Dunaújváros Hetilap

7 milliárdos beruházás a Dunacellnél

Öcaline - 2022. január 17. 18:32

Az eddig félkész termékek 70 százaléka késztermékké válhat a többlépcsős beruházás révén a JRS Csoport dunaújvárosi gyártóbázisán, derült ki a ma délutáni összetartáson.

Jelentős, mintegy 7 milliárd forintos kapacitásnövelő beruházásra készül a Dunacell dunaújvárosi gyára – az alkalomból szerveztek nagyszabású tájékoztatót a Papírgyári úti üzemben ma délután.

Termelés, technológia, energetika

Az esemény vendégeit – köztük Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, dr. Molnár Krisztiánt, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökét, valamint a város képviseletében Pintér Tamás polgármestert és Szabó Zsolt gazdasági alpolgármestert – Széles Szilárd, a Dunacell ügyvezetője köszöntötte, aki elmondta, a gyáregység fennállásának 60. évfordulóján kerül sor a hatalmas léptékű beruházásra. A három lépcsősre tervezett, összességében 7 milliárd forint volumenű fejlesztés révén a termelés, és technológia és az energetika területén újul meg a gyártóbázis.
Egyre fontosabb szereplőjévé válik a Dunacellt tulajdonló cégcsoportnak a dunaújvárosi üzem, hangsúlyozta köszöntőjében Josef Otto Rettenmaier, a JRS Csoport vezérigazgatója. Mint kiemelte, azért döntöttek a korszerűsítés mellett, mert a bővítéssel tovább erősödhet pozíciója úgy a cégcsoporton belül, mint a papíripari szegmensben. A fejlesztések révén az eddig gyártott félkész termékek mintegy 70 százaléka késztermékké alakítható a dunaújvárosi bázison, ígérte a JRS első embere.

Mindenki boldog

A térség életében is fontos az ipari szereplők biztonságos, hatékony működése, ezért is üdvözli a befektetést, hangsúlyozta köszöntőjében dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet főigazgató főorvosa – még a startpisztoly dördülése előtt a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjeként –, és bátor befektetésnek nevezte a dunaújvárosi fejlesztéseket Szijjártó Péter is.  A külgazdasági miniszter azt is kiemelte, a városban megvalósuló beruházás nyomán még biztosabbá válik a 150 fős munkavállalói létszám foglalkoztatása.
A DSTV kamerája előtt értékelte a beruházást Pintér Tamás polgármester: mint hangsúlyozta, okkal és joggal lehetünk büszkék arra, hogy az éles papíripari versenyben kiválóan teljesítenek a dunaújvárosi székhelyű cégek. A polgármester szerint a Dunacell jelentős fejlesztése is igazolja, hogy helyi szakértelemre alapozott tulajdonosi, befektetői bizalom hosszú távon is gyümölcsöző kapcsolatokat alapozhat meg.

(Fotó: Vígh Dániel)
 

A rovat további hírei: Közélet

Monstre közgyűlésre készülhetnek a képviselők

Monstre közgyűlésre készülhetnek a képviselők

2022. máj. 18.

A nyílt ülésen több mint 40, zárt ajtók mögött további 1 tétel szerepel a közgyűlés napirendjén – az önkormányzat képviselői a Városháza közgyűlési termében tanácskoznak csütörtökön délelőtt.

Jótékony maciözön a Civilházban (galériával)

Jótékony maciözön a Civilházban (galériával)

2022. máj. 18.

Minden, ami Maci – ezzel a sokatmondó címmel nyílt kiállítás a Római körúti bázison hétfőn délután. A tárlat egy jótét sorozat első állomása, mintegy 800 mackót láthatnak a vendégek!

DSTV: technikumi lomtalanítás

DSTV: technikumi lomtalanítás

2022. máj. 18.

A tavaszi időszak utolsó lomtalanításáról tudósít a DSTV összeállítása. A Technikum II. városrészben szervezték az elektronikus hulladékgyűjtéssel kiegészített akciót a hét végén. Hangkép.

Adj vért mozijegyért – és ments meg a Kultikban három életet!

Adj vért mozijegyért – és ments meg a Kultikban három életet!

2022. máj. 17.

Rendhagyó helyszín, rendkívüli akcióval körítve, az önkéntes segítségnyújtás jegyében: a Kultik Dunaújváros lesz a következő véradás helyszíne – csütörtökön várják a mozi hőseit!

Közösen keresik a megoldást

Közösen keresik a megoldást

2022. máj. 16.

Régóta okoz gondot Dunaújvárosban az 5-ös körzetben a Köztársaság utcában a zöldterületen áthajtó, járdára felálló áruszállító kamionok jelenléte. Raduka Zsuzsanna, a körzet képviselője az önkormányzat munkatársaival és az érintettekkel a helyszínen járt, hogy közösen keressenek megoldást a problémára. 

EpiPen injekciókkal segített és egyedülálló városi összefogást tervez a Duna Plazma az ovisok részére!

EpiPen injekciókkal segített és egyedülálló városi összefogást tervez a Duna Plazma az ovisok részére!

2022. máj. 15.

A februári nyitány óta egyre népszerűbb Duna Plazma az elmúlt hónapokban több közösségi kezdeményezéssel, támogatással rukkolt elő, a napokban extra akciókkal kényeztette a plazmaadókat, de most minden eddiginél nagyobb akcióval várja a segítőket. (X)

Közös erővel szépítik tovább Szabó Zsolt körzetét

Közös erővel szépítik tovább Szabó Zsolt körzetét

2022. máj. 14.

Az elmúlt időszakban kapott lakossági megkeresésekről tartott körzetbejárást Szabó Zsolt alpolgármester, a 6-os számú választókörzet önkormányzati képviselője. A képviselő beszámolt arról is, hogy számos helyen megindultak a munkálatok a korábbi körzetbejárásokon megbeszéltek szerint.