Letartóztatás vár az embercsempészre

Öcaline - 2021. szeptember 8. 17:29

Ő volt az, aki kilenc szír állampolgárral a kocsijában bukott meg az M6-os sztrádán, de elmenekült a rendőrök elől. Hiába spurizott, hétfőn elfogták a tompai határon.

Minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta annak a szerb állampolgárnak a letartóztatását a Dunaújvárosi Járási Ügyészség, aki augusztus 25-én  kilenc szír állampolgárnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez, adta hírül a megyei főügyészség közleménye. Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő tájékoztatásából kiderül: a nyomozás adatai szerint a gyanúsított Baja környékén vett fel egy svéd hatósági jelzésű gépjárműbe öt felnőttet és négy gyermeket. A gyermekek a csomagtartóban, míg a felnőttek a hátsó ülésen foglaltak helyet. 
A felnőttek fejenként 3500 eurót, a gyermekek 2000 eurót helyeztek letétbe nyugat-európai úticéljuk elérése érdekében. A rendőrség az M6-os autópályán ellenőrzés alá vonta a gépjárművet, amelyből a gyanúsított a megállítását követően kiugrott és ismeretlen helyre távozott.

A terhelttel szemben elfogatóparancsot adtak ki – a férfit szeptember 6-án tartóztatták fel a tompai határátkelőhelyen; ezt követően elfogták és elő is állították.

A gyanúsított Magyarországon lakó-, illetve tartózkodási hellyel nem rendelkezik, a rendőri intézkedés során megszökött, elfogatóparancs kibocsátása útján került kézre, így fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának a veszélye is megállapítható, továbbá a rendelkezésre álló adatok arra utalnak, hogy az elkövető célja az illegális bevándorlók többszöri, akár folyamatos szállítása, amelyre figyelemmel a bűnismétlés veszélye is rögzíthető.

A Székesfehérvári Járásbíróság a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte – a döntés fellebbezés hiányában végleges.

(Archív fotó: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Bajba jutott családon segítettek a rendőrök

Bajba jutott családon segítettek a rendőrök

2021. nov. 26.

Magas lázzal küzdő kisgyerek kórházba juttatását segítették rendőri felvezetéssel a Pentele hídon ellenőrző egyenruhások csütörtökön késő délelőtt. Eredményes beavatkozás a hajtás után.
 

Együtt a nők elleni erőszak megszüntetéséért

Együtt a nők elleni erőszak megszüntetéséért

2021. nov. 26.

Látványos akcióval hívták fel a figyelmet az akut problémára a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei – és a segítségnyújtás lehetőségeiről is tájékoztatják a lakosságot. Szóljon, ha tud róla, jelezzen, ha érintett!

Tehergépkocsival, ittasan balesetezett

Tehergépkocsival, ittasan balesetezett

2021. nov. 25.

Ittasan vezette tehergépjárművét az a 61 éves pusztavacsi férfi, aki Dunaújváros és Szabadegyháza között szenvedett balesetet szerdán hajnalban.

Présházban találták meg a szökött rabot

Présházban találták meg a szökött rabot

2021. nov. 25.

Dunaújvárosi rendőrök kerítették kézre a pálhalmai bv-intézetből lepattant fogvatartottat. Egy nap sem kellett, hogy elcsípjék, Adony mellett, egy présházban bújt meg, eredménytelenül.

Breaking: rabszökés Pálhalmán – nagy erőkkel keresik

Breaking: rabszökés Pálhalmán – nagy erőkkel keresik

2021. nov. 24.

Munkából szökött meg egy fogvatartott a BV-intézet hangosi szarvasmarha-telepéről – felhívást adott ki a rendőrség. Aki látta, jelentkezzen, és már egy megosztás is közelebb vihet a keresett személyhez. 

Ittasan balesetezett, aztán ráadásul le is koccolt

Ittasan balesetezett, aztán ráadásul le is koccolt

2021. nov. 22.

Órákon belül elfogták a rendőrök azt az ittas ukrán férfit, aki anyagi káros balesetet okozott a Kandó Kálmán tér és a Dózsa György út kereszteződésénél. Nagyvenyimig jutott, értesült a DO.

Újabb gyorsított eljárás – ezúttal egy török csempész ellen

Újabb gyorsított eljárás – ezúttal egy török csempész ellen

2021. nov. 19.

Mint kiderült, az elfogott bűnözőnek még az útlevele is hamis volt – de persze leginkább a minősített embercsempészés bűntette miatt felelhetett.