Pofonok estéje Mezőfalván

spigott - 2021. november 30. 12:50

Tíz összecsapáson szurkolhattak kedvenceiknek a küzdősportok szerelmesei a Mezőfalván megrendezett profi ökölvívó és küzdősport gálán.

A Sparing Ökölvívó SE, valamint a Team Rozman közös szervezésében rendeztek profi ökölvívó és küzdősport gálát a mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskolában szombaton este. Az egész estés megméretés programját jórészt a profi box- és K1-es mérkőzések adták, ám ezek mellett amatőr bemutató mérkőzéseken is szurkolhattak kedvenceiknek a küzdősportok szerelmesei. A megméretésre Dunaújvárosból, Bajáról, Pápáról, Budapestről, Kistarcsáról, de még Szabadkáról és Újvidékről is érkeztek harcosok, így összesen tíz mérkőzésen húztak kesztyűt a résztvevők, árulta el Kovács Richárd főszervező, a mezőfalvi Sparing Ökölvívó SE vezetője.

– Immáron harmadik alkalommal rendeztünk küzdősport gálát Mezőfalva és Nagyvenyim térségében, az elsőt 2018 márciusában tartottuk meg Mezőfalván, a másodikat Nagyvenyimen ugyanabban az évben. Sajnos a Covid-járvány miatt tudtuk csak ilyen későn megrendezni az idei viadalunkat, mely elsősorban a profi ökölvívásról szólt, de voltak amatőr mérkőzések, illetve K1-es találkozók is. Igyekeztünk felvenni a kapcsolatot a térség klubjaival, hátha tudunk ezzel a rendezvénnyel egy kis színt vinni a sötét mindennapokba.

Végh Zoltán felvételei

Egy hónapja kezdtük el szervezni a gálát, öt páros sajnos a vírushelyzet miatt kénytelen volt lemondani a szereplést, de így is tíz mérkőzésen tudtuk szorítóba hívni a résztvevőket, s nagy örömünkre, színvonalas, látványos, jó csatákat vívtak egymással a harcosok. A tervünk természetesen az, hogy minden évben egy, vagy két rendezvényt tudjunk tartani akár itt, akár Dunaújvárosban, vagy a környéken. Ennek sok összetevője van természetesen, így pontos dátumot még nem tudok mondani arra, mikor tervezzük a következő rendezvényünket, de azon dolgozunk, hogy még színvonalasabbat, még jobbat, még nagyobb nézőközönséget bevonzó gálát szervezzünk a jövőben is.

Ami pedig a meccseket illeti, a tíz találkozóból négy találkozó pontozással, négy technikai KO-val ért véget, Andriska Attila és Kuminka Roland bemutató csatája döntetlennel ért véget, míg az est főmérkőzésén a székesfehérvári Vinis Csaba TKO-val győzött a szerb Vlatko Vojnic ellen K1-es szabályrendszerben.

A mezőfalvi Profi Boksz és Küzdősport Gála eredményei

Horváth László – Margl Milán (győzött 3-0)
Andriska Attila – Kuminka Roland (döntetlen)
Mário Márki – Seffer Tamás (győzött 3-0)
Horváth Tamás (győzött 3-0) – Kőszegi László
Dobolán Attila (győzött 3-0) – Oláh Dániel
Károlyi Horváth József – Oláh Kristóf (győzött TKO)
Horváth Tamás (győzött TKO) – Sárándi János
Csurka Alex (győzött TKO) – Márkin Mario
Kutasi György (győzött TKO) – Miralem Ahmeti

Főmérkőzés
Vinis Csaba (győzött TKO) – Vojnic Tunic Vlatko

A rovat további hírei: Sport

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.