Idegenben korcsolyáznak jégre a hokisok

spigott - 2022. január 18. 7:30

Az UNI Győr ETO HC elleni mérkőzéssel folytatják az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói ma este hét órától.

Sajnos játékban és eredményben sem azt hozta a DEAC elleni szombati találkozó, amit Acélbikáink vezetői, játékosai és szurkolói reméltek, ugyanis a debreceniek 7-3-as győzelemmel vitték haza Dunaújvárosból a három pontot az Erste Liga legutóbbi fordulójában. Sok idő azonban ezúttal sem volt a sebek nyalogatására, s vasárnap délelőtt már újra edzésre jelentkeztek játékosaink, hogy felkészüljenek a rájuk váró újabb feladatra, mely szintén nem ígérkezik egyszerűnek, ugyanis ma este hét órától a Győr vendégeként kell jégre korcsolyáznia Török Viktoréknak.

A házigazda Rába-parti gárda jelenleg a mieink előtt, a kilencedik helyen áll az Erste Liga tabelláján úgy, hogy harminchárom lejátszott mérkőzésén huszonhét pontot szerzett. Ladányi Balázs együttese sem élete formáját nyújtja az utóbbi hónapokban, s bár január 2-án éppen Acélbikáink ellen törte meg tizennégy meccses vereségsorozatát, azóta sem örülhetett győzelemnek, igaz hat találkozójából négyszer játék nélkül bukott pontokat, a MAC ellen 4-1-re, míg a DEAC-tól 1-0-ra kapott ki. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy hazai környezetben csak és kizárólag a győzelem reményében korcsolyáznak jégre kedden a győriek, hiszen még van matematikai esélyük arra, hogy előrébb lépjenek a bajnoki táblázaton.

Képek forrása: DAB

Remélhetőleg a mieinknek is sikerült leszűrni a DEAC elleni összecsapás tanulságait, s végre újra azt a csapatot láthatjuk a pályán, mely fegyelmezett, harcos védekezésével és taktikus játékkal tudott pontot szerezni Újpesten, vagy szorította meg hazai pályán a Ferencvárost. Amennyiben ez sikerül, úgy lehet esély a pontszerzésre Győrben is, amire óriási szükség lenne a mini rájátszást jelentő tizedik hely megszerzéséért vívott harcban.

A rovat további hírei: Sport

Finn kapus az első érkező

Finn kapus az első érkező

2022. máj. 18.

A finn Juuso Karna a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak U21-es és felnőtt együttesében is szerepet kaphat a 2022/2023-as szezonban.

DSTV: háziverseny a DKSE úszóinál

DSTV: háziverseny a DKSE úszóinál

2022. máj. 18.

Nagy sikerű, kiváló hangulatú háziversenyt szerveztek a DKSE úszói a szakosztály ifjú versenyzőinek részére. A viadalon száznál is több kisgyermek vett részt, akik az általuk választott úszásnemben álltak rajthoz – végül pedig mindenki ajándékot kapott. Hangkép.

Megvan a Campus bajnoka is

Megvan a Campus bajnoka is

2022. máj. 18.

Mivel legnagyobb vetélytársa kikapott, játék nélkül nyerte meg a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus II. osztályát a Maradék együttese kedden este.

Aranyos DKSE a Vidék Bajnokságon

Aranyos DKSE a Vidék Bajnokságon

2022. máj. 18.

Egy arany- és egy bronzérem mellett több értékes helyezéssel zárták a Vidék Bajnokság küzdelmeit a DKSE gyermek és serdülő fiú tornászai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Eredményes felmérő

Eredményes felmérő

2022. máj. 17.

Jó hangulatban vívhattak egymással remek meccseket a DKSE és fiókszakosztályainak birkózói a Mezőfalván megrendezett háziversenyen.

Újra címvédés az élvonalban

Újra címvédés az élvonalban

2022. máj. 17.

Játszott mérkőzés nélkül hódította el a városi kispályás labdarúgó bajnokság MezDepo I. osztályának aranyérmét a Karmacsi Autó FC együttese hétfőn este.

Együtt marad a Kohász csapatának magja

Együtt marad a Kohász csapatának magja

2022. máj. 17.

Több kulcsjátékosával is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.