Roló erkélyre? Nagyon jó ötlet, mehet!

Öcaline - 2021. november 16. 15:50

Én azt javaslom, hogy a roló erkélyre, teraszra, loggiára és kilépőre is tökéletes választás. Bár számos árnyékoló van a piacon, mégis nagyon sokan választják ezt a megoldást.

Ami nem véletlen. Több előnye van, és ráadásul könnyen szerelhető, karbantartható és tisztítható. Kell ennél több?

Roló erkélyre? Redőny erkélyre?

Ma már nagyon sokan szeretik teljesen beépíteni az erkélyüket, amivel sok esetben egy üvegkalitkát kapnak. A nyári forróságban, kánikulában ez visszaüthet, mert a légmozgás nagyon nehezen jut be a lakásba. Ha az így felépített (külső részén leggyengébb) szerkezetekre redőnyt szerelünk, még mindig egy forró “kabin” lesz az eredmény. Ezt pedig szinte lehetetlen megfelelően szellőztetni nyáron.

Ahhoz, hogy ne terheljük meg annyira a külső részt, érdemes rolókat használni. Ez a megoldás minden évszakban szűri a napfényt, mégsem okoz bezártságérzetet. Megmaradhat az erkélyünk természetes szellőzése is, légáteresztő szerkezetének köszönhetően. Légies az egész kialakítása, ráadásul nagyon divatos és könnyen is kezelhető. Nem kell különösképpen szakembernek lennünk ahhoz, hogy feltegyük.

Nem kicsi egy roló az erkélyre?

Nem kell ezen sem aggódni. Igen, valóban vannak előre gyártott, kisebb méretűek, melyek jellemzően egy ajtóba szerelt ablak méretétől egy nagyobb ablak méretéig terjednek. Azonban természetesen vannak egyedi igényeket kielégítő megoldások is. Ezek a méretre gyártott rolók, melyből egészen nagy méretben is beszerezhetünk. Előnye még ennek a megoldásnak, hogy olyan helyekre is felszerelhetőek, ahova egy robusztusabb redőny felszerelése már kockázatos lenne.

Ezen szerkezetek kezelése pofonegyszerű. Gyöngyös szalaggal üzemeltethetőek, segítségükkel higiénikusabb, egészségesebb környezet alakítható ki. Nagyon sokan azért szeretik, mert számos variációs lehetőség kínálkozik. Az egyes részei, mint pl. a textil, cserélhetőek. Így gyakorlatilag akkor varázsoljuk újjá, amikor akarjuk. Akár havonta vagy évszakonként is váltogathatjuk a textileket, új köntösbe csomagolva otthonunkat. Ha pedig bármi baja lenne a szerkezetnek, könnyen cserélhető részei vannak, melyeket szaktudás nélkül, percek alatt ki tudunk cserélni.

Miért szeretik annyian a rolókat?

Nagyon jól lehet velük szabályozni a beszűrődő fényt. Redőny esetén minden fényt elnyel a sötétítő, de a roló esetén ez nincs így. Ha például dolgozni szeretnénk, de a napsugarak zavarják a monitorunk láthatóságát, könnyen beállíthatjuk a megfelelő pozícióba a sötételőnket.

Vannak dobozos rolórendszerek, ezek pedig kompatibilisek egymással. Így nagyon könnyen variálhatjuk az egyes készleteket. Ezzel két színből akár 3-4 hónapon keresztül is váltogathatjuk a megjelenésüket úgy, hogy nem lesz két egyforma hónapunk.

És persze azért is szeretik olyan sokan, mert gyorsan felszerelhető és könnyen kezelhető.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)