Dunaújváros Hetilap

Forró fórum a távhőszolgáltatásról

doszerk - 2021. október 7. 20:55

A városi távhőszolgáltatással kapcsolatban tartott lakossági fórumot a DVG Zrt. vezérigazgatója, Szabó György, a vagyonkezelő ügyvédje, dr. Molnár István, illetve Medgyesi Miklós önkormányzati sajtószóvivő a Városháza házasságkötő termében ma délután.

Az összejövetel elején Medgyesi Miklós és Szabó György tájékoztatta a megjelenteket a közelmúlt eseményeiről – kiemelten arról, miként nehezíti, nehezítette meg a távhőszolgáltatást, távhőtermelést a DVCSH Kft.

Ne fizessenek a DVCSH-nak!

Szabó György ismételten felhívta a lakosok figyelmét arra, hogy semmiképpen se fizessék be a DVCSH által kiküldött számlákat, illetve beszámolt arról is, hogy a DVG Zrt. milyen jogi lépéseket tett a DVCSH-val fennálló vitásé kérdések rendezésére. Dr. Molnár István igyekezett megnyugtatni a lakosságot, hogy a DVG Zrt. igyekszik megoldani azok helyzetét, akik már a számlázási időszakon túl fizettek a DVCSH-nak, méghozzá úgy, hogy amennyiben igazolni tudják befizetésüket, akár csekk, akár banki bizonylat másolatával, azoknak a DVG Zrt. jóváírja ezt a számlájukon. 
A DVG ügyvédje hangsúlyozta: a vagyonkezelő nem fenyegetőzik, azt a DVCSH teszi, majd tájékoztatta a megjelenteket a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) döntéséről, mely szerint a DVCSH szolgáltatási szerződése fel lett mondva július 1-jétől, innentől a DVG Zrt. a városi távhőszolgáltató.

Fontos kérdések, fontos válaszok

A vezetői, ügyvédi tájékoztatókat követően tehették fel a házasságkötő termet színültig megtöltő lakosok a kérdéseiket, melyekre Szabó György, Medgyesi Miklós és dr. Molnár István igyekezett válaszokat adni. Az adatok védelmével kapcsolatban megtudhattuk, hogy a DVG Zrt. személyesen és online kérte be az ügyféladatokat a fogyasztóktól, míg a DVCSH-nak már nincsen joga arra, hogy az ügyfelek adatait tárolják és felhasználják, mivel már nem szolgáltatók. 
A lakosságot leginkább az foglalkoztatta, hogy mi lesz a duplán fizetőkkel, itt a már korábban is elmondott információt osztották meg újra a jelenlévőkkel. 

A számok nyelvén a biztonságos szolgáltatásról

Szintén felmerült a szolgáltatási biztonság kérdése, melyről Szabó György elmondta: Dunaújvárosnak a leghidegebb téli hónapokban körülbelül 90 kilowattra van szüksége ahhoz, hogy minden lakásban biztonságos legyen a szolgáltatás.

Jelen pillanatban ebből 60 egységet tudnak biztosítani, 10 kilowattot tudnak vásárolni a vasműtől, a maradék 20-ra még keresik a megoldást. A jelenlegi kapacitással -5 Celsius fokig tudják azt biztosítani, hogy minden lakásban legyen fűtés és meleg víz, ez alatt már szükség lesz a nagyobb kapacitásra, s bár erre még nincs szerződésük, igyekeznek minél előbb megoldást találni a kapacitásbővítésre.
A bő két órás kérdezz-felelek végén Medgyesi Miklós és Szabó György ismételten arra kérte a lakosságot, kövessék figyelemmel a hivatalos tájékoztatást, illetve felmerülő kérdéseikkel bátran keressék a DVG Zrt. ügyfélszolgálatát – ahol szintén igyekeznek mindenkinek választ adni a távhőszolgáltatással, számlázással kapcsolatos kérdésekre.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.