Lett hátvédet igazoltak az Acélbikák

spigott - 2022. január 12. 7:30

A 25 éves Maris Lescovs a HK Dinaburga együttesének mezét cserélte le a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak szerelésére.

Kép forrása: DAB

Hivatalos honlapján jelentette be a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, hogy leigazolta a lett Maris Lescovs-t. A 25 éves hátvéd a Daugavpils együttesénél ismerkedett meg a játékkal, játszott Svájcban, Németországban, valamint a francia másodosztályban, míg az idei szezont a lett első osztályú Dinaburga együttesénél kezdte meg, s innen érkezett Dunaújvárosba, hogy segítsen Acélbikáinknak céljaik elérésében, vagyis a mini rájátszást jelentő tizedik hely elérésében.

Mint az a DAB honlapján megjelent közleményből kiderült, mivel az átigazolási időszak 10-én éjfélkor lejárt, már nem lesz újabb változás csapatunk keretében, mely három kapussal, tizenegy hátvéddel, tizenöt csatárral folytatja az Erste Liga küzdelmeit, s igyekszik megtartani, esetleg még növelni is minimális előnyét a megyei rivális Titánok gárdájával szemben.

A DAB végleges játékoskerete

Kapusok: Pavel Krajcovic (SVK), Kovács Dávid, Jason Ferreira

Hátvédek: Pozsár Márk, Druja Benjámin, Benke Dorián, Erdély Botond, Szécsi Patrik, Piszmann Máté, Jadlószki Máté, Igor Bobcek (SVK), Daniil Bubnov (RUS), Artyem Tkachenko (RUS), Maris Lescovs (LAT)

Csatárok: Marosi Máté, Somogyi Natán, Gebei Gergely, Szappanos Dávid, Szűcs István, Tamás István, Pinczés Olivér, Németh Péter, Németh Árpád, Lőczi Árpád, Horváth Ákos, Török Viktor, Ivan Rybchik (BLR), Yegor Kabatayev (KAZ), Krystof Stuchlik (CZ).

A rovat további hírei: Sport

Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

2022. okt. 01.

Jól szerepeltek a DKSE versenyzői a Szombathelyen megrendezett Challenge Világkupa szerenkénti döntőinek mai programjában.

A bajnok érkezik

A bajnok érkezik

2022. okt. 01.

A Ferencváros elleni hazai találkozón korcsolyáznak jégre a Dunaújvárosi Acélbikák hokisai az Erste Ligában vasárnap délután öt órától.

Rangadó vár a focistákra

Rangadó vár a focistákra

2022. okt. 01.

A negyedik helyezett ESMTK vendégeként folytatja az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután három órától.

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

2022. okt. 01.

Mayer Gréta három, Makovits Mirtill és Makai Lilla egy-egy szeren jutott döntőbe a szombathelyi Challenge Világkupa szombati selejtezőjéből.

DSTV: sportnap az egyetemen

DSTV: sportnap az egyetemen

2022. szep. 30.

Szórakoztató elfoglaltságokat felvonultató sportnapot szervezett a Hallgatói Önkormányzat a Dunaújvárosi Egyetemen. Ennek részeként a hallgatók kipróbálhatták magukat futsalban, de volt lehetőség csocsózásra, asztaliteniszezésre és „sörpongra” is. Hangkép.

Kinyitották a gólzsák száját

Kinyitották a gólzsák száját

2022. szep. 30.

Nem volt hiány az izgalmakból a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában a sorozat újabb fordulójának utolsó mérkőzésein.

Sima meccsek kispályán

Sima meccsek kispályán

2022. szep. 29.

Az ST Solar és a Campus csoport éllovasa is magabiztos győzelemmel kezdte meg a városi kispályás labdarúgók kiemelt alapszakaszának újabb fordulóját.