Hogyan győzd meg a munkáltatód, hogy beruházzon egy jó nyomtatóra?

doszerk - 2021. december 28. 19:25

A 2020 tavaszán történt korlátozások felborították a mindennapi életünket. Nem csak a kijárás vagy a társas érintkezés tekintetében, de a munka terén is a home office erősödésével. (X)

Azon kívül, hogy a kényszerhelyzet végül bebizonyította, hogy a munkavállalók a saját környezetükben eredményesebbek is tudnak lenni, mint az irodában, további költséghatékonyságot is eredményezett. Még úgy is, hogy a Munka Törvénykönyve alapján a munkáltató köteles biztosítania dolgozói számára az adott tevékenységi körhöz szükséges feltételeket. Ilyenek a tárgyi eszközök, mint a laptop, fejhallgató, egér, nyomtató, papír. Továbbá a megnövekedett áramfogyasztás miatt hozzá kell(ene) járulnia a díjban mutatkozó különbséghez, pótolni az elfogyott papírt, és nyomtatófestéket. Erre egyre több vállalat nyitott, természetesen az észszerűség határain belül.

A TonerPartners.hu ebben a cikkben segít neked megtalálni azt a munkaeszközt, amire a munkáltatód is szívesen beruház majd, ha meggyőzöd őt az alábbi érvekkel. 

Milyen dokumentumokat fogsz nyomtatni?

Talán már elcsépeltnek hangzik, de a számodra megfelelő nyomtatót nem úgy fogod megtalálni, hogy a szomszéd irodában is ilyennel dolgoznak, és milyen jó. Másfelől ez a munkáltatód felé sem lesz döntő érv. Alapvetően két fajta nyomtatót különböztetünk meg: tintasugaras és lézernyomtatót. Ha eddig hidegen is hagyott, hogy melyik nyomtató milyen technikával dolgozik, most figyelj, mert a nyomtatási eljárás fogja nagyban meghatározni, hogy milyen adottságú készülékek között keresgélj. 

Az irodai munkák jellemzően terjedelmes mennyiségű papír nyomtatásával járnak. Ha ez a te cégednél is így van, akkor kizárólag lézernyomtatók jöhetnek szóba. 

Érvek a lézernyomtató mellett:

– Nagy mennyiségű iratot képes kinyomtatni kiváló minőségben 
– Gyors
– Bár a vételára magasabb, a kisebb nyomtatási költséggel ez gyorsan megtérül

A legnépszerűbb márkák nyomtatói és a hozzájuk megfelelő festékek, így például a hp 652 patron is megtalálható a TonerPartners.hu kínálatában.

Színes home office

Olykor szükséges a fekete-fehér mellett színesben megjelentetni képeket, infografikákat, amik segítenek az elemzések gyors átláthatóságában. A lézernyomtatók között is kapható olyan típus, ami alkalmas a színátmenetek létrehozására, igaz, ez a funkció valamivel visszább veti a gyorsaságot. 

Szintén praktikus, ha a nyomtató más feladatot is el tud látni. A többfunkciós berendezések a nyomtatás mellett fax küldésére és fogadására is képesek, jóllehet talán ennek a jövőben egyre kevesebb létjogosultsága lesz. Ellenben csak ezek az eszközök tudnak szkennelni (hacsak egy külön álló szkennert nem szerzünk be), ami legalább annyira szükséges az irodai munkakörök esetében, mint maga a nyomtatás vagy a fénymásolás.
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: mozgás, játék, közösség a Móricz-pikniken (galériával)

DSTV: mozgás, játék, közösség a Móricz-pikniken (galériával)

2022. okt. 01.

Színes forgataggal tért vissza az elmúlt években elmaradt Móricz-piknik, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskola udvarán rendezett közösségi program ezúttal is nagy siker volt mind a nebulók, mind a szülők körében. Hangkép és galéria itt!

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

2022. szep. 29.

Közismert és közkedvelt forgatagról tudósít a DSTV összeállítása. A nyári szünet után újra a Szalki-sziget adott otthont a Dunai Kincses Kert helyi termelői piac és kézműves vásár kavalkádjának – a szokott színvonalon és sikerrel. Hangkép.

Lételemed a változás?

Lételemed a változás?

2022. szep. 26.

Vannak emberek, akik imádják az állandóságot, akiknek a kiszámíthatóság a fontos. Akik akkor érzik jól magukat, amikor minden a megszokott mederben halad. (X)

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

2022. szep. 26.

Egymást érik a frontok a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét közepén lehet egy kis szünet, de a végére megint bőven kapunk az égi áldásból.

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

2022. szep. 25.

A munkavédelmi ruházat viselése számtalan munkakörben nemcsak törvényi előírás miatt szükséges, hanem valóban életünket, egészségünket védi. (X) 

A nyári szünet után újra itt a Dunai Kincses Kert!

A nyári szünet után újra itt a Dunai Kincses Kert!

2022. szep. 23.

Több mint hetven árus kínálja a portékáját az őszköszöntő eseményen – a termelői piac és kézműves vásár a Szalki-szigetre tér vissza szombaton délután!

Miért jó a szakállbeültetés?

Miért jó a szakállbeültetés?

2022. szep. 22.

Szinte hihetetlen, de azzal kapcsolatban is végeztek már kutatásokat, hogy a nők kihez vonzódnak jobban. A szakállas vagy a simára borotvált férfiakhoz? (X)