16 vevőt ejtett át a csaló

Öcaline - 2021. október 1. 7:10

Kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és további bűncselekmények miatt emeltek vádat ellene. Olcsó trükk, de bejött.

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a 29 éves férfival szemben, aki 16 sértettet ejtett tévedésbe azzal, hogy egy internetes oldalon használhatatlan, illetve rossz állapotú mezőgazdasági gépeket hirdetett eladásra, majd a vételár kifizetése után elérhetetlenné vált. 
Az eset részleteit a megyei főügyészség összegzése taglalja: mint Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő felidézi, a  vádirat szerint a férfi 2018 és 2020 között alacsony jövedelemmel rendelkezett, így annak kiegészítése céljából a kecskeméti piacon rossz minőségű, vagy javításra szoruló mezőgazdasági gépeket vásárolt, azokat az egyik internetes oldalon eladásra hirdette. A gépeket a megrendelők címére postai vagy futárszolgálat útján utánvéttel küldte meg, a befolyt vételárat 2018. decemberéig egy másik személy, majd azt követően a saját nevére nyitott bankszámlára utaltatta. A termékek feladásakor feladóként kitalált, nem létező személyek nevét és lakcímét jelölte meg, majd a vételár megérkezését követően elérhetetlenné vált. 
A terhelt összesen 16 sértett sérelmére követte el a cselekményét – esetenként 35 ezer és 115 ezer forint közötti kárt okozott az egyes sértetteknek. Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, a lefoglalt gépek elkobzását, valamint a sértettek által előterjesztett polgári jogi igény érdemben való elbírálását indítványozta. 

(A képtermészetesen illusztráció)

A rovat további hírei: Sziréna

Elfogták a pincefeltörőt

Elfogták a pincefeltörőt

2024. ápr. 24.

A dunaújvárosi rendőrök hallgatták ki gyanúsítottként a 41 éves férfit. Egy Római körúti helyiséget tört fel, több százezer forintos kárt okozott, értesült a DO. Sokra nem vitte a zsákmánnyal.

Újra életet mentett a szénmonoxid-érzékelő a városban

Újra életet mentett a szénmonoxid-érzékelő a városban

2024. ápr. 22.

Társasházi lakásban támadt a "néma gyilkos", ráadásul egy gyermek életét fenyegette – szerencsére az érzékelő időben jelzett, nem történt személyi sérülés.

Táblákkal hívják fel a figyelmet a kutyákra leselkedő veszélyre!

Táblákkal hívják fel a figyelmet a kutyákra leselkedő veszélyre!

2024. ápr. 21.

Nagy felháborodást keltett városunkban a közelmúltban az a hír, hogy a felső Duna-parton mérgező kutyaeledeleket találtak, olyanokat, amelyekbe szúrós eszközöket rejtettek el. 

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

2024. ápr. 19.

Csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt járt el az ügyészség a tavaly augusztusi bűntett elkövetői ellen. Egy doboz cigaretta lett a zsákmány, derül ki az ügyészégi összegzésből.

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!