Dunaújváros Hetilap

Április 3-án lesz "sorsunk irányításának ünnepe"

doszerk - 2022. január 19. 10:16

Az országgyűlési választás kapcsán jelent meg Pintér Tamás polgármester összegzése a város hivatalos oldalán. Mutatom!

A köztársasági elnök április 3-ára tűzte ki az országgyűlési képviselők választását, vagyis 74 nap múlva mi, dunaújvárosiak is dönthetünk.
Addig azonban még előttünk áll egy kampányidőszak. A rendszerváltozás óta ez lesz a 9. alkalom, hogy mi magunk dönthetünk a jövőnkről, és bizony nemcsak az elemzők megállapításaiból, hanem saját tapasztalatunkból is láthatjuk, hogy a kampányok színvonala választásról-választásra csökken.

Legyünk reálisak: nemcsak a politikusokon, hanem mindannyiunkon múlik, hogy ezen változtassunk. Tisztességes, egymást tisztelő polgárok vitáira és küzdelmére van szükségünk. Sajnos gyakran láthatjuk, hogy a politikai küzdelmeket emberi kapcsolataink szenvedik meg. Én arra kérem önöket, hogy ne hagyják azt, hogy a politika közénk álljon. Kérem, ne feledjék, történjék bármi is, gondoljunk bármit is a világról, a legfontosabb dolog mindig összeköt bennünket: az, hogy dunaújvárosiak vagyunk. 74 nap múlva a kampány véget ér, mi azonban akkor is itt leszünk: szomszédok, barátok, ismerősök.

Ha ezt nem téveszti szem elől a 38 ezer dunaújvárosi választópolgár, akkor egy olyan kampányt teremthetünk itt a városban, ami arról szól, amiről valóban szólnia kell egy ilyen küzdelemnek.

A kampány Magyarország, és benne Dunaújváros helyzetéről kell, hogy szóljon. Megoldási javaslatokról, építő kritikáról. Nem a ma divatos pár szavas üzenetekről, hanem valódi helyzetelemzésről. Nem egymondatos ígéretekre van szükség, hanem kidolgozott javaslatokra, amelyekről véleményt mondhatnak az itt élők.

Ha e szerint cselekszünk, és tisztelettel, türelemmel állunk a másik dunaújvárosi polgár véleményéhez, akkor tisztességes kampánynak nézünk elébe. Én a magam részéről mindent megteszek ennek érdekében – és erre kérem önöket is!

A választás a demokrácia, a szabad döntéshozatal, sorsunk irányításának ünnepe, így tekintsünk rá, éljük meg ekként!

Pintér Tamás polgármester
(Illusztráció:
dunaujvaros.hu)
 

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: cipősdobozban az ajándékok

DSTV: cipősdobozban az ajándékok

2022. dec. 02.

Idén is folytatja népszerű karácsonyi kezdeményezését a Baptista Szeretetszolgálat, derül ki a DSTV összeállításából. A cipősdoboz akcióhoz a helyi Duna Plazma centrum is csatlakozott –  gyűjtőpontként segítik az országos programot. Hangkép.
 

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

2022. dec. 01.

A környékbeli települések vezetőit, országgyűlési képviselőit hívja egyeztető megbeszélésre Pintér Tamás polgármester. A téma a Dunaferr helyzete, hiszen a vasmű működése nem csak dunaújvárosiakat érintő kérdés, legalább annyira érinti a városunk vonzáskörzetét is. A tervezett megbeszélést sajtótájékoztatón jelentette be a polgármester.

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

2022. dec. 01.

A téli időszak átvészelése volt a témája a Városháza dísztermében tartott eseménynek, derül ki a DSTV összegzéséből. A fórumon elhangzott: a cél a lakossági terhek csökkentése, a kapcsolódó környezetbarát, energiahatékony beruházások és fejlesztések támogatása. Hangkép.
 

Igazgatási szünet lesz a Városházán

Igazgatási szünet lesz a Városházán

2022. nov. 30.

A város hivatalos honlapján jelent meg összegzés a december 22-én kezdődő, és egészen január 8-ig tartó pauzáról. Ügyfélfogadás nem lesz, csak az Anyakönyvi Hivatal üzemel, ügyeleti rendben.

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

2022. nov. 29.

Az őszi-téli időszak bár szép, megannyi munkával is felelősséggel jár. Szemmel látható, hogy megannyi lehullott falevéltől kell megszabadítani az utcákat – ebben kéri a városlakók közreműködését az önkormányzat. Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

2022. nov. 29.

A létesítmény fennállásának 70 éves évfordulóját ünnepelte a Dunaújvárosi Repülőtér, derül ki a DSTV összegzéséből. A jeles jubileumra szervezett ünnepséget a Dunaferr Repülőklub a napokban. Hangkép.

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

2022. nov. 28.

Nemes gesztus és kitűnően hasznosuló adomány: a Duna Plazma centruma Halloween tematikára rendezett extra napja nyomán fordíthatott több mint 200 ezer forintos támogatást eszközfejlesztésre a Máltai Játszótér!