Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Néptánc a flaszteren – villámcsődület a Vasassal!

Öcaline - 2021. szeptember 2. 10:29

A város három ikonikus helyszínén ropják pénteken délután. Csűr helyett flasztert döngölnek – máris mutatom, hol és mikor!

Három helyszínen rendez néptáncos villámcsődületet a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes szeptember 3-án, pénteken. A Dunaújváros 70 című programsorozat keretében a város egyik meghatározó kulturális közösségének tagjai a város nevezetességeihez vonulnak ki – hogy némi boldogságot csempésszenek a városban élők péntek délutánjába.
A helyszínek és időpontok alapján sűrű programra, ráadásul élménydús vonulással színezett bemutatókra készülhetünk: a táncos program első helyszíne a Martinász szobor előtti térség lesz 17 órától, majd 17.30-tól a Dózsa Mozicentrum előtti téren ropják a vasasosok. Az táncos várostúra utolsó állomása 18 órától a Városháza tér lesz, és bár nem ismerem a pontos koreográfiát, de meglepne, ha nem merészkednének föl a táncosok néhány csapásolás erejéig a szökőkutat övező emelvényre.

Zene és tánc a város terein a Vasassal – aki tudja, adja át, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: edzőtáborban a Vasas

DSTV: edzőtáborban a Vasas

2022. júl. 07.

Balatonlellére utaztak a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes tagjai, derül ki a DSTV összegzéséből. Az indulás előtt az edzőtábor fontosságáról, a gyakorlás részleteiről és az összetartás közösségépítő szerepéről meséltek. Hangkép.

Sugárúti Fesztivál: nagy sikert aratott a múltidéző csatangolás a Vasmű úton

Sugárúti Fesztivál: nagy sikert aratott a múltidéző csatangolás a Vasmű úton

2022. júl. 05.

Minden ízében sikeres kezdeményezés, gazdag múltidéző program és remek buli; ezt kínálta a vendégeknek az idén először, de feltehetően nem utoljára rendezett Sugárúti Fesztivál a Vasmű úton múlt szombaton.

DSTV: a második tábor az MMK-ban (galériával)

DSTV: a második tábor az MMK-ban (galériával)

2022. júl. 01.

Színes sorozattal, kézműveskedéssel és kertészkedéssel folytatódott a tematikus táborok hete az MMK-ban, derül ki a DSTV összegzéséből. Varázspálca és manókészítés is szerepel a Nyártündér hete kínálatában. Hangkép és galéria itt!
 

DSTV: vissza a kőtárba! (galériával)

DSTV: vissza a kőtárba! (galériával)

2022. jún. 30.

Gazdag program, tömeges jelenlét – minden szempontból sikeres volt az Intercisa Múzeum rendezvénye, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény a Múzeumok Éjszakája keretében a római kori kőtárban várt a vendégeket. Hangkép és galéria itt!

Sugárúti Fesztivál – csatangoljuk be együtt a Vasmű utat!

Sugárúti Fesztivál – csatangoljuk be együtt a Vasmű utat!

2022. jún. 29.

Egykor a Vasmű úton összpontosult Dunaújváros közösségi élete; az elegáns hangulatú, színes kirakatokkal csalogató sugárút a társasági élet különleges, meghatározó helyszíne volt, amely hétvégi délutánokon benépesült szépen felöltözött dunaújvárosi családokkal – ezt a hangulatot idézi meg a Sugárúti Fesztivál a hét végén.
 

DSTV: szabad szemmel a Szertelen Házban

DSTV: szabad szemmel a Szertelen Házban

2022. jún. 29.

Új dunaújvárosi helyszínen is láthatják az érdeklődők a KineDok dokumentumfilmjeit, derül ki a DSTV összeállításából. Az országos hálózathoz a Szabad szemmel című programmal csatlakozott az MRE Újváros Drogambulancia, vagyis a Szertelen Ház. Hangkép.
 

DSTV: nagy találkozás a könyvtárban

DSTV: nagy találkozás a könyvtárban

2022. jún. 28.

Követte a vándorkiállítást az alkotó, Marék Veronikával találkozhattak a napokban a gyermekkönyvtár vendégei, derül ki a DSTV összeállításból. A népszerű mesék szerzője szívesen beszélgetett olvasóival, és persze dedikálásra is vállalkozott. Hangkép.