Eredményes évet zárak a motorcsónakosok

spigott - 2021. november 24. 17:00

Rövid évértékelővel, valamint a 2021-es esztendő legjobbjainak elismerésével zárta le az idei versenyszezont a Magyar Motoros Vízisport Szövetség.

Dunaújvárosban, a Klub Hotelben tartotta meg díjátadóval egybekötött évzáróját a Magyar Motoros Vízisport Szövetség a közelmúltban. Bár az évet általában januárban szokta lezárni a sportág vezetése, a koronavírus-járvány, illetve az azzal kapcsolatos jelenlegi és esetleges jövőbeli korlátozások miatt úgy határoztak, hogy családiasabb környezetben, a megszokottnál előbb értékelik és zárják le a 2021-es versenyszezont.

Az évzáró ünnepségen a szövetség elnöke, dr. Sándor Péter elnök értékelte a motorcsónakosok 2021-es esztendejét, kiemelve, hogy a 2020-as esztendőben nem tartottak évértékelőt, mert a vírushelyzet miatt elmaradtak a nemzetközi versenyek, míg a hazai megméretéseken csak az ifjúsági korosztály vett részt. Idén részben a műszaki feltételek, részben a hajók, motorok is megváltoztak, s az év második felében megkezdődtek végre a versenyek is, igaz nem mindegyik, mert a Forma 1, a Forma 2 és több egyéb kategória sem. A 2021-es évben a szövetség egy edzőtábor és hazai bajnoki programot állított össze, amelyet alapvetően végre is hajtott, hiszen öt alkalommal volt edzőtábor és hazai futam, nagyrészt Dunaújvárosban, illetve Fadd-Domboriban, emellett bekapcsolódtak a nemzetközi versenyekbe is. Utóbbiakon szép magyar sikerek születtek, mert a siklóhajó kategóriában az F250-esek mezőnyében Bodor Péter világbajnoki címet szerzett, az Európa-bajnokságon ötödik lett, ám ezt követően elindult az F350-esek között is, ahol szintén világbajnoki címnek örülhetett. F500-as kategóriában Havas Attila szerzett világbajnoki bronzérmet, Csákó Ferenc ugyanitt a tizedik helyen végzett, míg az F700-as kategóriában Havas Attila szintén harmadik lett, Csákó Attila a hatodik helyen fejezte be az egyversenyes világbajnokság küzdelmeit. A jövő bajnokai csapat elindult a lettországi világbajnokságon, ahol a csapatban a hetedik helyen végzett, s ugyanezt a hetedik helyet ért el az Európa-bajnoki számok összesítésében is. Az egyéni versenyekben Riskó Lőrinc Európa-bajnoki hatodik helyet ért el, míg Jelinek Raven a világbajnokság nyolcadik helyén végzett. Ezekben a kategóriákban a szövetség pontértékelő rendszere alapján magyar bajnoki címeket is odaítélt az elnökség, s a siklóhajó bajnokságban Bodor Péter diadalmaskodott, a GT 15-ös kategóriában Riskó Lőrinc végzett az első helyen, míg a GT 30-as géposztályban ifj. Sándor Péter örülhetett magyar bajnoki címnek.

Végh Zoltán felvételei

A kiemelkedő hazai és nemzetközi eredmények felidézése után került sor az ünnepélyes díjkiosztóra, melyen a legjobb felnőtt és utánpótlás versenyzőket ismerte el a szövetség vezetése. A felnőttek között Bodor Péter érdemelte ki az év versenyzőjének járó díjat, az ifjúságiak között Riskó Lőrincet választották a legjobbnak, míg a Formula Future Világbajnokságon szereplő ifjúsági versenyzők (Fűke Andor, Jelinek Raven, Lack Bálint, Riskó Lőrinc, Sintár Botond) különdíjat vehettek át dr. Sándor Pétertől.

A hazai bajnokságok dobogósai

Siklóhajó kategória: 1. Bodor Péter, 2. Havas Attila, 3. Csákó Ferenc
GT15 kategória: 1. Riskó Lőrinc, 2. Varga Gábor, 3. Jelinek Raven
GT30 kategória: 1. Sándor Péter Gellért, 2. Lack Bálint, 3. Fűke Andor

Az év legjobbjai
Az év felnőtt versenyzője: Bodor Péter
Az év ifjúsági versenyzője: Riskó Lőrinc

Különdíjasok: Fűke Andor, Jelinek Raven, Lack Bálint, Riskó Lőrinc, Sintár Botond

(Főoldali kép: bodorteam.com)

A rovat további hírei: Sport

Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

2022. okt. 01.

Jól szerepeltek a DKSE versenyzői a Szombathelyen megrendezett Challenge Világkupa szerenkénti döntőinek mai programjában.

A bajnok érkezik

A bajnok érkezik

2022. okt. 01.

A Ferencváros elleni hazai találkozón korcsolyáznak jégre a Dunaújvárosi Acélbikák hokisai az Erste Ligában vasárnap délután öt órától.

Rangadó vár a focistákra

Rangadó vár a focistákra

2022. okt. 01.

A negyedik helyezett ESMTK vendégeként folytatja az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután három órától.

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

2022. okt. 01.

Mayer Gréta három, Makovits Mirtill és Makai Lilla egy-egy szeren jutott döntőbe a szombathelyi Challenge Világkupa szombati selejtezőjéből.

DSTV: sportnap az egyetemen

DSTV: sportnap az egyetemen

2022. szep. 30.

Szórakoztató elfoglaltságokat felvonultató sportnapot szervezett a Hallgatói Önkormányzat a Dunaújvárosi Egyetemen. Ennek részeként a hallgatók kipróbálhatták magukat futsalban, de volt lehetőség csocsózásra, asztaliteniszezésre és „sörpongra” is. Hangkép.

Kinyitották a gólzsák száját

Kinyitották a gólzsák száját

2022. szep. 30.

Nem volt hiány az izgalmakból a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában a sorozat újabb fordulójának utolsó mérkőzésein.

Sima meccsek kispályán

Sima meccsek kispályán

2022. szep. 29.

Az ST Solar és a Campus csoport éllovasa is magabiztos győzelemmel kezdte meg a városi kispályás labdarúgók kiemelt alapszakaszának újabb fordulóját.