Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

ICA-D: a nagy őszi seregszemle

Öcaline - 2021. szeptember 30. 9:56

Közel hetven képző- és iparművész mutatja be munkáját a Fejér Megyei Őszi Tárlat keretében: a szalonkiállítás pénteken nyílik a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) összes termeiben. Gazdag kollekció lesz, mindenkit várnak a megnyitóra!

A több mint fél évszázados múltra visszatekintő Fejér Megyei Őszi Tárlatot kétévente rendezik, méghozzá felváltva Székesfehérváron és Dunaújvárosban – idén az utóbbin van a sor: október 1-jén, pénteken délután lesz a szalonkiállítás megnyitója a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D).
Az esemény 18 órakor kezdődik, köszöntőt mond Pintér Tamás polgármestere, majd Majsai Réka művészettörténész ajánlja a vendégek figyelmébe a seregszemle anyagát. A megnyitón közreműködik Juhos Melinda harmonikaművész. Figyelem, fontos: a belépés díjtalan, de az eseményen a részvétel védettségi igazolványhoz kötött. 

Az idei őszi tárlaton a megyében élő, vagy a térséghez ezer szállal kötődő képző- és iparművészek közül mintegy hetven alkotó műveit láthatja a közönség: az ICA-d tájékoztatója szerint a több mint egy hónapon át, egészen november 5-ig látható tárlat a megye alkotói, illetve a szférában tevékenykedő szakemberek számára az egyik legfontosabb találkozási lehetőség. 
A közönség számára pedig a legnagyszerűbb alkalom a tájékozódásra – hiszen nincs más rendszeresen visszatérő alkalom, amely ennyire átfogó képet nyújtana Fejér megye művészetvilágának aktuális helyzetéről.

Borítékolhatóan sokszínű és gazdag kollekciót láthatunk – mindenkit szeretettel várnak a holnapi megnyitón!

(Illusztráció: ICA-D)

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: Róma mindennapi kincsei a múzeumban

DSTV: Róma mindennapi kincsei a múzeumban

2022. jan. 18.

Különleges kincsek lettek a hónap műtárgyai az Intercisa Múzeumban, derül ki a DSTV összegzéséből. A leletek a szövéshez használt eszközök voltak – a római kori mindennapok tárgyi emlékeiről Buza Andrea régész-muzeológus mesélt. Hangkép.

DSTV: színes kínálattal csalogat az MMK

DSTV: színes kínálattal csalogat az MMK

2022. jan. 17.

Idén is gazdag programot kínál a városlakóknak a Munkásművelődési Központ, derül ki a DSTV összegzéséből. A vírus veszélyhelyzet persze még beleszólhat, de sok-sok érdekességgel várják a közönséget. Hangkép.

DSTV: újra új utakon a versbarátok

DSTV: újra új utakon a versbarátok

2022. jan. 16.

Az év első klubestjét tartották a Versbarátok Klubja Dunaújváros tagjai az MMK-ban, derül ki a DSTV összeállításából. Az irodalmi csoport új elképzelésekkel vág neki a líra népszerűsítésének. Hangkép.

A Paganini-salsától az újévi gálakoncertig (galériával)

A Paganini-salsától az újévi gálakoncertig (galériával)

2022. jan. 15.

Két hangversenyen mutatta be Láttad-e már a zenét? című koncertprogramját Szentpéteri Csilla zongoraművész és együttese pénteken – ahogy a délelőtti matiné, úgy a Sándor Frigyes Zeneiskola évnyitó gálája is tomboló sikert aratott.

DSTV: izgalmas esztendő előtt az ICA-D

DSTV: izgalmas esztendő előtt az ICA-D

2022. jan. 15.

A közismerten nehéz tavalyi esztendő után is minőségi kulturális kínálattal várja a vendégeket a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D), derül ki a DSTV összegzéséből. A kiállítások mellett sok társművészeti és közösségi eseményt is terveznek. Hangkép.
 

ICA-D: legyél az Újvárosi Folklór modellje!

ICA-D: legyél az Újvárosi Folklór modellje!

2022. jan. 14.

Felhívással fordult a nyilvánossághoz a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D), modelleket keresnek az Újvárosi Folklór című divatprojekt nagyszabású bemutatója számára. Jelentkezz!

DSTV: tartalmas évre készül az Intercisa Múzeum

DSTV: tartalmas évre készül az Intercisa Múzeum

2022. jan. 14.

Elszántan vágnak neki az idei évnek az Intercisa Múzeum munkatársai, derül ki s a DSTV összegzéséből. Számos programmal készülnek az érdeklődőknek, és pótolni kívánják a tavaly elmaradt eseményeket is. Hangkép.