Lett hátvédet igazoltak az Acélbikák

spigott - 2022. január 12. 7:30

A 25 éves Maris Lescovs a HK Dinaburga együttesének mezét cserélte le a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak szerelésére.

Kép forrása: DAB

Hivatalos honlapján jelentette be a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, hogy leigazolta a lett Maris Lescovs-t. A 25 éves hátvéd a Daugavpils együttesénél ismerkedett meg a játékkal, játszott Svájcban, Németországban, valamint a francia másodosztályban, míg az idei szezont a lett első osztályú Dinaburga együttesénél kezdte meg, s innen érkezett Dunaújvárosba, hogy segítsen Acélbikáinknak céljaik elérésében, vagyis a mini rájátszást jelentő tizedik hely elérésében.

Mint az a DAB honlapján megjelent közleményből kiderült, mivel az átigazolási időszak 10-én éjfélkor lejárt, már nem lesz újabb változás csapatunk keretében, mely három kapussal, tizenegy hátvéddel, tizenöt csatárral folytatja az Erste Liga küzdelmeit, s igyekszik megtartani, esetleg még növelni is minimális előnyét a megyei rivális Titánok gárdájával szemben.

A DAB végleges játékoskerete

Kapusok: Pavel Krajcovic (SVK), Kovács Dávid, Jason Ferreira

Hátvédek: Pozsár Márk, Druja Benjámin, Benke Dorián, Erdély Botond, Szécsi Patrik, Piszmann Máté, Jadlószki Máté, Igor Bobcek (SVK), Daniil Bubnov (RUS), Artyem Tkachenko (RUS), Maris Lescovs (LAT)

Csatárok: Marosi Máté, Somogyi Natán, Gebei Gergely, Szappanos Dávid, Szűcs István, Tamás István, Pinczés Olivér, Németh Péter, Németh Árpád, Lőczi Árpád, Horváth Ákos, Török Viktor, Ivan Rybchik (BLR), Yegor Kabatayev (KAZ), Krystof Stuchlik (CZ).

A rovat további hírei: Sport

Peking 2022: doppingügyek, jogi viták rendezése helyben

Peking 2022: doppingügyek, jogi viták rendezése helyben

2022. jan. 22.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS)  Pekingbe telepített két ideiglenes részleget fog működtetni a februári téli olimpia teljes ideje alatt, hogy helyben rendezze a felmerülő dopping- és jogi ügyeket.

Idegenben javíthat a DFVE

Idegenben javíthat a DFVE

2022. jan. 22.

A tabellán utolsó előtti Tatabánya vendégeként folytatja a bajnoki küzdelmeket a DFVE felnőtt női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

DSTV: készülnek a kajak-kenusok

DSTV: készülnek a kajak-kenusok

2022. jan. 21.

A dunaújvárosi kajak-kenusok tavaly novemberben kezdték meg a téli felkészülést, és a sportolók egytől-egyig a fejlődés reményében vágtak bele az edzésekbe. Hangkép.

Kihirdették a magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatot

Kihirdették a magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatot

2022. jan. 21.

Az éremszerzési esélyek miatt védettséget élvező Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry és Jászapáti Petra mellett Nógrádi Bence, Varnyú Alex és Kónya Zsófia került a februári, pekingi téli olimpián szereplő magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatba.

Jégpályák Éjszakája Dunaújvárosban is

Jégpályák Éjszakája Dunaújvárosban is

2022. jan. 21.

A helyi jégcsarnok is várja a korcsolyázás és a jeges kihívások kedvelőit a Jégpályák Éjszakáján, szombaton délután fél öttől egészen este tizenegy óráig.

Egy ide, egy oda

Egy ide, egy oda

2022. jan. 20.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán nyertek, míg az ifik szoros meccsen vereséget szenvedtek a Győr elleni korosztályos bajnoki találkozón.

Szoros vereség a címvédőtől

Szoros vereség a címvédőtől

2022. jan. 20.

Minden harmadban egy gólt kapva szenvedett vereséget a KMH elleni fővárosi rangadón a Worm Angels jégkorong csapata.