Dunaújváros Hetilap

Készül a gyásznapokra a temető is

doszerk - 2021. október 25. 7:31

A gyásznapokhoz méltón várja a látogatókat a halottak napja időszakában a Dunaújvárosi Köztemető. Erről, és az ünnepi programról kérdeztük Tóth Lászlónét, a Borostyán-Tóth Temetkezési Kft. vezetőjét. (X)

Milyen felújításokat sikerült elvégezni a temető területén?
– Az önkormányzat segítségével új térburkolatot kapott a ravatalozó előtti kopott, hiányos rész, valamint megújul a ravatalozó előtti örökzöld-díszítés is. Erre a helyre új virágtartót helyezünk ki, és természetesen növényt is ültetünk bele. 
Hogyan változik az ünnepek miatt a sírkert nyitva tartása?
– Természetesen felkészültünk a gyászolók ilyenkor szokásos növekvő létszámára, és ezúttal is a szokottnál hosszabb ideig lesz nyitva a temető. Az ünnepi időszak október 29-én, azaz pénteken kezdődik, akkor és 30-án egészen 21 óráig tartunk nyitva. A hét vége utolsó napján, valamint mindenszentekkor, azaz október 31-én, vasárnap, valamint november 1-jén, hétfőn még tovább, egészen 22 óráig lesz látogatható a temető.
Idén is lesz ünnepi műsor?
– Igen, mindenszentekkor idén is lesz gyásznapi program: az ünnepi műsor november 1-jén, azaz jövő hétfőn 16 órakor kezdődik. A program első felvonásaként a történelmi egyházak képviselőinek közös imádságára várjuk a gyászolókat, majd a Móricz Zsigmond Általános Iskola kórusa lép közönség elé – és Kollárné Jánoki Anna versmondása is színesíti az összeállítást. 

A rovat további hírei: Közélet

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

2022. júl. 04.

Kitüntetések és új helyszín – és a legfontosabb: változatlanul jelentős a vérigény, de városunkban és a térségben júliusban is sok alkalom közül választhatnak az önkéntes véradók.

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

2022. júl. 03.

A fideszes jelölt rekord alacsony részvételi arány mellett húzta be a 2-es körzet képviselői székéért kiírt időközi önkormányzati választást.

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

2022. júl. 03.

Ahogy ígértük, drága böngészők és aranyos mindenki, nap közben is szállítjuk a friss adatokat az időközi választásról. Az megvan, hogy ma Szamosújlak, de még Bódvalenke is választ? Pedig de! (Frissítve a 18.30-as adatokkal!)

Két választás lesz vasárnap

Két választás lesz vasárnap

2022. júl. 02.

Az időközi önkormányzati választás mellett az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat jelöltjei is megméretnek – az előzőnek elsősorban szimbolikus jelentősége lesz, de éppen ettől izgalmas a végeredmény.

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

2022. júl. 02.

A tavaly nyáron telepített lámpatestek „tesztüzeme” szó szerint fényesen igazolta a várakozásokat, a következő hetekben további 40 eszközt helyeznek ki a város több pontjára a szakemberek. A témáról Mezei Zsolt a munkálatok kezdetén tartott tájékoztatót a Batsányi utcában szerdán – összeállításunkban a technológia részletei és a telepítés pontos helyszínei is szerepelnek.

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

2022. júl. 02.

A Szent Pantaleon Kórház Jeles eseményről tudósít a DSTV összeállítása. A Semmelweis-nap ünnepségén  adták át a Szent Pantaleon emlékérmeket, de szakmai előléptetésekre, igazgatói dicséretek átadására, valamint a kiváló dolgozók méltatására is sor került. Hangkép.

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

2022. júl. 01.

A programot és a kedvcsinálót már pattintottam, ezúttal egy utolsó utáni hangképes szíves invitáció, valamint az útlezárások sora következik. Mutatom!