ICA-D: Mese a városról a Városháza téren – fontos felhívással

Öcaline - 2021. december 16. 11:12

Egyszerre ígérik múltidéző játéknak, zajos közösségi kísérletnek és fontos összművészeti programnak – vasárnap csalogatják vele a vendégeket a Városháza térre, azért szólok jó időben, mert még közreműködőket is vár a Kortárs Művészeti Intézet. Oké, a Víztorony már foglalt, de ki lesz a Korsós lány?

Ünnepi műsorral készül a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) advent utolsó vasárnapján a Városháza téren. A Mese a városról című előadás során vetítéssel és világító bábokkal kedveskednek a közönségnek. Az elmúlt időszakban egy sor karácsonyi, valamint várostörténeti vonatkozású bábot készítettek az intézetben – ezek vonulnak majd végig a téren a december 19-én, vasárnap 18 órakor kezdődő során. 
Az egyszerre zajos közösségi élményt és összművészeti produkciót ígérő kísérlet a szervezők szándéka szerint feleleveníti a 70 éves Dunaújváros történetének emlékezetes pillanatait. Az előadás zenei anyagát Baráth Bálint zeneszerző szerkesztette, a bábok csapata és a látványvilág a dunaújvárosi képző- és iparművészek közös munkája.

Az önkormányzat és a Bartók Kamaraszínház támogatásával megvalósuló programhoz fontos felhívást is mellékeltek a szervezők – íme!

"Ehhez az előadáshoz keresünk férfi önkénteseket, akik egy-egy bábfigura mozgatásában segítenek!  A bábok belebújósak, az őket mozgató emberek kívülről nem látszanak. Szintén keresünk a produkcióban közreműködő gyerekeket, akik pálcás, kisméretű díszekkel vesznek részt a műsorban." 

Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:
mobil: 20/8013316
e-mail: icadunaujvaros@gmail.com 

A közös "fellépés" akár családi programnak is nagyszerű élményt ígér – várják a jelentkezéseket!

(Fotó: ICA-D – facebook)
 

A rovat további hírei: Dunaferr

Terjedelmes választ adott a Dunaferr vezetése a Portfolio.hu tegnapi cikkére

Terjedelmes választ adott a Dunaferr vezetése a Portfolio.hu tegnapi cikkére

2022. dec. 02.

A menedzsment azért tartotta fontosnak a válaszadást, mert a gazdasági portál szerint a vállalatcsoport kapuin belül megkezdődött az üzemek biztonságos lekapcsolásának előkészítése.

ISD Dunaferr: szabálytalan volt a közgyűlés

ISD Dunaferr: szabálytalan volt a közgyűlés

2022. nov. 24.

Nyilvánosságra hozta a vállalatcsoport partnereinek írt tájékoztató levelet az ISD Dunaferr Zrt. – a téma fontosságára tekintettel betűhíven közöljük a DO-hoz is eljuttatott, Evgeny Tankhilevich legfőbb-, általános vezérigazgató-helyettes  és dr. Nagy Péter ügyvéd jegyezte dokumentumot!

A Dunaferr közleménye: ál-Habsburg után újabb álképviselők tűntek fel

A Dunaferr közleménye: ál-Habsburg után újabb álképviselők tűntek fel

2022. nov. 21.

Szabálytalan közgyűléssel, alaptalan nyilatkozatokkal tesznek próbát a cégfoglalásra az ISD Dunaferr Zrt.-t támadó körök, áll a vállalatcsoport friss közleményében. Betűhív közlés.

Ismét csalók próbálnak "közgyűlést" szervezni a Dunaferrnél!

Ismét csalók próbálnak "közgyűlést" szervezni a Dunaferrnél!

2022. nov. 17.

Közleményben figyelmeztet a társaságcsoport az újabb akcióra – az összegzés az ISD Dunaferr Zrt. hivatalos oldalán látott napvilágot délután. Betűhív közlés.

Dunaferr: vissza a "Start" mezőre

Dunaferr: vissza a "Start" mezőre

2022. nov. 11.

Mindössze tizennyolc perc alatt elfogyott a kormány által meghirdetett Gyármentő Programra adott 150 milliárd forint, amelyet az október 22-i Kormányinfón jelentettek be. Az egyelőre kérdéses, hogy a vasműnek jut-e ebből – bár az biztos, hogy a nagy múltú dunaújvárosi vállalat sorsát ez a program nem oldaná meg.

Hallgat az állam a Dunaferről – nagy a csend a kormányzat részéről

Hallgat az állam a Dunaferről – nagy a csend a kormányzat részéről

2022. okt. 27.

Több mint egy hónapja jelezte a térség fideszes országgyűlési képviselője, hogy kormányzati segítséget kér a Dunaferrnek. Az ügyben azóta megszólalt maga Orbán Viktor miniszterelnök is, de konkrét lépés mégsem történt, sőt, az országgyűlési képviselő azóta már a Dunaferr felszámolásáról beszélt. 

Kormányinfó: nem biztos, hogy a Dunaferr megmenthető

Kormányinfó: nem biztos, hogy a Dunaferr megmenthető

2022. szep. 29.

A dunaújvárosi cégcsoport sorsáról is szó esett a mai kormányinfón. A helyzet, hadd fogalmazzak nagyon finoman, nem rózsás.