Eredményes évet zárak a motorcsónakosok

spigott - 2021. november 24. 17:00

Rövid évértékelővel, valamint a 2021-es esztendő legjobbjainak elismerésével zárta le az idei versenyszezont a Magyar Motoros Vízisport Szövetség.

Dunaújvárosban, a Klub Hotelben tartotta meg díjátadóval egybekötött évzáróját a Magyar Motoros Vízisport Szövetség a közelmúltban. Bár az évet általában januárban szokta lezárni a sportág vezetése, a koronavírus-járvány, illetve az azzal kapcsolatos jelenlegi és esetleges jövőbeli korlátozások miatt úgy határoztak, hogy családiasabb környezetben, a megszokottnál előbb értékelik és zárják le a 2021-es versenyszezont.

Az évzáró ünnepségen a szövetség elnöke, dr. Sándor Péter elnök értékelte a motorcsónakosok 2021-es esztendejét, kiemelve, hogy a 2020-as esztendőben nem tartottak évértékelőt, mert a vírushelyzet miatt elmaradtak a nemzetközi versenyek, míg a hazai megméretéseken csak az ifjúsági korosztály vett részt. Idén részben a műszaki feltételek, részben a hajók, motorok is megváltoztak, s az év második felében megkezdődtek végre a versenyek is, igaz nem mindegyik, mert a Forma 1, a Forma 2 és több egyéb kategória sem. A 2021-es évben a szövetség egy edzőtábor és hazai bajnoki programot állított össze, amelyet alapvetően végre is hajtott, hiszen öt alkalommal volt edzőtábor és hazai futam, nagyrészt Dunaújvárosban, illetve Fadd-Domboriban, emellett bekapcsolódtak a nemzetközi versenyekbe is. Utóbbiakon szép magyar sikerek születtek, mert a siklóhajó kategóriában az F250-esek mezőnyében Bodor Péter világbajnoki címet szerzett, az Európa-bajnokságon ötödik lett, ám ezt követően elindult az F350-esek között is, ahol szintén világbajnoki címnek örülhetett. F500-as kategóriában Havas Attila szerzett világbajnoki bronzérmet, Csákó Ferenc ugyanitt a tizedik helyen végzett, míg az F700-as kategóriában Havas Attila szintén harmadik lett, Csákó Attila a hatodik helyen fejezte be az egyversenyes világbajnokság küzdelmeit. A jövő bajnokai csapat elindult a lettországi világbajnokságon, ahol a csapatban a hetedik helyen végzett, s ugyanezt a hetedik helyet ért el az Európa-bajnoki számok összesítésében is. Az egyéni versenyekben Riskó Lőrinc Európa-bajnoki hatodik helyet ért el, míg Jelinek Raven a világbajnokság nyolcadik helyén végzett. Ezekben a kategóriákban a szövetség pontértékelő rendszere alapján magyar bajnoki címeket is odaítélt az elnökség, s a siklóhajó bajnokságban Bodor Péter diadalmaskodott, a GT 15-ös kategóriában Riskó Lőrinc végzett az első helyen, míg a GT 30-as géposztályban ifj. Sándor Péter örülhetett magyar bajnoki címnek.

Végh Zoltán felvételei

A kiemelkedő hazai és nemzetközi eredmények felidézése után került sor az ünnepélyes díjkiosztóra, melyen a legjobb felnőtt és utánpótlás versenyzőket ismerte el a szövetség vezetése. A felnőttek között Bodor Péter érdemelte ki az év versenyzőjének járó díjat, az ifjúságiak között Riskó Lőrincet választották a legjobbnak, míg a Formula Future Világbajnokságon szereplő ifjúsági versenyzők (Fűke Andor, Jelinek Raven, Lack Bálint, Riskó Lőrinc, Sintár Botond) különdíjat vehettek át dr. Sándor Pétertől.

A hazai bajnokságok dobogósai

Siklóhajó kategória: 1. Bodor Péter, 2. Havas Attila, 3. Csákó Ferenc
GT15 kategória: 1. Riskó Lőrinc, 2. Varga Gábor, 3. Jelinek Raven
GT30 kategória: 1. Sándor Péter Gellért, 2. Lack Bálint, 3. Fűke Andor

Az év legjobbjai
Az év felnőtt versenyzője: Bodor Péter
Az év ifjúsági versenyzője: Riskó Lőrinc

Különdíjasok: Fűke Andor, Jelinek Raven, Lack Bálint, Riskó Lőrinc, Sintár Botond

(Főoldali kép: bodorteam.com)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: folytatódik a felkészülés

DSTV: folytatódik a felkészülés

2022. jan. 27.

Bár a DKSE tornászai más-más elképzelésekkel és célkitűzéssel kezdték meg a téli munkát, mindenki a lehető legtöbbet szeretné kihozni a lehetőségeiből. Hangkép.

Szoros sikerrel maradtak az élen

Szoros sikerrel maradtak az élen

2022. jan. 27.

Egy lőtt gól is elég volt a Worm Angels jégkorongozóinak ahhoz, hogy győzelemnek örülhessenek a Szegeden lejátszott OB II-es bajnokin.

Döntetlen Bicskén is

Döntetlen Bicskén is

2022. jan. 27.

Csak a helyzetek kihasználásával volt gondja a Dunaújváros PASE labdarúgóinak a Bicskei TC elleni felkészülési találkozón.

Remek siker és továbbjutás a kupában

Remek siker és továbbjutás a kupában

2022. jan. 26.

Óriásit küzdve aratott 28-26-os győzelmet az MTK elleni kupamérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a sportcsarnokban ma délután.

Könnyed győzelemmel maradtak az élen

Könnyed győzelemmel maradtak az élen

2022. jan. 26.

Minden harmadot megnyerve aratott ötgólos sikert legutóbbi bajnoki mérkőzésén az Angels női jégkorong csapata.

Kupafeladatok előtt a Kohász

Kupafeladatok előtt a Kohász

2022. jan. 26.

Még mindig nem teljes kerettel, de a továbbjutás reményében várja az MTK elleni hazai kupameccset a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt női együttese.

Nagy csaták a grundbirkózásban

Nagy csaták a grundbirkózásban

2022. jan. 25.

Két korosztályban, összesen tizennyolc csapat vett részt a grundbirkózók Országos Elődöntőjének mezőfalvi megméretésén.