Klasszikus stílus - méltóságot sugároz és elegáns

doszerk - 2022. január 27. 11:09

Mikor azt a kifejezést halljuk, hogy klasszikus, sokan azonnal a görög-római kultúrára gondolunk. A klasszikus belsőépítészeti és lakberendezési stílus e két ókori nép építészeti szabályait követi, ahol a geometriának és a szerkezeti harmóniának is kitüntetett szerep jut. (X)

A klasszikus belső terek ideális arányokkal bírnak. Érdemes szimmetriára törekedned akkor, ha a rendelkezésre álló teret klasszikus stílusban szeretnéd berendezni. Igazán harmonikus és varázslatos, modern klasszikus stílusú tereket alkothatsz elegáns és finom bútorokkal, remek műalkotásokkal és nyugodt színek használatával.

Mire ügyelj, ha klasszikus miliőre vágysz?

A klasszikus belső terekben mindig ideálisak az arányok, ahol egy központi tengely köré rendeződnek a berendezési tárgyak. Semmi ne legyen esetleges vagy szabálytalan! Ez a stílus a rend, a fegyelem és a szimmetria uralmát hirdeti, emellett pedig messzemenően tiszteli a hagyományokat is. Mesés hatásokat lehet elérni a megfelelően megválasztott, minőségi bútorokkal és kiegészítőkkel. Kedvelt elem a kandalló. Nincsenek élénk színek, de a valóban régi elemek, egy festmény vagy örökölt perzsa szőnyeg, igazán egyedivé varázsolhatják a teret. 

Arra azonban kínosan ügyelni kell, hogy semmi se legyen talmi. Csak drága és nagyon jó minőségű anyagokat használj!

Ugyanaz, de mégis meglepően más

Van jó néhány irányzat, melyet a klasszikus belsőépítészeti típusba szoktak besorolni a szakértők. A glamour stílus például nagyon kedveli a csillogó felületeket. Pompát és gazdagságot sugároznak ezek a „hollywoodi” enteriőrök. A modern klasszikus stílus ellenben a sima vonalakat és a sima felületeket, valamint az egyszerűséget kedveli. Természetes mintákat és árnyalatokat használnak a DODO webáruházban is elérhető igen praktikus, de nagyon kényelmes és funkcionális bútorok. Az art déco stílus rendkívül népszerű és nagyon elegáns, de sokkal inkább az arany felületek jellemzőek rá. A klasszikus stílus hagyományos elemeit legjobban persze a nagypolgári belsők képesek visszaadni. A legalább 100 négyzetméteres lakásokban nagy ablakok és belmagasság, valamint méretes egybenyitható terek vannak.

Az ördög a részletekben lakozik

A hatalmas belmagasságú belső terekben gyakori a szép kazettás mennyezet, a díszlécek és rozetták használata. Egy klasszikus csillár a DODO webáruházból csak kiemeli ezek kifinomult és klasszikus eleganciáját. A falak simák és legtöbbször egyszínűek. A szép és fényes parketta vagy a fapadló illik az elegáns szobákhoz. A kőborítások minőségére is különös hangsúlyt érdemes fektetni. A természetes alapanyagokból készült ajtók és ablakok szabályosak és arányosak. A spaletta vagy zsalu remek megoldás ma is, ha nem szeretnél függönyöket. Ha mégis, azok ne legyenek túldíszítettek, inkább a dúsan redőzött, keresztdrapériás függönyöket részesítsd előnyben!
 

A rovat további hírei: Mozaik

Legyél környezettudatos, fogyassz vegán borsófehérjét!

Legyél környezettudatos, fogyassz vegán borsófehérjét!

2022. máj. 18.

A növényi proteinek, így a méltán népszerű borsófehérje is, nemcsak a vegánok számára kínál előnyös alternatívát, hanem az allergiában, ételintoleranciában szenvedőknek is. (X)

Harisnyatartó fétis: az meg mi?

Harisnyatartó fétis: az meg mi?

2022. máj. 17.

A lábfétisről már biztosan hallottál. De tudtad, hogy létezik harisnya- és harisnyatartó fétis is? (X) 

DSTV: új helyen a Csomagtartóvásár

DSTV: új helyen a Csomagtartóvásár

2022. máj. 17.

Az új helyszínen is nagy sikert aratott a Csomagtartóvásár programja, derül ki a DSTV összeállításából. Ezúttal a Szabadság úti nagy parkoló biztosított helyszínt a kavalkádnak, a közönség közel 40 árus kincsei közül válogathatott. Hangkép.
 

Tudtad, hogy a csokoládé szinte mindig tökéletes ajándék?

Tudtad, hogy a csokoládé szinte mindig tökéletes ajándék?

2022. máj. 16.

Az ajándékok jolly jokere, a csokoládé segíthet, ha a tökéletes céges, családi vagy baráti ajándék kiválasztása komoly fejtörést okoz számodra. (X) 

Nyárias mutatók, de keddtől lehűlés jön és újra eső

Nyárias mutatók, de keddtől lehűlés jön és újra eső

2022. máj. 16.

Változékony időnk lesz a héten, derül ki a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzéséből; ma még nyárias idő várható, de holnap már lehűléssel számolhatunk, és némi csapadék is lehet. Aztán újra melegedés várható!

Minden, amire egy irodában szükség lehet

Minden, amire egy irodában szükség lehet

2022. máj. 15.

Legyen szó az otthoni feladatok elvégzéséről vagy az irodai munkáról, mindkét esetben fontos, hogy rendezetten tároljuk dokumentumainkat. (X) 

A lakástervezés időszaka

A lakástervezés időszaka

2022. máj. 15.

Amikor az ember megálmodja új lakását, ezen belül hálószobáját, ezernyi szempont járhat a fejében. Mivel mindenki szereti a szépet, így az első kép, amely jellemzően megjelenik a fejünkben, az az esztétikumról szól. (X)