Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Játék határokon át – két koncerttel a Bartókban

Öcaline - 2022. január 13. 17:11

Láttad-e már a zenét? címmel interaktív, rengeteg muzsikával körített előadás délelőtt, majd koncert a Sándor Frigyes Zeneiskola évnyitó gáláján – kétszer lép közönség elé együttesével Szentpéteri Csilla zongoraművész a Bartók színpadán pénteken.

Komoly zenei sorozat várja a muzsika szerelmeseit a Bartók Kamaraszínházban – két fellépésen is Szentpéteri Csilla és produkciója lesz a főszereplő január 14-én, pénteken. Az első egy rendhagyó bemutató lesz délelőtt 10 órakor, amikor a világjáró zongoraművész Láttad-e már a zenét? címmel  interaktív koncerten mutatkozik be a helyi iskolák diákjainak. A korszakokon, stílusokon átívelő hangverseny több meglepetést is tartogat a résztvevőknek, akikhez e formában szeretné közelebb vinni a zene csodavilágát a neves előadó.
A második fellépés a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola immár hagyományos újévi gálája lesz 17 órától. A Szonáta Zeneművészeti Alapítvány szervezte esemény fővédnöke Pintér Tamás polgármester, a koncert első felében a zeneiskola növendékei és művész-tanárai lépnek közönség elé, majd Szentpéteri Csilla és zenekara lép közönség elé – szintén korszakokon átívelő összeállítással.

(Illusztráció: Szentpéteri Csilla & Band)
 

A rovat további hírei: Kultúra

A magyar kultúra napja: megemlékezés és ünnepség

A magyar kultúra napja: megemlékezés és ünnepség

2022. jan. 22.

Jeles napra emlékezünk ma, de a szokásos, díjátadóval koronázandó ünnepség hétfőn lesz, adta hírül a város hivatalos oldalán megjelent összegzés.

DSTV: kvíz a kultúra napján

DSTV: kvíz a kultúra napján

2022. jan. 22.

Különleges megméretéssel készült a magyar kultúra napjára a Munkásművelődési Központ, derül ki a DSTV összegzéséből; az intézmény közösségi oldalán ma óránként jelenik meg egy-egy kérdés – és nagyon várják a válaszokat! Hangkép.

DSTV: a szentté válás útja

DSTV: a szentté válás útja

2022. jan. 21.

Árpád-házi Szent Margit halálának évfordulójára emlékezett a DSTV összeállítása. A jeles vallástörténeti személyiség élete és a szentté válás misztériuma került a fókuszba. Hangkép.
 

"A tavasz ébredése" – új bemutatóra készül a Bartók társulata (galériával)

"A tavasz ébredése" – új bemutatóra készül a Bartók társulata (galériával)

2022. jan. 20.

"Bizarr, átkosan buja színdarab, amely kibontja gyászos, mérgesen-édes illatú virágát." – Kosztolányi Dezső írta e varázslatos mondatot Frank Wedekind drámájáról. Gólyamese helyett a Bartókban. 

DSTV: különleges kép készül a gyermekkönyvtárban

DSTV: különleges kép készül a gyermekkönyvtárban

2022. jan. 20.

Nem mindennapi kezdeményezés valósul meg a József Attila Könyvtár gyermekrészlegében, derül ki a DSTV összegzéséből. A meseirodalom ihlette képpel régre visszanyúló terv válik valóra. Hangkép.

DSTV: Róma mindennapi kincsei a múzeumban

DSTV: Róma mindennapi kincsei a múzeumban

2022. jan. 18.

Különleges kincsek lettek a hónap műtárgyai az Intercisa Múzeumban, derül ki a DSTV összegzéséből. A leletek a szövéshez használt eszközök voltak – a római kori mindennapok tárgyi emlékeiről Buza Andrea régész-muzeológus mesélt. Hangkép.

DSTV: színes kínálattal csalogat az MMK

DSTV: színes kínálattal csalogat az MMK

2022. jan. 17.

Idén is gazdag programot kínál a városlakóknak a Munkásművelődési Központ, derül ki a DSTV összegzéséből. A vírus veszélyhelyzet persze még beleszólhat, de sok-sok érdekességgel várják a közönséget. Hangkép.