Közösségi klímamenet – Dunaújvárosban is

Öcaline - 2021. november 9. 17:46

Stílszerűen a Védőnői Tanácsadótól vág neki a 4MOM családbarát közösségi tér, valamint a Duna Dog Center Kutyaiskola akciója holnap délelőtt. Két lábon is, négy lábon is a bolygó jövőjéért; mozdulj te is a klímáért!

Dunaújvárosi akciója is lesz a World Climate March világszerte hódító közösségi kezdeményezésének: Mozduljunk együtt a klímáért! címmel csatlakoznak a résztvevők a World Climate March menetéhez november 10-én, szerdán délelőtt 9 órától. A közösségi kezdeményezés a novemberi Glasgow-i ENSZ éghajlatváltozási konferencia (COP26) sikere érdekében bontott zászlót azzal a céllal, hogy a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan" elv jegyében 1,5 kilométeres helyi meneteket szervezzen a klíma-igazságosság jegyében. (A táv megválasztása nem a véletlen műve: a párizsi egyezményben megjelölt +1,5 fokos globális felmelegedési küszöböt szimbolizálja. Ha hosszú távon e fölé csúszunk, akkor záros határidőn belül vége az ember mint csúcsragadozó dominálta földi életformának.)
A 4MOM családbarát közösségi tér, valamint a Duna Dog center helyi kezdeményezésének szervezői szerint "fontos, hogy "emlékeztessük vezetőinket a jogilag kötelező vállalásaikra. Csupán kilenc évünk maradt, hogy megfordítsuk a negatív tendenciát és megelőzzük a katasztrofális méretű klímaváltozást." A felhívás szerint a dunaújvárosi hordozós Aktívmami csapat csatlakozott az akcióhoz: start 9 órakor a Martinovics utca 26. melletti Védőnői Tanácsadótól, lehet menni hordozott babával vagy babakocsival, kismotorral, de az apukák, a tesó, sőt, a nagyi is csatlakozhat, ha ráér! A kezdeményezéshez csatlakozott a Duna Dog Center is, vagyis várják a két- és négylábú résztvevőket is! A menet a felső Duna-part sétányon megy az Aratók szoborig, majd vissza.

Nemes kezdeményezés, szép akció – mindenkit szeretettel várnak!

(Fotó: Magyar Természetvédők Szövetsége)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

2024. ápr. 19.

Te is szinte mindennapos orrdugulással küzdesz? Szerte a világon emberek millióit érinti, és nagyon zavaró tud lenni ez a probléma. Sokszor úgy érezzük, hogy nincs is rá hatékony gyógyír. A legtöbben különféle gyógyszeres orrspray-vel igyekeznek enyhíteni a tüneteket, pedig az irritálja a nyálkahártyát, és gyors függőséget alakíthat ki.  (X)

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

2024. ápr. 19.

Új helyen, de a régi lendülettel folytatja az újrahasznosításon és a közösségi élményen alapuló kezdeményezését a Csomagtartóvásár és Bolhapiac szervező csapata: az idei első vásárnap április 21-én, vasárnap lesz, a helyszínként pedig a dunaújvárosi piacot veszik birtokba az árusok, standolók.

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)