Dunaújváros Hetilap

Koronavírus: üzemelnek az oltópontok a városban is

Öcaline - 2021. november 23. 17:09

A kórház épületeiben és a rendelőintézetben összesen tíz oltóhely üzemel az oltási kampány időszakában – vasárnapig naponta 7-19 óra között mindenki időpontfoglalás nélkül mehet oltásra.

A Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet hivatalos oldalán megjelent tájékoztató szerint november 22-28. között időpontfoglalás nélkül kereshetik fel az oltópontokat az oltást igénylők – a héten a kórházban és a rendelőintézetben is több oltóhely naponta 7-19 óráig várja az oltakozókat. A rendelőintézetben is több oltópont működik, a kórházban a portán adnak útbaigazítást arról, hogy a főépületben vagy az új szárnyban számolhatnak kevesebb várakozási idővel az oltásra jelentkezők. 
Az operatív törzs hivatalos oldalán napvilágot látott tájékoztató szerint a kampányt az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében szervezik: az oltási akcióhét során az egészségügyi intézmények országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják az érkezőket; akár az első, az elmaradt második vagy a harmadik oltásra. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Fontos tudnivaló, hogy akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben oltják, ám aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot, az elkerülheti a várakozást.
Kérik, az oltásra érkezők vigyék magukkal személyi irataikat (személyi igazolvány, TAJ-kártya), a második és harmadik oltás esetén a korábbi oltást igazoló dokumentumokat is. Nagyban meggyorsítja az oltást, ha az oltakozók magukkal hozzák kinyomtatva, kitöltve és aláírva a Hozzájáruló nyilatkozatot (a dokumentum a harmadik oltás esetén is kell). Az oltópontokon a maszkviselés kötelező!
Az összesített adatsor szerint a kampány első napján 51 ezer oltást adtak be – a beadott oltásokból 42 ezer harmadik, mintegy 7 ezer első, a többi második vakcina volt. Valamennyi oltóhelyen zökkenőmentes volt az oltási hét első napja, az irányításban katonák, míg az adminisztrációs tevékenységekben kormánytisztviselők segítenek. Bár a hivatalos helyi adatokat nem ismerjük, az általános tapasztalat szerint városunkban is nagyságrendekkel többen éltek a felkínált lehetőséggel a kampány első napján, mint korábban – a tendencia várhatóan folytatódik, hiszen ma is sokan jelentkeztek a kórházi, illetve rendelői oltópontokon.

A kórház hivatalos oldalán napvilágot látott már idézett összeállítás is mindenkit arra biztat, aki még nem vette fel a védőoltást, hogy éljen az oltás lehetőségével – hiszen csak így kerülhető el a súlyos megbetegedés.

(Fotó: koronavirus.gov.hu)

A rovat további hírei: Közélet

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

2022. aug. 09.

Néhány hónap hallgatás után a Global Faktor Zrt. ismét fenyegető levelekkel bombázza a dunaújvárosiakat – a DVG Zrt. közleménye a téma kapcsán percekkel ezelőtt jelent meg a város hivatalos oldalán, a fontosságára tekintettel betűhíven közöljük.

Körzeti beruházások városszerte

Körzeti beruházások városszerte

2022. aug. 09.

Számos beruházás és fejlesztés zajlik jelenleg Dunaújvárosban. Motyovszki Mátyás két projektről, míg dr. Székely Károly és Tóth Kálmán egy-egy beruházásról adott hírt a közelmúltban. A következőkben ezek gyűjteménye olvasható. 

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

2022. aug. 08.

Két fontos projektről adott hírt Barta Endre a 4-es számú választókörzet önkormányzati képviselője a közelmúltban. A Liszt Ferenc kertben található játszótér egy napvitorlával bővül, míg a Domanovszky téren egy új homokozót alakítanak majd ki. 

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

2022. aug. 08.

Bárki javaslatot tehet írásban a "Szociális Munkáért-Dunaújváros" díjra, amelyet az önkormányzat egy korábbi rendeletével alapított. A határidő szeptember 20., várják a felterjesztéseket!

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

2022. aug. 08.

Aktuális témáról, a tűzijáték költségeinek szociális célú felhasználásáról kérdezte a városlakókat a DSTV stábja. A megkérdezettek többsége egyetért a közgyűlési döntéssel. Hangkép.
 

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

2022. aug. 05.

A kapcsolódó összegzés már megjelent a DO-n, de a város hivatalos oldalán már olvasható a hivatalos versenyfelhívás is a Mi nem szemetelünk! című megméretésre. Mutatom!

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

2022. aug. 05.

Az évek óta tapasztalható felmelegedés és az idei forró és száraz nyár kétségkívül elég bizonyítékot szolgáltat ahhoz, hogy belássuk, komoly lépéseket kell tennünk azért, hogy egyéni és városi szinten is csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat. És olyan megoldásokat találjunk többek között a városüzemeltetésre, amelyekkel kezelhető a klímaválság és annak következményei.