Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Újvárosi Folklór: divat diktál a jubileumon

Öcaline - 2021. október 20. 18:49

Rendhagyó közösségi akcióra készül a város fennállásának 70 éves jubileuma alkalmából a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D). Újvárosi Folklór címmel hirdetnek divatpályázatot, workshop sorozatot és divatbemutatót – koncepció és felhívás itt, nagyon várják a jelentkezőket!

Különleges kezdeményezéssel rukkol ki a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) felnőttek és középiskolás diákok számára – a programra egyéni és csoportos formában is várják a tervezni, alkotni vágyó dunaújvárosiak jelentkezését.  

"... merítsenek bátran a város vizuális forráskincséből!"

A rendhagyó kulturális esemény felejthetetlen élményeket tartogat, és nagyszabású divatbemutatóval zárul, mondta Zsinka Gabriella művészettörténész, az ICA-D művészeti vezetője, a közösségi kezdeményezés ötletgazdája:
– A tervektől a kivitelezésen, közös munkálkodáson át egészen a bemutatóig ível a történet – vagyis egy közösségépítő kreatív divatprojektet szeretnénk megvalósítani, amely egyfelől összehozza a benne szereplő dunaújvárosiakat, egy csapattá kovácsolva őket, másrészt viszont a szándékaink szerint sikerre visz egy Újvárosi Folklór témájú kollekciót is. Látszólag a semmiből, de valójában mégsem: hiszen a téma az utcán hever. Arra kérjük a vállalkozó szellemű tervezőinket, hogy merítsenek bátran a város vizuális forráskincséből!

Itt a teljes felhívás!

Divatpályázatot hirdet a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) felnőttek és középiskolás diákok számára. 
Egyéni és csoportos formában is várjuk a tervezni, alkotni, újrahasznosítani vágyó dunaújvárosiak jelentkezését arra a több héten át zajló kortárs divat-projektre, amely felejthetetlen élményeket és nagyszabású divatbemutatót tartogat. 

Tervezz és alkoss velünk, ismerkedj meg művészekkel és divattervezőkkel! 

A nagyszabású divatshow keretében debütáló Újvárosi Folklór kollekciót a hazai divatszakma képviselőiből álló zsűri értékeli és díjazza majd. 

Jelentkezz Te is október 26-ig az icadunaujvaros@gmail.com e-mail címen, vagy személyesen a Kortárs Művészeti Intézetben (2400 Dunaújváros, Vasmű út 12.), hétfőtől szombatig naponta 10-től 18 óráig. 

A részvétel ingyenes, a pályaművek alapanyagait, a technikai és szakmai hátteret az Intézet biztosítja. Részletek a Kortárs Művészeti Intézet facebook felületén és a www.ica-d.hu oldalon.

Együttműködő partnerünk: Dunai Mémgyár

Támogatóink: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

Médiatámogatóink: DSTV; Dunaújváros Online, Dunaújváros Hetilap

(Illusztráció: ICA-D)

A rovat további hírei: Kultúra

ICA-D: a szabadság fennkölt bája (galériával)

ICA-D: a szabadság fennkölt bája (galériával)

2022. máj. 24.

Rabul ejtett szabadságok – történetek a Salazar-diktatúrából címmel nyílt meg Szász Lilla fotográfus, Maria Teresa Braz privát archivista és Perenyei Monika művészettörténész közös kiállítása a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D). A megnyitóra pénteken várták a vendégeket, Pintér Tamás polgármester is köszöntött.

Csinált városok – előadás a könyvtárban

Csinált városok – előadás a könyvtárban

2022. máj. 24.

Izgalmas helyi vonatkozású téma nemzetközi kitekintését ígéri dr. Szirmai Viktória szociológus, egyetemi oktató, kutatóprofesszor előadása József Attila Könyvtárban szerdán.

DSTV: a honvédelem ünnepe

DSTV: a honvédelem ünnepe

2022. máj. 24.

A honvédelem napjára fókuszál a DSTV összeállítása. A magyar történelem ismert és kevéssé ismert eseményeit Kronászt Margit, az Intercisa Múzeum történész-muzeológusa eleveníti fel. Hangkép.

DSTV: fúvósok randevúja a zeneiskolában

DSTV: fúvósok randevúja a zeneiskolában

2022. máj. 22.

Remek szakmai-művészeti eseménnyel folytatódott a Sándor Frigyes Zeneiskola sorozata, derül ki a DSTV összeállításából. A Fúvósok, ha találkoznak című program nagy sikert aratott. mind a résztvevők, mind a közönség körében, megérdemelten. Hangkép.

 

Mikro Fesztivállal zárja az idényt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

Mikro Fesztivállal zárja az idényt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

2022. máj. 21.

Nagyszabású rendezvénnyel zárul a színházi idény a Bartók Színházban. A Mikro Fesztivál névre keresztelt egyhetes előadássorozat a stúdió és nagyszínpadi előadások mellett meseszínpaddal is készül a fiatalok. Pintér Tamás polgármester már megvette a bérletét, most rajtad a sor! 

DSTV: "Restart" az evangélikus templomban (galériával)

DSTV: "Restart" az evangélikus templomban (galériával)

2022. máj. 20.

Színvonalas bemutatóról tudósít a DSTV összeállítása. Koncert koronázta a Széchenyi István Gimnázium fotószakkörének Restart című kiállítását az evangélikus templomban. Az összegzés mellé galéria is dukál! Hangkép.

ICA-D: Rabul ejtett szabadságok – történetek a Salazar-diktatúrából

ICA-D: Rabul ejtett szabadságok – történetek a Salazar-diktatúrából

2022. máj. 18.

Szász Lilla fotográfus, Maria Teresa Braz privát archivista és Perenyei Monika művészettörténész közös kiállításával folytatódik a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) bemutatóinak sora; a Rabul ejtett szabadságok – történetek a Salazar-diktatúrából című tárlat megnyitójára pénteken várják a vendégeket.