Biztosan tovább a kupában

spigott - 2021. október 17. 7:30

A Worm Angels jégkorongozói hét, a Dunaújvárosi Acélbikák nyolc gólt szerezve jutottak be a Magyar Kupa következő körébe.

Kép: Utánpótlás Sportfotó/Anda Fábián

Két kupamérkőzést is rendeztek szombaton a jégcsarnokban, ahol előbb két OB II-es csapat, a házigazda Worm Angels, és a Zempléni Hiúzok mérték össze egymással erejüket kettő órától, majd negyed hattól a Dunaújvárosi Acélbikák hokisai húztak szerelést az Újpesti Jégkorong Akadémia ellen.

A délutáni összecsapás gyors gólváltással kezdődött, majd az első harmad derekától ráléptek a gázpedálra az Angels hokisai, s Kiss Ákos, valamint Azari Zsolt találataival már az első húsz perc végére megléptek két találattal (3-1). A második etapot is jól kezdték a hazaiak, s már a második perc elején tovább növelték előnyüket Szepessy Gergő révén, s bár a folytatásban akadt helyzet mindkét oldalon több is, újabb találat már csak a harmad végén született, melyet Tamás Tihamér szerzett, így a második felvonás után már sima, 5-1-es fórnak örülhettek a mieink. Az utolsó felvonásra sok izgalom már nem, egy Azari és egy Borbás-gól azonban még jutott, így a Worm Angels végül sima, 7-1-es sikerrel jutott be a Magyar Kupa következő fordulójába.

Délután negyed hattól már Acélbikáink korcsolyáztak jégre az Újpesti Jégkorong akadémia U21-es csapata ellen, nem titkoltan a továbbjutás reményében még úgy is, hogy Szappanos Dávid, Németh Árpád és Pozsár Márk sem állhatott Leo Gudas vezetőedző rendelkezésére. Ott volt viszont Lőczi Árpád, aki már a 3. perc legelején megszerezte a Bikáknak a vezetést emberhátrányból, s ugyan a folytatás is komoly hazai fölényt hozott, a kiválóan teljesítő Monostori kapus eszén nem tudtak túljárni a mieink. Az egyébként sokat és lendületesen korcsolyázó újpestiek a második felvonásban, egy négyperces emberelőny végén Révász lövésével egalizáltak, de sokáig nem örülhettek ennek, mert Dudkin ismét a Bikákat juttatta előnyhöz a 26. perc legelején.

Kép: DAB/Anda Fábián

A következő találatokra bő tíz percet kellett várni, de miután Szécsi, majd Tamás is bevette a vendégek ketrecét, már eldőlni látszott az összecsapás (4-1). A második felvonás hajrájában Pinczés Olivér "szorgoskodott" össze magának kilencpercnyi kiállítást, de a lilák nem tudtak élni az előnnyel sőt, a harmadik felvonás elején Szécsi újabb remek lövése után már 5-1-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Erre ugyan még volt válasza a fővárosiaknak, ám Somogyi, Kabatayev és Szécsi találataira már nem, így Acélbikáink végül magabiztos, 8-2-es győzelmet aratva hozták a kötelezőt, s biztosították be továbbjutásukat a sorozatban.

Eredmények, gólszerzők

Worm Angels – Zempléni Hiúzok 7-1 (3-1, 2-0, 2-0)
Gólszerzők: Azari 2, Szepessy M., Kiss Á., Szepessy G., Tamás T., Borbás., ill. Pisio.

DAB – Újpesti JA 8-2 (1-0, 3-1, 4-1)
Gólszerzők: Szécsi 3, Lőczi, Dudkin, Tamás I., Somogyi, Kabatayev, ill. Révász, Jakab.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.