Barangolás értékes nyereményekért – országos versenyt hirdet a Pannon

doszerk - 2021. november 27. 9:05

A Pannon Oktatási Központ Gimnázium online barangolásra invitál. Csapatok jelentkezését várják – a térségi megméretések után immár az ország bármely iskolájából! (X)

A versengők a legjobb 10 közé jutás után tabletet, powerbankokat és 15 ezer forintos könyvutalványokat nyerhetnek, amennyiben a dobogó valamelyik fokán végeznek – ráadásul a csapat minden tagja és a felkészítő tanár is részesül a díjazásban!

Multimédiás értékvédelem

A verseny témája a NAT által előírt tananyagon és az érettségi követelményeken túl természetföldrajzi és kulturális desztinációk megismertetése digitális kompetenciák által, multimédiás feladatok megoldásával.  A feladatok elősegítik a kulturális értékek védelmét, a fenntarthatóságot, a multimédiás eszközök alkalmazását.

A kétfordulós online verseny részleteiről a pok.suli.hu weboldalon lehet további tájékoztatást találni.
A két online fordulót egy döntő követi, amelyet a Pannon Oktatási Központ aulájában rendeznek majd – várhatóan 2022 márciusában.

Támogatott program

A magángimnázium 4 évvel ezelőtt indította útjára a "Barangoljuk be a világot" elnevezésű digitális kompetenciákra épülő földrajz versenyt, mellyel a régió 8. évfolyamos diákjait szólították meg –kezdetben azzal a céllal, hogy ismerjék meg az intézményt a környék általános iskolái. A versenyt kezdetektől fogva nagy érdeklődés övezi – évente 15-20 csapat jelentkezett, nem csak a környék általános iskoláiból –,  ezért szerették volna a versenyt országos méretűvé kiterjeszteni a témában érdeklődő tanulók számára.
Még az idén nyáron beadott nyertes pályázat ezt lehetővé is tette!

A Nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség támogatásával a Tanulmányi és művészeti versenyek megrendezésének támogatása című pályázat keretén belül az intézmény 1,1 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A nevezéseket december 15-ig várják a pannon.barangoljunk@gmail.com e-mail címre – aztán hamarosan: barangolásra fel!
 

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: népszerű volt a beiskolázási nap

DSTV: népszerű volt a beiskolázási nap

2022. jan. 19.

Sportbemutatókkal egybekötött beiskolázási napot tartottak a Vasvári Pál Általános Iskolában január 15-én. Az esemény kiváló alkalom volt a leendő tanulóknak és szüleiknek, hogy megismerkedhessenek az intézménnyel, és az általa kínált lehetőségekkel. Hangkép.

"Holnap ki fog tanítani?" – városunk az elsők között csatlakozott

"Holnap ki fog tanítani?" – városunk az elsők között csatlakozott

2021. dec. 10.

Sárospatak után a Dunaújvárosi Tankerület előtti tér adott otthont annak a mini demonstrációval egybekötött tájékoztatónak ma délután, amely révén a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) kívánta felhívni a figyelmet a köznevelésben dolgozók helyzetére. Nagy a baj.

DSTV: elsősavató advent idején

DSTV: elsősavató advent idején

2021. dec. 01.

Ünnepi beszámolóval szolgált a BIROK Szabó Magda Tagintézményéből a DSTV stábja. A református iskola adventet ünnepelt, ennek keretében a negyedik osztályosok avatták az elsősöket az intézmény teljes jogú tagjaivá a napokban. Hangkép.
 

DSTV: szövetségi színtéren

DSTV: szövetségi színtéren

2021. nov. 20.

Sportdelegáció látogatott a Vasvári iskolába a napokban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az idén fennállása 70 évfordulóját ünneplő intézményt a Sportiskolák Országos Szövetségének képviselői keresték fel. Hangkép.

Rudas: kincsvadászat – a pénz nyomában

Rudas: kincsvadászat – a pénz nyomában

2021. nov. 16.

Az elsők között tehették próbára tudásukat a Rudas középiskola diákjai a Pénziránytű Alapítvány által szervezett MoneyGo élménytúra során. Várt a vár, kalandra fel!

"… segítek, ahol és akinek csak tudok!"

"… segítek, ahol és akinek csak tudok!"

2021. nov. 09.

Rangos országos elismerést vehetett át a közelmúltban Budavári Sándorné Marianna: a szociális szférában is aktívan tevékenykedő dunaújvárosi óvodapedagógus a Pedagógusok Szakszervezetének Eötvös József Emlékérmét érdemelte ki. Életút és interjú a hajtás után.

Még lehet jelentkezni a Pannon szakmai nyelvvizsgáira

Még lehet jelentkezni a Pannon szakmai nyelvvizsgáira

2021. nov. 09.

A Pannon Oktatási Központ és Magángimnázium lehetőséget biztosít szakmai nyelvvizsga letételére angol és német nyelvből. Figyelem, a határidő közel van, november 12-ig, azaz péntekig lehet jelentkezni! (X)