Ilyen az országúti bringás cipő

doszerk - 2021. október 15. 17:00

A kerékpározás nem csak egy hobbi, hanem egy életérzés. Azok a bringások pedig, akik ezt tudják, jól válogatják meg az öltözetüket is. Ott van például mindjárt a lábbeli, amely kapcsán fontos, hogy minőségi darabot szerezzünk be. (X)

Egy jó kerékpáros cipővel sokkal kényelmesebb és biztonságosabb lesz a tekerés. A következő pár sorban néhány konkrét tanáccsal látunk el téged a megfelelő ruházat kapcsán, sőt még az országúti kerékpáros cipőt is megismerheted egy kicsit közelebbről!

A kerékpározás hatása az egészségre

A kerékpározás egy igen népszerű mozgásforma, sokan szívesen töltik idejüket bringázással.

Köztudott az is, hogy jótékonyan hat az emésztésre, a keringésre, ezenkívül csökkenti a stresszt, a szorongást és erősíti az immunrendszert is. Persze az is igaz, hogy számos edzéstervbe és diétába is beiktatják, mivel az izomépítésben és a fogyókúrában is nagy hangsúlyt kap.

A tekerés továbbá jó csapatépítő program is lehet, ami segít összekovácsolni az embereket. A baráti társaságok, a családok számára szintén segít kikapcsolódni. 

Ahhoz, hogy mi is a lehető legjobb módon alkalmazkodjunk a terephez, a megfelelő bringát kell beszereznünk. A tökéletes kerékpár beszerzése után jöhetnek a különféle kiegészítők, majd az öltözet. A Cube márka egyedi darabjai mindebben segítenek neked.

A kerékpáros cipő előnyei

A kerékpáros cipőt nem divatból szerezzük be, hiszen számos előnye van viselésének. De hogyan segít nekünk a bicajozás alatt? Ha egyszer kipróbálod, te is rájössz majd, mekkora különbség van a teljesítményed és az energia átvitele között a pedálra. A bringás cipők rendkívül könnyűek, elég vastag a talpuk, így képesek csökkenteni az energiaveszteséget. 

Egy igazán jó kerékpáros cipő a pedállal összhangban dolgozik, tehát fizikailag is érzékelhető, hogy könnyebb tekerni. A talp alján találhatóak olyan részek, amelyeket egyszerűen rákapcsolhatunk a kompatibilis pedálra. Így stabilan tartja lábunkat. 

Amennyiben szeretnéd kipróbálni, milyen bringás cipővel tekerni, akkor keresd fel bátran a MaxBike ruházat kínálatát!

Miben más az országúti kerékpáros cipő?

Az ideális kerékpáros cipő legyen praktikus, kényelmes, és segítségével növeljük a hatékonyságot. Általában két kategóriába sorolhatjuk őket; vannak az MTB kerékpáros cipők, ezek kifejezetten a hegyi kerékpárhoz illeszkednek, illetve az országúti kerékpáros cipők.

Az utóbb említett csoportba tartozó termékeket kizárólag kerékpározásra használhatjuk. Természetesen, ha háztól házig megyünk pár métert benne, semmi nem fog történni, de ez minden. Az MTB bringás cipővel ellentétben ez típus sokkal inkább kemény, mint gumis talppal rendelkezik, ami miatt eléggé kényelmetlen a járás is benne. A talp keménysége azonban biztosítja az erő megfelelő eloszlását a pedál hajtásakor.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)