Végül magabiztos MAC-siker

spigott - 2021. október 25. 7:30

Bár sokáig szorongatta a MAC-ot, a harmadik harmadra elfáradt, így hatgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.

A MAC HKB Újbuda elleni hazai összecsapáson lépett pályára a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga alapszakaszában vasárnap este fél hattól, s bár a találkozó esélyesei a vendégek voltak, a mieink abban bíztak, hogy fegyelmezett, jó játékkal megszoríthatják ellenfelüket.

A Bikák igyekeztek is bizonyítani már a meccs elején, hogy nem a levegőbe beszéltek, s egy remek kontra végén Török már a 34. másodpercben kilőtte a bal felsőt (1-0). A MAC-ot nem billentette ki a gyorsan kapott gól, többször is beszorították a mieinket, s bár Krajcovic többször is védeni tudott, a 7. percben Tóth lövésére már nem volt ellenszere (1-1). A folytatás fővárosi fölényt hozott, de a hazai kontrákba is többször benne volt a gólveszély, így volt miért izgulnia a drukkereknek. Újabb gól azonban sem a MAC támadásaiból, sem a dunaújvárosi ellentámadásokból sem született, így a nagy iramot hozó első húsz perc 1-1-es döntetlennel ért véget.

Sajnos nem sokáig mutatott egált az eredményjelző a második felvonásban, mert harmadik emberelőnyével hamar élt a fővárosi alakulat, mely Pozsgai lövésével jutott vezetéshez a 24. percben (1-2). a gól után a Bikák kerültek előnybe, de helyzeteikkel nem éltek sőt, a 27. percben egy saját harmadban eladott korongból Schlekmann is betalált, kétgólosra hizlalva ezzel a MAC vezetését (1-3). Ekkor láthatóan meg is roggyantak a Bikák, Krajcovic több védésére volt szükség, hogy ne nőjön a vendégek előnye, s bár a DAB kapusa többször is bravúrral hárított, Gooch lövése már kifogott rajta, így a 31. percre eldőlni látszott a találkozó (1-4). Nem sokkal később Tamás István büntetőt, Németh Péter és Árpád ziccert hibázott, de a 37. percben Marosi már nem hibázott, s Gebei lövése után a kipattanót küldte a hálóba (2-4). Meg is jött a Bikák kedve, egy késleltetett kiállítás alatt Szűcs már egyre hozta fel a mieinket, de elég volt egy újabb kapitális védelmi hiba, s Dansereau visszaállította a MAC kétgólos előnyét a 40. perc elején (3-5).

Képek forrása: DAB

Ezzel együtt persze abban reménykedünk, hogy a harmadik húsz percben sikerül szorosan tartani a meccset, ám míg a mieink nem a legjobb felfogásban érkeztek vissza a jégre, addig a fővárosiak maximálisan pörögtek, s ez sajnos az eredmény alakulásán is komoly nyomot hagyott. A Kangyal-csapat komoly fölényben játszott a záró felvonásban, s a két legjobbjuk, Dansereau, valamint Gooch könyörtelenül kihasználta a hazai védelem megingásait. Volt játékosunk, illetve amerikai csapattársa egyaránt két-két góllal zárta ezt az etapot, így a MAC végül nagyon magabiztos, 9-3-as sikerrel vitte el a három pontot a jégcsarnokból.

Leo Gudas: – Az első harmadunk nagyon jó volt, majd a másodikban vissza tudtunk kapaszkodni háromgólos hátrányból is, ám egy figyelmetlenségből a harmadik lőtt találatunk után egyből megkaptuk az ötödiket, ami nagyon rosszul jött. A harmadik húsz percre sajnos páran feladták fejben a meccset, mi nem vagyunk annyira erősek, hogy ezt elviseljük, ezért lett ilyen nagy különbség a meccs végére.

Kangyal Balázs: – Vannak olyan mérkőzéseink, amelyeken hullámzó a teljesítményünk, ez egyértelműen ilyen volt. Tettük a dolgunkat a meccs elejétől, de inkább csak arra fókuszáltunk, hogy menjünk és támadjunk, a többi, a munka része, a védekezés az mondhatni, hogy elégtelen volt a meccs körülbelül felében. A harmadik harmadban csináltuk azokat a dolgokat, amelyek a jó szokásaink, ezek segítettek, a kapusunk jól védett, valamint a húzóemberek meghúzták a szekeret, s ez ma elég volt a három ponthoz.

DAB – MAC HKB Újbuda 3-9 (1-1, 2-4, 0-4)

DAB: Krajcovic – Erdély, Pozsár, Szappanos (2), Szűcs 1 (1), Török 1 (1) – Benke, Bobcek, Németh P., Németh Á., Tamás (1) – Druja, Szécsi, Horváth, Dudkin, Lőczi – Gebei (1), Marosi 1. Vezetőedző: Leo Gudas.

MAC: Farkas – Macaulay (3), Tóth 1 (3), Schlekmann 1 (3), Gooch 3 (2), Dansereau 3 (2) – Garát (1), Pozsgai 1, Djumic, Molnár, Izacky (1) – Dóczi, Csollák, Stevens (1), Ritter, Kozma – Varga, Pápa, Weidemann, Ádám. Vezetőedző: Kangyal Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.