Marad a napos, de hűvös, télies idő

Öcaline - 2022. január 10. 10:07

Fagyos napok, számottevő csapadék nélkül – ez vár ránk a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. A hét közepe kifejezetten csípősnek ígérkezik, cserébe sok napsütéssel számolhatunk.

"Északkelet felől napsütés" – ezzel a felütéssel kezdi szokásos hétindító prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus portál szerkesztője. Ahogy tapasztalhatjuk is, a középső országrészben már nap közben derült idő várható, a nyugati tájakon délutánig erősen felhős lehet az ég, ott elszórtan várható hószállingózás, havas eső, szitálás is. Az északi szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik – a reggeli kopogós fagyot követően délután 2-3 fok körül alakul a hőmérséklet.
A közeli kilátások hasonló időszakot ígérnek a friss modellek szerint – kedden ragyogóan napos, friss időre számíthatunk. Csapadék nem várható, de az északi szél többfelé lesz erős. Újra fagyos lesz a hajnali időszak – közlekedők, figyelem! –, és nap közben is csak 0-5 fok közötti értékeket mérhetünk.
A hét középső periódusa kifejezetten hidegnek ígérkezik: szerdán sok napsütésre van kilátás, inkább csak délen és nyugaton fordulnak elő rétegfelhők, de ezekből csapadék nem alakul ki. Kemény fagyok lesznek reggel, különösen az északi hegyes-völgyes vidékek lakóinak ajánlott a kesztyű – de pláne reggel, hiszen -12-14 fokos értékekkel is számolhatunk; délután is csak fagypont körül alakul a hőmérséklet. Némi változás várható csütörtökön: északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de csak elszórtan várható csapadék – hószállingózás, ónos eső, havas eső lehet, az érintett térségekben alaposan megnehezítve a közlekedést. Élénk marad az északnyugati szél, és bár északkeleten egész nap fagyos idő várható, országszerte inkább a 0-6 fok közötti értékekkel számolhatunk.
A hét utolsó napjai is változást ígérnek a középtávú előrejelzések specialistája szerint – míg pénteken és szombaton változóan felhős időre van kilátás, addig vasárnap már előbukkanhat a nap. A reggelek továbbra is fagyosak lesznek, és délutánonként is csak 2-6 fok közötti csúcsok lehetnek.

Alaposan és rétegesen felöltözve szép téli kirándulásra csábító idő lesz!

(Fotó:  Így látjuk Mi! – Józsa Róbert felvétele)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Professzionális audiovizuális rendszer kiépítése a Rumour étteremben

Professzionális audiovizuális rendszer kiépítése a Rumour étteremben

2022. jan. 21.

Egy étteremről nem az az első, hogy professzionális hangtechnika kiépítésére gondolunk. A legfőbb szempont, hogy hangulatunknak, ízlésünknek és a társaságunknak megfelelően tudjunk magas színvonalon étkezni. (X)

Hogyan készíts leltárt az ingóságaidról a biztosításodhoz?

Hogyan készíts leltárt az ingóságaidról a biztosításodhoz?

2022. jan. 19.

Ha meg kellene tippelned, hogy mekkora érték van az ingatlanodban, te milyen összeget mondanál? (X)

Létfontosságú pedikűreszközök

Létfontosságú pedikűreszközök

2022. jan. 18.

Egy profi szalonban tudni kell, hogy melyik folyamathoz milyen eszköz illik. A pedikűrözés például nem is létezhetne professzionális termékek nélkül. (X)

Női cipők őszre és tavaszra

Női cipők őszre és tavaszra

2022. jan. 17.

Az átmeneti évszakokban sokszor fejtörtést okoz annak meghatározása, hogy mit is vegyünk a lábunkra, hiszen az időjárás rendkívül változékony és kiszámíthatatlan. (X)

Komoly hidegfront érkezik – és majd még egy, úgy tűnik

Komoly hidegfront érkezik – és majd még egy, úgy tűnik

2022. jan. 17.

Télies hetünk lesz a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – ma és a hét közepén is befut egy-egy hidegfront. A második marad is a hét végéig.

Az egyik legpraktikusabb barkácseszköz - avagy mit kell tudni a sniccerről?

Az egyik legpraktikusabb barkácseszköz - avagy mit kell tudni a sniccerről?

2022. jan. 16.

A sniccer, más néven pengekés egyetlen olyan ember otthonából sem hiányozhat, aki szeret barkácsolni, kreatív ötleteket megvalósítani. (X)

Calvadost minden konyhába?!

Calvadost minden konyhába?!

2022. jan. 14.

Izgalmas italokban nincs hiány, s ezek népes táborát erősíti a Calvados is. +18 (X)