Majdnem ölt a "néma gyilkos": szénmonoxid-mérgezés Mezőfalván

Öcaline - 2021. december 13. 8:41

Eszméletét vesztette az idős férfi, önkéntes tűzoltók mentették ki a mezőfalvi családi házból vasárnap reggel. A dunaújvárosi tűzoltók mérései igazolták a szénmonoxid jelenlétét az épületben, értesült a DO.

Önkéntes tűzoltók mentettek ki egy eszméletlen embert egy szén-monoxiddal telített családi házból Mezőfalván december 12-én reggel, erősítette meg a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság közleménye. Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, katasztrófavédelmi szóvivő részletes tájékoztatása szerint a családi házban négyen rosszul érezték magukat, egyikük összeesett, ezért a családtagok a 112-es egységes segélyhívószámon kértek segítséget. 
Az eszméletlen idős férfit a helyi önkéntes tűzoltók mentették ki az épületből, elzárták a nyílt égésterű gázkazánt, és kinyitották az ablakokat is. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltókkal együttműködve műszeres méréseket végeztek, amelynek során az épület minden helyiségében magas szén-monoxid-koncentrációt mutattak ki. A gázszolgáltató szakembere is a helyszínre érkezett. A mentők mind a négy lakót kórházba szállították. 
A szóvivői gyorsjelentés felidézi: a "néma gyilkos" nem válogat, de a hasonló balesetek és sérülések szén-monoxid-érzékelő alkalmazásával megelőzhetőek. Minden nyílt égésterű fűtő- és vízmelegítő eszköz mellé érdemes ilyen készüléket elhelyezni, amelyek időben jeleznek, ha szén-monoxid keletkezik. A megbízható érzékelők listája megtalálható a katasztrófavédelem honlapján – az alábbi címen!

Szénmonoxid-érzékelők (katt) >>

 A szakemberek tanácsa szerint az érzékelőt a fűtőeszköztől, vagy vízmelegítőtől egy méterre, fejmagasságban kell elhelyezni – és érdemes figyelni az eszközök szavatossági idejére is!

(A kép illusztráció)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

2022. jún. 24.

Közös közleményt adott ki a  Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság  – egyelőre négy napon át, hétfőtől csütörtökig él a riasztás. DO-tipp: F O L Y A D É K B E V I T E L!!!

Kész átverés show – most sajnos élőben

Kész átverés show – most sajnos élőben

2022. jún. 22.

Üdülni vágyókat ejtett tévedésbe és károsított meg egy férfi – üzletszerűen elkövetett csalás miatt emeltek vádat ellene. Nem volt túl komoly trükk – mégis működött!

Életet mentett a szénmonoxid-érzékelő Dunaújvárosban

Életet mentett a szénmonoxid-érzékelő Dunaújvárosban

2022. jún. 21.

Egy társasházi lakás fürdőszobájában riasztott a szén-monoxid-érzékelő hétfőn délután Dunaújvárosban. A helyszínre vezényelt lánglovagok magas szénmonoxid-értéket mértek, értesült a DO.

Házibuli után megverte az élettársát egy férfi

Házibuli után megverte az élettársát egy férfi

2022. jún. 20.

Súlyos testi sértés bűntette miatt emeltek vádat ellene. Brutális történet, na.

Kigyulladt egy társasházi lakás erkélye Dunaújvárosban

Kigyulladt egy társasházi lakás erkélye Dunaújvárosban

2022. jún. 20.

A tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet, adata hírül a megyei katasztrófavédelem honlapja. Gyorshír.

Rendőrkézen a futtatók

Rendőrkézen a futtatók

2022. jún. 17.

A négyfős elkövetői kör évekig kényszerített Dunaújvárosban prostitúcióra lányokat, akiktől elvették a bevételt.

Négy nap alatt három egységből lopott – de persze bukó a vége

Négy nap alatt három egységből lopott – de persze bukó a vége

2022. jún. 15.

Három ingatlanból különböző értékeket, készpénzt, de ég egy személyautót is elvitt a városban az a férfi, akinek letartóztatására most tett indítványt a Dunaújvárosi Járási Ügyészség. Kocsmatúra, másképp.