Versenyeztek a lánglovagok!

spigott - 2021. október 6. 9:30

Az abszolút összesített versenyben Czinkóczi Ádám győzött, a csapatviadalt a papírgyár létesítményi tűzoltói nyerték a tizenkettedik alkalommal megrendezett lépcsőfutóversenyen.

Immáron tizenkettedik alkalommal rendezte meg hagyományos lépcsőfutó bajnokságát a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Duna-parton október 1-jén. A viadalon a régi visszatérők mellett új versenyzők is rajthoz álltak, s a résztvevőket korcsoportonként több kategóriában, egyéniben és csapatban is értékelték az embert próbáló megméretésen.
Az idei bajnokságon összesen kilenc csapat indult: a dunaújvárosi, a székesfehérvári és a sárbogárdi hivatásos tűzoltók mellett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai, a bicskei önkormányzati, a lajoskomáromi önkéntes tűzoltók, illetve a dunaújvárosi papírgyár és vasmű létesítményi tűzoltói vágtak neki Duna-parti lépcsősornak, méghozzá teljes védőruházatban és acélpalackos légzőkészülékkel, körülbelül húsz kilogrammos plusz súlyt magukra öltve.

Ahogy az elmúlt tizenegy esztendőben, úgy ezúttal is ott volt a viadalon Orosz Csaba önkormányzati képviselő, aki érdeklődésünkre elárulta, a versenyen indulók képviselték a megyei tűzoltóságok legjobbjait:
– Tizenkét éve kezdtük, azóta is halad ez a viadal, idén a huszonnegyedik közbiztonsági rendezvénysorozat része a létesítményi, hivatásos és az önkéntes tűzoltóknak ez a lépcsőfutóverseny. Az indulók a megyei tűzoltóságok krémjét jelentették, fittségben, edzettségben mindenképp, aki ezt a versenyt felvállalta, nagyon komolyan készült, s városunk önkormányzata ezért ajándékokkal támogatta a résztvevőket. Ezek a srácok, ha menteni mennek, biztos, hogy sokkal nagyobb százalékban tudják az erejüket használni, sokkal sikeresebbek akár a mentésben, akár tűzoltásban, mint mi, a közemberek.

Ami pedig magát a versenyt, és a különböző kategóriák győztesei illeti, a harminc év alatti korosztályban a vasmű létesítményi tűzoltóságának színeiben induló Czinkóczi Ábrahám 63,61 másodperc alatt győzte le a lépcsőfokokat, és vívta ki abszolút összetett versenyben is a bajnoki címet. A 30-39 év közöttiek korcsoportjában Ódor-Sápi Péter tűzoltó őrmester, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója győzedelmeskedett, míg a negyven év felettiek versenyében a papírgyár létesítményi tűzoltója, Lemler Róbert végzett az első helyen. A csapatversenyt szintén a papírgyár létesítményi tűzoltó csapata nyerte meg, megelőzve a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és bicskei önkormányzati tűzoltók alakulatát.

Végh Zoltán felvételei

Eredmények:

30 év alatti korcsoport:
1. Czinkoczi Ábrahám - Véd-Sz Dunaferr LTP – 63,61
2. Séder Norbert – Véd-Sz Papír LTP – 67,52
3. Simon Levente – Véd-Sz Papír LTP – 76,69

30-39 év közötti korcsoport:
1. Ódor-Sápi Péter tűzoltó őrmester – Székesfehérvár HTP – 80,05
2. Csehó Tamás tűzoltó alezredes – Fejér MKI - 84,23
3. dr. Kozma Gergely tűzoltó százados – Fejér MKI – 111,89

40 év feletti korcsoport:
1. Lemler Róbert - Véd-Sz Papír LTP – 72,24
2. Polgár Viktor – Bicske ÖTP – 84,07
3. Rabóczki Zsolt tűzoltó százados - Fejér MKI – 85,73

Abszolút összesített verseny:
1. Czinkoczi Ábrahám - Véd-Sz Dunaferr LTP – 63,61
2. Séder Norbert – Véd-Sz Papír LTP – 67,52
3. Lemler Róbert - Véd-Sz Papír LTP – 72,24

Csapatverseny
1. Véd-Sz Papír LTP
2. Fejér MKI I. csapat
3. Bicske ÖTP
4. Székesfehérvár HTP
5. Dunaújváros HTP
6. Sárbogárd HTP
7. Véd-Sz Dunaferr LTP
8. Lajoskomárom ÖTE
9. Fejér MKI II-es csapat

A rovat további hírei: Mozaik

Raklapmagasítóból magaságyás is lehet!

Raklapmagasítóból magaságyás is lehet!

2024. ápr. 20.

A logisztika egyik alap- és nélkülözhetetlen eleme a raklap. Az árucikkek egyszerű és gyors tárolását, mozgatását és szállítását segíti. Létezik fa, műanyag és papír verziója is, így számtalan termék közül tudjuk kiválasztani a legmegfelelőbbet. Vannak raklapmagasítók is, melyeknek elsődleges feladata a termékek magasabbra emelése volt. Ma már több, új funkcióval is felruházták ezeket a termékeket. (X)

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

2024. ápr. 19.

Te is szinte mindennapos orrdugulással küzdesz? Szerte a világon emberek millióit érinti, és nagyon zavaró tud lenni ez a probléma. Sokszor úgy érezzük, hogy nincs is rá hatékony gyógyír. A legtöbben különféle gyógyszeres orrspray-vel igyekeznek enyhíteni a tüneteket, pedig az irritálja a nyálkahártyát, és gyors függőséget alakíthat ki.  (X)

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

2024. ápr. 19.

Új helyen, de a régi lendülettel folytatja az újrahasznosításon és a közösségi élményen alapuló kezdeményezését a Csomagtartóvásár és Bolhapiac szervező csapata: az idei első vásárnap április 21-én, vasárnap lesz, a helyszínként pedig a dunaújvárosi piacot veszik birtokba az árusok, standolók.

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.