Dunaújváros Hetilap

Április 3-án lesz "sorsunk irányításának ünnepe"

doszerk - 2022. január 19. 10:16

Az országgyűlési választás kapcsán jelent meg Pintér Tamás polgármester összegzése a város hivatalos oldalán. Mutatom!

A köztársasági elnök április 3-ára tűzte ki az országgyűlési képviselők választását, vagyis 74 nap múlva mi, dunaújvárosiak is dönthetünk.
Addig azonban még előttünk áll egy kampányidőszak. A rendszerváltozás óta ez lesz a 9. alkalom, hogy mi magunk dönthetünk a jövőnkről, és bizony nemcsak az elemzők megállapításaiból, hanem saját tapasztalatunkból is láthatjuk, hogy a kampányok színvonala választásról-választásra csökken.

Legyünk reálisak: nemcsak a politikusokon, hanem mindannyiunkon múlik, hogy ezen változtassunk. Tisztességes, egymást tisztelő polgárok vitáira és küzdelmére van szükségünk. Sajnos gyakran láthatjuk, hogy a politikai küzdelmeket emberi kapcsolataink szenvedik meg. Én arra kérem önöket, hogy ne hagyják azt, hogy a politika közénk álljon. Kérem, ne feledjék, történjék bármi is, gondoljunk bármit is a világról, a legfontosabb dolog mindig összeköt bennünket: az, hogy dunaújvárosiak vagyunk. 74 nap múlva a kampány véget ér, mi azonban akkor is itt leszünk: szomszédok, barátok, ismerősök.

Ha ezt nem téveszti szem elől a 38 ezer dunaújvárosi választópolgár, akkor egy olyan kampányt teremthetünk itt a városban, ami arról szól, amiről valóban szólnia kell egy ilyen küzdelemnek.

A kampány Magyarország, és benne Dunaújváros helyzetéről kell, hogy szóljon. Megoldási javaslatokról, építő kritikáról. Nem a ma divatos pár szavas üzenetekről, hanem valódi helyzetelemzésről. Nem egymondatos ígéretekre van szükség, hanem kidolgozott javaslatokra, amelyekről véleményt mondhatnak az itt élők.

Ha e szerint cselekszünk, és tisztelettel, türelemmel állunk a másik dunaújvárosi polgár véleményéhez, akkor tisztességes kampánynak nézünk elébe. Én a magam részéről mindent megteszek ennek érdekében – és erre kérem önöket is!

A választás a demokrácia, a szabad döntéshozatal, sorsunk irányításának ünnepe, így tekintsünk rá, éljük meg ekként!

Pintér Tamás polgármester
(Illusztráció:
dunaujvaros.hu)
 

A rovat további hírei: Közélet

Monstre közgyűlésre készülhetnek a képviselők

Monstre közgyűlésre készülhetnek a képviselők

2022. máj. 18.

A nyílt ülésen több mint 40, zárt ajtók mögött további 1 tétel szerepel a közgyűlés napirendjén – az önkormányzat képviselői a Városháza közgyűlési termében tanácskoznak csütörtökön délelőtt.

Jótékony maciözön a Civilházban (galériával)

Jótékony maciözön a Civilházban (galériával)

2022. máj. 18.

Minden, ami Maci – ezzel a sokatmondó címmel nyílt kiállítás a Római körúti bázison hétfőn délután. A tárlat egy jótét sorozat első állomása, mintegy 800 mackót láthatnak a vendégek!

DSTV: technikumi lomtalanítás

DSTV: technikumi lomtalanítás

2022. máj. 18.

A tavaszi időszak utolsó lomtalanításáról tudósít a DSTV összeállítása. A Technikum II. városrészben szervezték az elektronikus hulladékgyűjtéssel kiegészített akciót a hét végén. Hangkép.

Adj vért mozijegyért – és ments meg a Kultikban három életet!

Adj vért mozijegyért – és ments meg a Kultikban három életet!

2022. máj. 17.

Rendhagyó helyszín, rendkívüli akcióval körítve, az önkéntes segítségnyújtás jegyében: a Kultik Dunaújváros lesz a következő véradás helyszíne – csütörtökön várják a mozi hőseit!

Közösen keresik a megoldást

Közösen keresik a megoldást

2022. máj. 16.

Régóta okoz gondot Dunaújvárosban az 5-ös körzetben a Köztársaság utcában a zöldterületen áthajtó, járdára felálló áruszállító kamionok jelenléte. Raduka Zsuzsanna, a körzet képviselője az önkormányzat munkatársaival és az érintettekkel a helyszínen járt, hogy közösen keressenek megoldást a problémára. 

EpiPen injekciókkal segített és egyedülálló városi összefogást tervez a Duna Plazma az ovisok részére!

EpiPen injekciókkal segített és egyedülálló városi összefogást tervez a Duna Plazma az ovisok részére!

2022. máj. 15.

A februári nyitány óta egyre népszerűbb Duna Plazma az elmúlt hónapokban több közösségi kezdeményezéssel, támogatással rukkolt elő, a napokban extra akciókkal kényeztette a plazmaadókat, de most minden eddiginél nagyobb akcióval várja a segítőket. (X)

Közös erővel szépítik tovább Szabó Zsolt körzetét

Közös erővel szépítik tovább Szabó Zsolt körzetét

2022. máj. 14.

Az elmúlt időszakban kapott lakossági megkeresésekről tartott körzetbejárást Szabó Zsolt alpolgármester, a 6-os számú választókörzet önkormányzati képviselője. A képviselő beszámolt arról is, hogy számos helyen megindultak a munkálatok a korábbi körzetbejárásokon megbeszéltek szerint.