Komoly hidegfront érkezik – és majd még egy, úgy tűnik

Öcaline - 2022. január 17. 10:12

Télies hetünk lesz a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – ma és a hét közepén is befut egy-egy hidegfront. A második marad is a hét végéig.

"Záporokat, hózáporokat hoz a hidegfront" – ezzel a felütéssel kezdte szokásos hétindító előrejelzését Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus meteorológiai portál szerkesztője. Az ígéret szerint már ma hidegfront érkezik, amelynek hatására észak felől erősen megnövekszik a felhőzet. Szórványosan délutántól alakul ki zápor, havas eső zápor – az északi hegyvidékek térségében egy-egy hózápor is lehet. Az északnyugati szél nagy területen fokozódhat viharossá – de nap közben még 4-10 fok között alakul a hőmérséklet.
A folytatás némi változást ígér a friss modellfuttatások szerint – kedden többórás napsütésre számíthatunk, csak a Dunántúlon lehetnek felhősebb tájak. Számottevő csapadék nem alakul ki, de kitart az erős északnyugati szél, csak estére mérséklődik a légmozgás. A hidegfront nyomán 3-5 fok közé esik vissza a hőmérséklet. Hasonló képlet várható szerdán is: hajnalra ködfoltok képződnek, amelyek a reggel folyamán feloszlanak, majd változóan rétegfelhős idő valószínű, csapadék nélkül. A délnyugati szél megélénkül, és továbbra is 5 fok körüli értékekkel számolhatunk.
A hét közepétől egy újabb hidegfront okoz erősen felhős időt, illetve délutántól záporokat, majd hózáporokat. A Tiszántúlon tartósabb hóesés is lehet, mindezek mellett ismét megerősödik az északnyugati szél. Egyelőre csütörtökön is marad az 5 fok körüli maximum érték.
Többfelé erős, olykor már viharos északnyugati szélre van kilátás a középtávú előrejelzések specialistája szerint pénteken – elszórtan egy-egy hózápor is előfordulhat. Reggel -5, délután már csak 2 fok körül alakulhat a hőmérséklet. Ez a tendencia érvényesül a hét végén is, ráadásul szombaton egy csapadékzóna nyomán többfelé számíthatunk hóesésre is. Kopogós reggelek után nap közben is csak 1-2 fok lehet a maximum.

Hűvös, szeles idő lesz – a sapka és a sál kötelező kellék!

(Fotó: Így látjuk MI! – Józsa Róbert képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Legyél környezettudatos, fogyassz vegán borsófehérjét!

Legyél környezettudatos, fogyassz vegán borsófehérjét!

2022. máj. 18.

A növényi proteinek, így a méltán népszerű borsófehérje is, nemcsak a vegánok számára kínál előnyös alternatívát, hanem az allergiában, ételintoleranciában szenvedőknek is. (X)

Harisnyatartó fétis: az meg mi?

Harisnyatartó fétis: az meg mi?

2022. máj. 17.

A lábfétisről már biztosan hallottál. De tudtad, hogy létezik harisnya- és harisnyatartó fétis is? (X) 

DSTV: új helyen a Csomagtartóvásár

DSTV: új helyen a Csomagtartóvásár

2022. máj. 17.

Az új helyszínen is nagy sikert aratott a Csomagtartóvásár programja, derül ki a DSTV összeállításából. Ezúttal a Szabadság úti nagy parkoló biztosított helyszínt a kavalkádnak, a közönség közel 40 árus kincsei közül válogathatott. Hangkép.
 

Tudtad, hogy a csokoládé szinte mindig tökéletes ajándék?

Tudtad, hogy a csokoládé szinte mindig tökéletes ajándék?

2022. máj. 16.

Az ajándékok jolly jokere, a csokoládé segíthet, ha a tökéletes céges, családi vagy baráti ajándék kiválasztása komoly fejtörést okoz számodra. (X) 

Nyárias mutatók, de keddtől lehűlés jön és újra eső

Nyárias mutatók, de keddtől lehűlés jön és újra eső

2022. máj. 16.

Változékony időnk lesz a héten, derül ki a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzéséből; ma még nyárias idő várható, de holnap már lehűléssel számolhatunk, és némi csapadék is lehet. Aztán újra melegedés várható!

Minden, amire egy irodában szükség lehet

Minden, amire egy irodában szükség lehet

2022. máj. 15.

Legyen szó az otthoni feladatok elvégzéséről vagy az irodai munkáról, mindkét esetben fontos, hogy rendezetten tároljuk dokumentumainkat. (X) 

A lakástervezés időszaka

A lakástervezés időszaka

2022. máj. 15.

Amikor az ember megálmodja új lakását, ezen belül hálószobáját, ezernyi szempont járhat a fejében. Mivel mindenki szereti a szépet, így az első kép, amely jellemzően megjelenik a fejünkben, az az esztétikumról szól. (X)