Egyelőre elmarad a húsünnep

Öcaline - 2021. november 23. 18:25

A koronavírus világjárvány miatti szigorítások nyomán elmarad, pontosabban a jövő é elejére csúszik a XI. Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros Kóstoló programja. Helló, röfik a hajtás után.

Amekkora lelkesedéssel adtunk hírt beharangozónkban a hónap derekán, akkora szomorúsággal közöljük most: egyelőre elmarad a hús, a tor és az élet örömeit ünneplő XI. Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros Kóstoló a Szalki-szigeti kempingben szombaton. A tervek szerint idén először csülök- és kolbászfesztivállá izmosodott program meghiúsulásáról, illetve a további tervekről Szabó Tamás, az eseménysorozatot szervező Pentele Hagyományőrző Egyesület vezetője számolt be a DO-nak:
– A közismert járványügyi korlátozások nyomán egyeztettünk az önkormányzattal, és végül arra a döntésre jutottunk, hogy most szombaton biztosan nem rendezzük meg a kolbászfesztivált – nagyon készültünk, hiszen kibővített kínálattal, a disznótoros kóstoló és a kolbászsütő verseny mellett csülök- és sörkülönlegességekkel is vártuk volna a vendégeket, de a biztonság és az egészség védelme minden tervet felülírt. A jelenlegi elképzelések szerint a jövő év első felében, a járvány újabb hullámának várható lecsengésével belevágunk – ha minden jól megy, január végén vagy februárban, de ha kell, kora tavasszal is megrendezzük a fesztivált!
Az egyesület vezetője kérdésünkre elárulta: versenyre jelentkezett közösségeket már külön is értesítették – a felhívásunkban is közölt 20 hely közül 15 már gazdára talált a megméretés lefújásáig –, de amint lehetőség engedi, folytatják a toborzást. 

És amint a lehetőség engedi, belevágnak!

(A kép sajnos csak illusztráció)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

2022. aug. 11.

Az Alkoss Otthon kreatív áruház színezőkönyvei a felnőtteknek is nagyszerű lehetőséget teremtenek az elmélyülésre, a kreatív kibontakozásra, az önkifejezésre. (X)

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

2022. aug. 11.

A következő hónapokban folytatódhat a vendéglátás helyreállása, amit támogat a nemzetközi turizmus erősödése, ez pedig a bruttó hazai termék (GDP) növekedését is segítheti a következő negyedévekben - derül ki Suppan Gergely, a Magyar Bankholding vezető elemzőjének MTI-hez eljuttatott turisztikai-gazdasági elemzéséből.

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

2022. aug. 11.

Egyre többen döntenek a napelemes rendszer telepítése mellett azért, hogy a rezsiköltségeiket minimalizálják. Akadnak olyanok is, akik ezenfelül azt is figyelembe veszik, hogy az ilyen jellegű beruházásokkal a fenntarthatóság mellett döntenek. (X)

Nyári hangulat a körmökön is

Nyári hangulat a körmökön is

2022. aug. 10.

Az idei nyár igazán bolondos és vidám, a szabad fesztiválok, a kötetlen tengerparti nyaralások időszaka, s ez az örömteli, friss hangulat a nyári körömdíszítésekben is megmutatkozik. (X)

Kutya melegben is ügyeljünk kedvenceinkre!

Kutya melegben is ügyeljünk kedvenceinkre!

2022. aug. 10.

Az elmúlt hetekben tapasztalható kánikula nemcsak az emberi szervezetet viseli meg, kedvenceinknek is számos kellemetlenséget okozhat. Mi több, egészségkárosodást is, hiszen az ebek is könnyen kaphatnak például hőgutát.

Jubilál és újra kipakol a Csomagtartóvásár

Jubilál és újra kipakol a Csomagtartóvásár

2022. aug. 10.

Egyéves születésnapját ünnepli, bensőséges jubileumra készül és persze a sokadalom vendégeit is várja szombaton a Csomagtartóvásár és Bolhapiac. Hangkép és kedvcsináló itt!

DSTV: újra nyitva a Remix

DSTV: újra nyitva a Remix

2022. aug. 09.

Teltházas rendezvény részeként nyitotta meg újra az éttermét a Remix, derül ki a DSTV összegzéséből. A Flame Bisztro immár teljes üzemmel várja a visszatérő és leendő vendégeket – ennek apropóján terasznyitó rendezvényt szerveztek a napokban. Hangkép.