár vendégei, derül ki a DSTV összeállításból. A népszerű mesék szerzője szívesen beszélgetett olvasóival, és persze dedikálásra is vállalkozott. Hangkép.

Mesés kínálat a gyermekkönyvtárban

Mesés kínálat a gyermekkönyvtárban

2022. jún. 27.

Rendszeres nyári programokkal csalogatja a jövő könyvbarátait a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtára – a családi kikapcsolódásnak is kiváló, július második feléig tartó sorozat kedden kezdődik. Bónusz: nyáron korábban nyit a gyermekkönyvtár!

DSTV: a hónap műtárgya a múzeumban

DSTV: a hónap műtárgya a múzeumban

2022. jún. 26.

A Múzeumok éjszakája után mi mással kezdhetnénk a napot, mint egy történelmi emlékkel. A DSTV összegzéséből kiderül, ezúttal egy jelképes jelentőségű római kori terrakotta szoborra esett a választás, az lett a hónap műtárgya az Intercisa Múzeumban. Hangkép.