Klasszikus stílus - méltóságot sugároz és elegáns

doszerk - 2022. január 27. 11:09

Mikor azt a kifejezést halljuk, hogy klasszikus, sokan azonnal a görög-római kultúrára gondolunk. A klasszikus belsőépítészeti és lakberendezési stílus e két ókori nép építészeti szabályait követi, ahol a geometriának és a szerkezeti harmóniának is kitüntetett szerep jut. (X)

A klasszikus belső terek ideális arányokkal bírnak. Érdemes szimmetriára törekedned akkor, ha a rendelkezésre álló teret klasszikus stílusban szeretnéd berendezni. Igazán harmonikus és varázslatos, modern klasszikus stílusú tereket alkothatsz elegáns és finom bútorokkal, remek műalkotásokkal és nyugodt színek használatával.

Mire ügyelj, ha klasszikus miliőre vágysz?

A klasszikus belső terekben mindig ideálisak az arányok, ahol egy központi tengely köré rendeződnek a berendezési tárgyak. Semmi ne legyen esetleges vagy szabálytalan! Ez a stílus a rend, a fegyelem és a szimmetria uralmát hirdeti, emellett pedig messzemenően tiszteli a hagyományokat is. Mesés hatásokat lehet elérni a megfelelően megválasztott, minőségi bútorokkal és kiegészítőkkel. Kedvelt elem a kandalló. Nincsenek élénk színek, de a valóban régi elemek, egy festmény vagy örökölt perzsa szőnyeg, igazán egyedivé varázsolhatják a teret. 

Arra azonban kínosan ügyelni kell, hogy semmi se legyen talmi. Csak drága és nagyon jó minőségű anyagokat használj!

Ugyanaz, de mégis meglepően más

Van jó néhány irányzat, melyet a klasszikus belsőépítészeti típusba szoktak besorolni a szakértők. A glamour stílus például nagyon kedveli a csillogó felületeket. Pompát és gazdagságot sugároznak ezek a „hollywoodi” enteriőrök. A modern klasszikus stílus ellenben a sima vonalakat és a sima felületeket, valamint az egyszerűséget kedveli. Természetes mintákat és árnyalatokat használnak a DODO webáruházban is elérhető igen praktikus, de nagyon kényelmes és funkcionális bútorok. Az art déco stílus rendkívül népszerű és nagyon elegáns, de sokkal inkább az arany felületek jellemzőek rá. A klasszikus stílus hagyományos elemeit legjobban persze a nagypolgári belsők képesek visszaadni. A legalább 100 négyzetméteres lakásokban nagy ablakok és belmagasság, valamint méretes egybenyitható terek vannak.

Az ördög a részletekben lakozik

A hatalmas belmagasságú belső terekben gyakori a szép kazettás mennyezet, a díszlécek és rozetták használata. Egy klasszikus csillár a DODO webáruházból csak kiemeli ezek kifinomult és klasszikus eleganciáját. A falak simák és legtöbbször egyszínűek. A szép és fényes parketta vagy a fapadló illik az elegáns szobákhoz. A kőborítások minőségére is különös hangsúlyt érdemes fektetni. A természetes alapanyagokból készült ajtók és ablakok szabályosak és arányosak. A spaletta vagy zsalu remek megoldás ma is, ha nem szeretnél függönyöket. Ha mégis, azok ne legyenek túldíszítettek, inkább a dúsan redőzött, keresztdrapériás függönyöket részesítsd előnyben!
 

A rovat további hírei: Mozaik

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

2022. dec. 01.

2021 óta töretlen népszerűségnek örvend a szauna-szeánsz Dunaújvárosban,mától régi-új helyszínen, a Dunaújvárosi Kempingben, a megszokott formában érhető el a közkedvelt szolgáltatás. 

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

2022. dec. 01.

Önkifejezés, szabadság, boldogság – ezek lesznek a fő témái annak az online bemutatónak, amelyet a Mezőföld Népfőiskolai Társaság együttműködésével szerveznek jövő csütörtökön. Idejében szólok, érdemes már most regisztrálni!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

2022. nov. 28.

Mikor szakemberek beszélgetnek a munkájukról vagy a szabadidős tevékenységeikről, bizony gyakran előfordul, hogy a laikusok vagy a témában kevésbé jártasak igen keveset értenek a mondanivalójukból. (X)

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

2022. nov. 28.

Az amerikai kontinensen nincs még egy olyan változatos ország mind földrajzi, mind kulturális jellemzőit tekintve, mint Mexikó, amely Latin-Amerika legészakibb nemzete és különleges földrajzi adottságai révén páratlan természeti csodákra bukkanhat az, aki ide ellátogat. (X)

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

2022. nov. 28.

Egy teljes hétre dugják el a felhők Nap apánkat a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. A reggelek már kopoghatnak, néhol eső, ónos szitálás is lehet. Küszöbön a tél, vigyázat az utakon!