Rudas: kincsvadászat – a pénz nyomában

Öcaline - 2021. november 16. 16:25

Az elsők között tehették próbára tudásukat a Rudas középiskola diákjai a Pénziránytű Alapítvány által szervezett MoneyGo élménytúra során. Várt a vár, kalandra fel!

Nem mindennapi kihívás résztvevői lehettek a DSZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium diákjai a közelmúltban: a dunaújvárosi középiskolások a Pénziránytű Bázisiskola program keretében az elsők között vehettek részt a Pénziránytű Alapítvány új, a Mastercarddal közösen kezdett szakmai-közösségi kísérletében. A részletekről Orbán Mária, az intézmény gyakorlatioktatás-vezetője számolt be:
– Az elsők között kapta meg a Rudas az alapítvány kuponjait, és foglalhatott időpontot a közelmúltban az alapítvány  MoneyGo élménytúrára. Az UrbanGo programmal közösen kialakított MoneyGo szabadtéri kincsvadász túra a mindennapi pénzügyi döntések világába vezette a résztvevőket – a szabadtéri kincskereső játék ötvözte a szabadulószobák izgalmas feladatait a sétálás örömével. Egyszerre volt szükség figyelemre, a csomagban kapott információs kártyákra és kreativitásra; persze a szervezők menekülőpályát is hagytak, ha valahol elakadt a csapat, akkor igénybe lehetett venni telefonos segítségeket is. 
A kalandtúra során nemcsak a diákok tudása gyarapodott, de problémamegoldó képességük is fejlődött – és nem utolsósorban remek játéknak is bizonyult a kihívás, nyomatékosította Orbán Mária. A főváros kalandozásban negyvennél több rudasos diák vett részt három kísérő tanárral –  a kincskeresés során a diákok 7 fős csapatokban fedezték fel a Várnegyedet úgy, hogy a helyszínekhez kapcsolódó pénzügyi rejtvényeket kellett megoldaniuk:
– Egy térkép segítségével a csapatok állomásról állomásra haladtak a Budai Vár környékén, és mindenhol megoldottak egy-egy érdekes feladatot, izgalmas rejtvényt. Ebben a játékosok segítségére volt egy jól elkészített mobilapplikáció és egy csomag is, amit a kezdéskor kaptak meg. A feladatok megoldásához azonban nemcsak általános pénzügyi ismeretekre volt szükség, hanem a csapattagok együttes munkájára is. Bár néhány csapat eltévedt, s jóval több kilométert ment a tervezettnél, élménnyel gazdagodva tértek haza tanulóink. Bízunk abban, hogy lesz lehetőségünk hasznosítani az itt szerzett ismereteket – és további csapatokat vihetünk a MoneyGo élménytúrára!

(Illusztráció: Rudas középiskola)
 

A rovat további hírei: Oktatás

Duplán jubilál a Pannon Oktatási Központ

Duplán jubilál a Pannon Oktatási Központ

2022. máj. 24.

Három napon át tartó ünnepi programsorozatot szervez az intézmény: 20 éve kezdett működni, 10 éve alapított magángimnáziumot a Pannon. 

Évzáró tárlat az Arany János iskolában

Évzáró tárlat az Arany János iskolában

2022. máj. 24.

A felsős évfolyam rajz tagozatosainak idei terméséből álló gyűjteménnyel ér véget a sorozat. A tárlat szerdán nyílik a Béke városrészi intézményben.

Tagozatos tárlat az Arany János iskolában (galériával)

Tagozatos tárlat az Arany János iskolában (galériával)

2022. máj. 04.

Folytatták az évtizedes hagyományt, a legfiatalabb alkotók gyűjteményes kiállítása nyílt meg az Arany János Általános Iskolában tegnap délután. 

Megkezdődtek az érettségik – ma a magyart írták a végzősök

Megkezdődtek az érettségik – ma a magyart írták a végzősök

2022. máj. 02.

Ahogy országszerte több tízezren, városunkban is több száz végzős középiskolás diák vágott neki az feladatoknak ma délelőtt: a magyar nyelv és irodalom írásbelivel kezdődött az érettségi. DO bónusz: egy csokorban az összes nem hivatalos megoldás!

A Föld napján versengtek a Dózsa iskolában

A Föld napján versengtek a Dózsa iskolában

2022. ápr. 28.

Tankerületi környezet-és természetvédelmi versenyt rendeztek a Föld napja alkalmából a Dózsa iskolában – az 5-6. évfolyam megméretése nagy sikert aratott a diákok körében.

Az óvoda és iskola mellett a jövőben Waldorf gimnáziumban is tanulhatnak a fiatalok

Az óvoda és iskola mellett a jövőben Waldorf gimnáziumban is tanulhatnak a fiatalok

2022. ápr. 15.

A Waldorf közösség a Göllner Mária Waldorf Pedagógiai Alapítvány révén már a kétezres évek eleje óta jelen van Dunaújvárosban. Kezdetben egy szülői kezdeményezés nyomán 2011-ben egy óvoda, majd 2015-ben egy általános iskola is létesült. A közösség jelenleg egy gimnázium alapításán dolgozik.

Verses verseny a Vasváriban – díjak özönével

Verses verseny a Vasváriban – díjak özönével

2022. ápr. 13.

Verselő gyerekek versengtek, versimádó pedagógusok zsűriztek – remek hangulatú megméretésnek adott otthont a Vasvári iskola a költészet napján. Én meg nyomatom az összes eredményt, íme!