Újra itthon, ezúttal a címvédő ellen

spigott - 2021. október 30. 17:07

A kiváló formát mutató Csíkszereda elleni hazai mérkőzéssel folytatják az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói vasárnap délután.

Hiába küzdött nagyot az UTE ellen, végül 3-1-es vereséget szenvedett a lila-fehérek elleni pénteki találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga pénteki fordulójában. Leo Gudas együttese nem pihenhet azonban sokat legutóbbi találkozója után, ugyanis vasárnap már újabb feladat vár az Acélbikákra, akik délután öt órától a Csíkszeredát látják vendégül a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

A sorozatban címvédő erdélyiek meglehetősen hullámzóan kezdték az idei szezont, első nyolc meccsükből négyet megnyertek, míg négyet elveszítettek, s ezzel érthetően nem volt elégedett a csapat vezetése, mely október elején megköszönte az addigi vezetőedző, Magnus Sundquist szolgálatait, s azóta Hozó Levente irányítása alatt játsszák mérkőzéseiket. Méghozzá remekül, hiszen az edzőváltás óta hat találkozót vívtak meg, s ezeken öt rendes játékidős, illetve egy hosszabbításos siker a mérlegük, így kiváló formában, a tabella második helyéről várják a mieink elleni holnapi összecsapást.

Képek: DAB-archív

Melynek egyértelműen a kiváló játékosokkal felálló erdélyiek az esélyesei, s bár az UTE elleni találkozó második és harmadik harmada adhat okot némi bizakodásra is a DAB drukkereinek, ahhoz, hogy legyen esély megszorongatni a címvédőt, hatvan percen keresztül hajtós és hibátlan játékra lenne szükség Acélbikáinktól. Egy biztos, a mieink erre a mérkőzésre is becsülettel felkészülnek, s ha kiadnak magukból mindent, akkor az eredménytől függetlenül emelt fővel jöhetnek le a jégről vasárnap este is.

A rovat további hírei: Sport

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.