Dunaújváros Hetilap

Steixner Leather Art: újra rangos elismerés

Öcaline - 2021. október 5. 18:24

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány által alapított elismerés, Az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 fődíját érdemelte kategóriájában a Steixner Steixner Leather Art. Díjátadó és értékelés a hajtás után!

Gróf sárvárfelsővidéki Széchenyi István politikus, valóságos belső titkos tanácsos, császári és királyi kamarás, író, polihisztor, közgazdász, a Batthyány-kormány közlekedési minisztere, "a legnagyobb magyar" születésének 230. évfordulója alkalmából rendezték a Nemzeti Múzeum dísztermében a Gróf Széchenyi Család Alapítvány díjátadó ünnepségét a közelmúltban. 

A legnagyobb magyar öröksége

Amint arról egy gyorshír erejéig beszámoltunk, a rangos eseményen „Az év Széchenyi Vállalkozása 2021 Díj” elismerést, valamint a "Széchenyi Örökség Okmánya" kitüntetést vehették át az arra érdemesek. A vállalkozói díjat három kategóriában hirdették – ezek egyikét nyerte el a Steixner Leather Art; Steixner Istvánt barátja és kollégája, Horváth Ildikó kísérte el a díjátadóra.
A rendezvényen elsőként Széchenyi Tímea, az alapítvány elnöke gratulált a díjazottaknak, majd Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkára, valamint Weidel Walter, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Budapesti és Pest megyei vezetője köszöntötte az vállalkozói díj kitüntetettjeit, valamint az örökség okmánnyal elismert hét művészt.

"... ez a motívumkincs a mi örökségünk"

A kitüntetés hátteréről Steixner Istvánt kérdeztük:
Újabb rangos elismerést, méghozzá egy országos kitüntetés egyik fődíját érdemelte a Steixner Steixner Leather Art. Hogyan fogadta a díj hírét?
– Mindig örvendetes, ha elismerik az ember munkáját, és nekem ebből a szempontból nagyon jó év az idei: a városi és a megyei értéktárba kerülés is igazolta számomra, hogy jó úton járok, és a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kitüntetése szintén ezt erősítette meg.
A díjátadón a méltatások sorában a hagyományok tovább éltetését emelték ki a munkássága kapcsán, hangsúlyozva, hogy a Steixner Steixner Leather Art ezzel egyfajta örökségvédelmi missziót is teljesít. Egyetért ezzel a megállapítással?
– Teljes mértékben, hiszen erre az alapra építem az egész tevékenységemet. A magyar bőrművesség tradíciói, a motívumkincs elemei vállaltan „visszaköszönnek” az általam készített darabokon – ez a motívumkincs a mi örökségünk, és úgy érzem, gyönyörűen belesimul a saját alkotói koncepciómba is. Az értéktárba kerülés és a mostani elismerés egyébként szintén megerősít ebben.
Erre a beszélgetésre készülve elküldte egy másik díjazott gondolatait az elismerés kapcsán, mondván, teljes mértékben egyetért vele...
– Így igaz, egy Széchenyi-gondolatot idézett, és egyetértek vele abban is, hogy a "legnagyobb magyar" gondolatai talán nem is lehetnének aktuálisabbak, mint most: "Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen."

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.