Hogyan győzd meg a munkáltatód, hogy beruházzon egy jó nyomtatóra?

doszerk - 2021. december 28. 19:25

A 2020 tavaszán történt korlátozások felborították a mindennapi életünket. Nem csak a kijárás vagy a társas érintkezés tekintetében, de a munka terén is a home office erősödésével. (X)

Azon kívül, hogy a kényszerhelyzet végül bebizonyította, hogy a munkavállalók a saját környezetükben eredményesebbek is tudnak lenni, mint az irodában, további költséghatékonyságot is eredményezett. Még úgy is, hogy a Munka Törvénykönyve alapján a munkáltató köteles biztosítania dolgozói számára az adott tevékenységi körhöz szükséges feltételeket. Ilyenek a tárgyi eszközök, mint a laptop, fejhallgató, egér, nyomtató, papír. Továbbá a megnövekedett áramfogyasztás miatt hozzá kell(ene) járulnia a díjban mutatkozó különbséghez, pótolni az elfogyott papírt, és nyomtatófestéket. Erre egyre több vállalat nyitott, természetesen az észszerűség határain belül.

A TonerPartners.hu ebben a cikkben segít neked megtalálni azt a munkaeszközt, amire a munkáltatód is szívesen beruház majd, ha meggyőzöd őt az alábbi érvekkel. 

Milyen dokumentumokat fogsz nyomtatni?

Talán már elcsépeltnek hangzik, de a számodra megfelelő nyomtatót nem úgy fogod megtalálni, hogy a szomszéd irodában is ilyennel dolgoznak, és milyen jó. Másfelől ez a munkáltatód felé sem lesz döntő érv. Alapvetően két fajta nyomtatót különböztetünk meg: tintasugaras és lézernyomtatót. Ha eddig hidegen is hagyott, hogy melyik nyomtató milyen technikával dolgozik, most figyelj, mert a nyomtatási eljárás fogja nagyban meghatározni, hogy milyen adottságú készülékek között keresgélj. 

Az irodai munkák jellemzően terjedelmes mennyiségű papír nyomtatásával járnak. Ha ez a te cégednél is így van, akkor kizárólag lézernyomtatók jöhetnek szóba. 

Érvek a lézernyomtató mellett:

– Nagy mennyiségű iratot képes kinyomtatni kiváló minőségben 
– Gyors
– Bár a vételára magasabb, a kisebb nyomtatási költséggel ez gyorsan megtérül

A legnépszerűbb márkák nyomtatói és a hozzájuk megfelelő festékek, így például a hp 652 patron is megtalálható a TonerPartners.hu kínálatában.

Színes home office

Olykor szükséges a fekete-fehér mellett színesben megjelentetni képeket, infografikákat, amik segítenek az elemzések gyors átláthatóságában. A lézernyomtatók között is kapható olyan típus, ami alkalmas a színátmenetek létrehozására, igaz, ez a funkció valamivel visszább veti a gyorsaságot. 

Szintén praktikus, ha a nyomtató más feladatot is el tud látni. A többfunkciós berendezések a nyomtatás mellett fax küldésére és fogadására is képesek, jóllehet talán ennek a jövőben egyre kevesebb létjogosultsága lesz. Ellenben csak ezek az eszközök tudnak szkennelni (hacsak egy külön álló szkennert nem szerzünk be), ami legalább annyira szükséges az irodai munkakörök esetében, mint maga a nyomtatás vagy a fénymásolás.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Professzionális audiovizuális rendszer kiépítése a Rumour étteremben

Professzionális audiovizuális rendszer kiépítése a Rumour étteremben

2022. jan. 21.

Egy étteremről nem az az első, hogy professzionális hangtechnika kiépítésére gondolunk. A legfőbb szempont, hogy hangulatunknak, ízlésünknek és a társaságunknak megfelelően tudjunk magas színvonalon étkezni. (X)

Hogyan készíts leltárt az ingóságaidról a biztosításodhoz?

Hogyan készíts leltárt az ingóságaidról a biztosításodhoz?

2022. jan. 19.

Ha meg kellene tippelned, hogy mekkora érték van az ingatlanodban, te milyen összeget mondanál? (X)

Létfontosságú pedikűreszközök

Létfontosságú pedikűreszközök

2022. jan. 18.

Egy profi szalonban tudni kell, hogy melyik folyamathoz milyen eszköz illik. A pedikűrözés például nem is létezhetne professzionális termékek nélkül. (X)

Női cipők őszre és tavaszra

Női cipők őszre és tavaszra

2022. jan. 17.

Az átmeneti évszakokban sokszor fejtörtést okoz annak meghatározása, hogy mit is vegyünk a lábunkra, hiszen az időjárás rendkívül változékony és kiszámíthatatlan. (X)

Komoly hidegfront érkezik – és majd még egy, úgy tűnik

Komoly hidegfront érkezik – és majd még egy, úgy tűnik

2022. jan. 17.

Télies hetünk lesz a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – ma és a hét közepén is befut egy-egy hidegfront. A második marad is a hét végéig.

Az egyik legpraktikusabb barkácseszköz - avagy mit kell tudni a sniccerről?

Az egyik legpraktikusabb barkácseszköz - avagy mit kell tudni a sniccerről?

2022. jan. 16.

A sniccer, más néven pengekés egyetlen olyan ember otthonából sem hiányozhat, aki szeret barkácsolni, kreatív ötleteket megvalósítani. (X)

Calvadost minden konyhába?!

Calvadost minden konyhába?!

2022. jan. 14.

Izgalmas italokban nincs hiány, s ezek népes táborát erősíti a Calvados is. +18 (X)