Országos versenyen aratott diadalt a Móricz

Öcaline - 2021. október 11. 15:50

Két rangos elismerést is kivívott az intézmény, ezúttal ráadásul nem az ének-zene frontján: a Móricz udvarára telepített iskolakert lett díjazott egy országos erőpróbán. Gratulálunk a diadalhoz!

Országos díjat kapott "A legszebb konyhakertek" – Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű, magyar örökség díjas programban a Móricz Zsigmond Általános Iskola iskolakertje. Az intézmény udvarán kialakított, a diákok környezettudatos nevelését segítő bázis a szakmai zsűri döntése alapján érdemesült az elismerésre – a díjátadót az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) keretében rendezték múlt szombaton. Ráadásul nemcsak ezt az elismerést – Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrászművész bronz kisplasztikáját – hódította el a dunaújvárosi intézmény: a Móricz mintakertje a Magyarország legszebb iskolai konyhakertjének járó különdíjat is megkapta.

A kerti tevékenységeket az intézménytől kapott tájékoztató szerint Lászlóné Durecz Andrea koordinálja, akit két hetedik évfolyamos diákja, Tóth Abigél és Keresztes Bendegúz György kísért el a fővárosi díjátadóra – mindketten alapemberei annak a lelkes csapatnak, amely a kert öt évvel ezelőtti telepítése óta részt vesz a haszonnövények, valamint a bázison kialakított fűszerkert gondozásában. 
A díjakat Tarpataki Tamás agrárpiacért felelős helyettes államtitkár, valamint a megméretés ötletgazdája és programigazgatója, Sári Kovács Szilvia, Karcag város alpolgármestere adta át a HUNGEXPO területén rendezett szakmai seregszemlén.

(Címlap- és nyitókép: Sávolyi György; belső oldali fotó: Móricz iskola)

A rovat további hírei: Oktatás

Duplán jubilál a Pannon Oktatási Központ

Duplán jubilál a Pannon Oktatási Központ

2022. máj. 24.

Három napon át tartó ünnepi programsorozatot szervez az intézmény: 20 éve kezdett működni, 10 éve alapított magángimnáziumot a Pannon. 

Évzáró tárlat az Arany János iskolában

Évzáró tárlat az Arany János iskolában

2022. máj. 24.

A felsős évfolyam rajz tagozatosainak idei terméséből álló gyűjteménnyel ér véget a sorozat. A tárlat szerdán nyílik a Béke városrészi intézményben.

Tagozatos tárlat az Arany János iskolában (galériával)

Tagozatos tárlat az Arany János iskolában (galériával)

2022. máj. 04.

Folytatták az évtizedes hagyományt, a legfiatalabb alkotók gyűjteményes kiállítása nyílt meg az Arany János Általános Iskolában tegnap délután. 

Megkezdődtek az érettségik – ma a magyart írták a végzősök

Megkezdődtek az érettségik – ma a magyart írták a végzősök

2022. máj. 02.

Ahogy országszerte több tízezren, városunkban is több száz végzős középiskolás diák vágott neki az feladatoknak ma délelőtt: a magyar nyelv és irodalom írásbelivel kezdődött az érettségi. DO bónusz: egy csokorban az összes nem hivatalos megoldás!

A Föld napján versengtek a Dózsa iskolában

A Föld napján versengtek a Dózsa iskolában

2022. ápr. 28.

Tankerületi környezet-és természetvédelmi versenyt rendeztek a Föld napja alkalmából a Dózsa iskolában – az 5-6. évfolyam megméretése nagy sikert aratott a diákok körében.

Az óvoda és iskola mellett a jövőben Waldorf gimnáziumban is tanulhatnak a fiatalok

Az óvoda és iskola mellett a jövőben Waldorf gimnáziumban is tanulhatnak a fiatalok

2022. ápr. 15.

A Waldorf közösség a Göllner Mária Waldorf Pedagógiai Alapítvány révén már a kétezres évek eleje óta jelen van Dunaújvárosban. Kezdetben egy szülői kezdeményezés nyomán 2011-ben egy óvoda, majd 2015-ben egy általános iskola is létesült. A közösség jelenleg egy gimnázium alapításán dolgozik.

Verses verseny a Vasváriban – díjak özönével

Verses verseny a Vasváriban – díjak özönével

2022. ápr. 13.

Verselő gyerekek versengtek, versimádó pedagógusok zsűriztek – remek hangulatú megméretésnek adott otthont a Vasvári iskola a költészet napján. Én meg nyomatom az összes eredményt, íme!