Országos versenyen aratott diadalt a Móricz

Öcaline - 2021. október 11. 15:50

Két rangos elismerést is kivívott az intézmény, ezúttal ráadásul nem az ének-zene frontján: a Móricz udvarára telepített iskolakert lett díjazott egy országos erőpróbán. Gratulálunk a diadalhoz!

Országos díjat kapott "A legszebb konyhakertek" – Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű, magyar örökség díjas programban a Móricz Zsigmond Általános Iskola iskolakertje. Az intézmény udvarán kialakított, a diákok környezettudatos nevelését segítő bázis a szakmai zsűri döntése alapján érdemesült az elismerésre – a díjátadót az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) keretében rendezték múlt szombaton. Ráadásul nemcsak ezt az elismerést – Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrászművész bronz kisplasztikáját – hódította el a dunaújvárosi intézmény: a Móricz mintakertje a Magyarország legszebb iskolai konyhakertjének járó különdíjat is megkapta.

A kerti tevékenységeket az intézménytől kapott tájékoztató szerint Lászlóné Durecz Andrea koordinálja, akit két hetedik évfolyamos diákja, Tóth Abigél és Keresztes Bendegúz György kísért el a fővárosi díjátadóra – mindketten alapemberei annak a lelkes csapatnak, amely a kert öt évvel ezelőtti telepítése óta részt vesz a haszonnövények, valamint a bázison kialakított fűszerkert gondozásában. 
A díjakat Tarpataki Tamás agrárpiacért felelős helyettes államtitkár, valamint a megméretés ötletgazdája és programigazgatója, Sári Kovács Szilvia, Karcag város alpolgármestere adta át a HUNGEXPO területén rendezett szakmai seregszemlén.

(Címlap- és nyitókép: Sávolyi György; belső oldali fotó: Móricz iskola)

A rovat további hírei: Oktatás

Barangolás értékes nyereményekért – országos versenyt hirdet a Pannon

Barangolás értékes nyereményekért – országos versenyt hirdet a Pannon

2021. nov. 27.

A Pannon Oktatási Központ Gimnázium online barangolásra invitál. Csapatok jelentkezését várják – a térségi megméretések után immár az ország bármely iskolájából! (X)

DSTV: szövetségi színtéren

DSTV: szövetségi színtéren

2021. nov. 20.

Sportdelegáció látogatott a Vasvári iskolába a napokban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az idén fennállása 70 évfordulóját ünneplő intézményt a Sportiskolák Országos Szövetségének képviselői keresték fel. Hangkép.

Rudas: kincsvadászat – a pénz nyomában

Rudas: kincsvadászat – a pénz nyomában

2021. nov. 16.

Az elsők között tehették próbára tudásukat a Rudas középiskola diákjai a Pénziránytű Alapítvány által szervezett MoneyGo élménytúra során. Várt a vár, kalandra fel!

"… segítek, ahol és akinek csak tudok!"

"… segítek, ahol és akinek csak tudok!"

2021. nov. 09.

Rangos országos elismerést vehetett át a közelmúltban Budavári Sándorné Marianna: a szociális szférában is aktívan tevékenykedő dunaújvárosi óvodapedagógus a Pedagógusok Szakszervezetének Eötvös József Emlékérmét érdemelte ki. Életút és interjú a hajtás után.

Még lehet jelentkezni a Pannon szakmai nyelvvizsgáira

Még lehet jelentkezni a Pannon szakmai nyelvvizsgáira

2021. nov. 09.

A Pannon Oktatási Központ és Magángimnázium lehetőséget biztosít szakmai nyelvvizsga letételére angol és német nyelvből. Figyelem, a határidő közel van, november 12-ig, azaz péntekig lehet jelentkezni! (X)

Pedagógiai Szakszolgálatok Hete: gazdag kínálat a városban is

Pedagógiai Szakszolgálatok Hete: gazdag kínálat a városban is

2021. nov. 07.

Előadás, műhelybeszélgetés, bemutató foglalkozás, de még élménynap és kiállítás is színezi a Pedagógiai Szakszolgálatok Hete dunaújvárosi programsorozatának kínálatát. A szakmai sorozat hétfőtől csütörtökig tart, tele izgalmas és vonzó elemekkel.

Vasvári: színes, vonzó kínálattal csalogattak (galériával)

Vasvári: színes, vonzó kínálattal csalogattak (galériával)

2021. nov. 06.

Kajak-kenus toborzóval súlyosbították a Vasvári iskola immár hagyományos pályaorientációs napját pénteken délelőtt – a program érdekessége, hogy már az alsós diákokat is bevonták.