Marad a napos, de hűvös, télies idő

Öcaline - 2022. január 10. 10:07

Fagyos napok, számottevő csapadék nélkül – ez vár ránk a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. A hét közepe kifejezetten csípősnek ígérkezik, cserébe sok napsütéssel számolhatunk.

"Északkelet felől napsütés" – ezzel a felütéssel kezdi szokásos hétindító prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus portál szerkesztője. Ahogy tapasztalhatjuk is, a középső országrészben már nap közben derült idő várható, a nyugati tájakon délutánig erősen felhős lehet az ég, ott elszórtan várható hószállingózás, havas eső, szitálás is. Az északi szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik – a reggeli kopogós fagyot követően délután 2-3 fok körül alakul a hőmérséklet.
A közeli kilátások hasonló időszakot ígérnek a friss modellek szerint – kedden ragyogóan napos, friss időre számíthatunk. Csapadék nem várható, de az északi szél többfelé lesz erős. Újra fagyos lesz a hajnali időszak – közlekedők, figyelem! –, és nap közben is csak 0-5 fok közötti értékeket mérhetünk.
A hét középső periódusa kifejezetten hidegnek ígérkezik: szerdán sok napsütésre van kilátás, inkább csak délen és nyugaton fordulnak elő rétegfelhők, de ezekből csapadék nem alakul ki. Kemény fagyok lesznek reggel, különösen az északi hegyes-völgyes vidékek lakóinak ajánlott a kesztyű – de pláne reggel, hiszen -12-14 fokos értékekkel is számolhatunk; délután is csak fagypont körül alakul a hőmérséklet. Némi változás várható csütörtökön: északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de csak elszórtan várható csapadék – hószállingózás, ónos eső, havas eső lehet, az érintett térségekben alaposan megnehezítve a közlekedést. Élénk marad az északnyugati szél, és bár északkeleten egész nap fagyos idő várható, országszerte inkább a 0-6 fok közötti értékekkel számolhatunk.
A hét utolsó napjai is változást ígérnek a középtávú előrejelzések specialistája szerint – míg pénteken és szombaton változóan felhős időre van kilátás, addig vasárnap már előbukkanhat a nap. A reggelek továbbra is fagyosak lesznek, és délutánonként is csak 2-6 fok közötti csúcsok lehetnek.

Alaposan és rétegesen felöltözve szép téli kirándulásra csábító idő lesz!

(Fotó:  Így látjuk Mi! – Józsa Róbert felvétele)
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

2022. szep. 29.

Közismert és közkedvelt forgatagról tudósít a DSTV összeállítása. A nyári szünet után újra a Szalki-sziget adott otthont a Dunai Kincses Kert helyi termelői piac és kézműves vásár kavalkádjának – a szokott színvonalon és sikerrel. Hangkép.

Lételemed a változás?

Lételemed a változás?

2022. szep. 26.

Vannak emberek, akik imádják az állandóságot, akiknek a kiszámíthatóság a fontos. Akik akkor érzik jól magukat, amikor minden a megszokott mederben halad. (X)

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

2022. szep. 26.

Egymást érik a frontok a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét közepén lehet egy kis szünet, de a végére megint bőven kapunk az égi áldásból.

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

2022. szep. 25.

A munkavédelmi ruházat viselése számtalan munkakörben nemcsak törvényi előírás miatt szükséges, hanem valóban életünket, egészségünket védi. (X) 

A nyári szünet után újra itt a Dunai Kincses Kert!

A nyári szünet után újra itt a Dunai Kincses Kert!

2022. szep. 23.

Több mint hetven árus kínálja a portékáját az őszköszöntő eseményen – a termelői piac és kézműves vásár a Szalki-szigetre tér vissza szombaton délután!

Miért jó a szakállbeültetés?

Miért jó a szakállbeültetés?

2022. szep. 22.

Szinte hihetetlen, de azzal kapcsolatban is végeztek már kutatásokat, hogy a nők kihez vonzódnak jobban. A szakállas vagy a simára borotvált férfiakhoz? (X)

Segítség a PMP vizsgára történő felkészüléshez

Segítség a PMP vizsgára történő felkészüléshez

2022. szep. 21.

A PMP vizsgára való felkészülés kiemelt jelentőséggel bír, hiszen rengeteg kérdésre kell rövid idő alatt választ adni. (X)