Minősített csalás miatt tartóztatták le az idős férfit kifosztó duót

Öcaline - 2021. november 15. 18:21

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített csalás bűntette miatt indítványozta annak a két gyanúsítottnak a letartóztatását, akik egy idős férfit bírtak rá személyi és áruvásárlási hitel felvételére. Hatmilliós kárt okoztak, értesült a DO.

A döntésről a megyei főügyészség adott ki összegzést; Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő tájékoztatása több soron pontosítja a hasábjainkon már megjelent rendőrségi összegzést. A nyomozás adatai szerint a két gyanúsított szeptember 22-én arra vette rá az idős férfit, hogy egy dunaújvárosi pénzintézetben 5 millió forint értékben személyi hitelt igényeljen – méghozzá úgy, hogy a pénzintézetben az egyik férfi a sértett fiának adta ki magát. A hitelkérelem jóváhagyása után a gyanúsítottak már másnap felvették az összeget Dunaújvárosban, Érden és Budapesten. A pénzfelvétel a sértett jelenlétében történt, az összeget azonban a férfinak nem adták át. Mindezek után a terheltek szeptember 30-án egy budapesti elektronikai áruházban arra is rábírták a sértettet, hogy 1 millió forint áruvásárlási hitellel különböző elektronikai eszközöket vásároljon a részükre. A két férfi így a sértettnek összesen 6 millió forint kárt okozott. 
A gyanúsítottak munkaviszonnyal, igazolt jövedelemmel nem rendelkeznek, a bűncselekményt a sértett állapotát kihasználva, folytatólagosan, jövedelemszerzés érdekében követték el, így alaposan feltehető, hogy a cselekményüket tovább folytatnák, illetve szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követnének el. Alaposan lehet tartani továbbá attól is, hogy a terheltek a bizonyítást a tanúk befolyásolásával, illetve bizonyítási eszközök elrejtésével veszélyeztetnék. 

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően 30 napra elrendelte mindkét gyanúsított letartóztatását – a döntés a terheltek fellebbezésére figyelemmel nem végleges.

(Fotó: FMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

2024. ápr. 07.

Az internetes közösségi oldalakon, csoportokban terjedt el a hír, miszerint a felső Duna-parton mérgező eledeleket találtak, amelyek akár végzetesek is lehetnek a házi kedvencekre.

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

2024. ápr. 04.

Félmillió forint értékű berendezést lovasított meg az a férfi, aki ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat. Hihetetlen, de még a két társa sem tudta, hogy éppen lopnak, értesült a DO.

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

2024. ápr. 03.

A nagy közösségi portálon élesített tájékoztató videóval jelentkezett a rendőrség – a cél egyértelmű: az úgynevezett "bankos" csalók üzelmeinek megakadályozása. Egy megosztás is sokat érhet!

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.