Mindent (IS!) kínált, semmit sem teljesített, ötmilliót nyúlt le

Öcaline - 2022. január 26. 15:56

Közel száz embertől több mint ötmillió forintot csalt ki az a férfi, aki ellen csalás miatt emelt vádat az ügyészég. Három évig ügyködött, az ismerőseit is csont nélkül lehúzta, értesült a DO.

Nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és további bűncselekmények miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki 92 embertől csalt ki pénzt ingatlanok bérbeadásának, továbbá fesztivál koncertjegyek és játékok eladásának kínálásával.  A vádemelés tényéről a megyei főügyészség adott ki összegzést, Palkovitsné dr. Kész Anikó helyettes sajtószóvivő tájékoztatásából az is kiderül, hogy a 34 éves elkövető 2017 októbere és 2020 júliusa között szakosodott mások átverésére. 
A módszere egyébként a klasszikus csalások képletét követte: különböző álneveken dunaújvárosi és budapesti ingatlanok bérbeadását, nyári időszakban balatoni szállások, nyaralók kiadását ajánlotta fel úgy, hogy azok felett sem tulajdonjoga, sem rendelkezési joga nem volt. Ezen felül hirdetéseket adott fel, melyben fesztivál koncertjegyek és játékok eladását kínálta – persze ezeket is anélkül, hogy a teljesítés a szándékában állt volna. A sértettektől különböző folyószámlákra kérte befizetni az ingatlanok bérleti díja előlegét, valamint az egyes termékek vételárát; azonban ezt követően az ígért terméket nem küldte meg, az igényelt szállást nem biztosította számukra, hanem elérhetetlenné – ez sem új a nap alatt – vált.

A férfi két sértettől 500 ezer forintot meghaladó, összesen 23 esetben 50 és 500 ezer HUF közötti, míg közel 70 embertől az 50 ezres plafont el nem érő összeget csalt ki.

Ezzel még mindig nincs vége a parádés sorozatnak: az elkövető továbbá két ismerősét is tévedésbe ejtette, tőlük kölcsön címén különböző pénzösszegeket kért anélkül, hogy ezek visszafizetése módjában vagy szándékában állt volna, áll a honlapunkhoz eljuttatott tájékoztatóban. Az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, és az eljárás gyorsítása érdekében a vádiratban a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt terjesztett elő.

(Illusztráció: FMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Halkan meglépett Hangosból – fogolyszökés miatt keresik

Halkan meglépett Hangosból – fogolyszökés miatt keresik

2022. máj. 18.

A 28 éves Kovács Rajmund engedély nélkül távozott a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet hangosi szarvasmarhatelepéről, ahol munkát végzett. Fogolyszökés bűntette miatt keresik. Felhívás – és már egy megosztás is segíthet!

A fűtési szezonnak vége, de a szén-monoxid veszélye nem múlt el

A fűtési szezonnak vége, de a szén-monoxid veszélye nem múlt el

2022. máj. 17.

A fűtési szezonnak vége, de ez nem azt jelenti, hogy a szén-monoxid veszélye is megszűnt volna.

Nagy csőtörés és vízár a Bercsényi utcában (FRISSÍTVE)

Nagy csőtörés és vízár a Bercsényi utcában (FRISSÍTVE)

2022. máj. 17.

A távhővezeték cseréjekor történt a baj, a véséskor megsérült a vezeték az Aranyvölgyi úton ma délelőtt. A cikk írásakor még ömlött! Gyorshír. (FRISSÍTVE)

Súlyos baleset a 6-os főúton – fajsúlyos tanulsággal

Súlyos baleset a 6-os főúton – fajsúlyos tanulsággal

2022. máj. 16.

Ketten sérültek a vétlen kocsiban az ütközés nyomán – Dunaújváros felé tartott Ercsiből az a személyautó, amely vezetője a vakító napsütés miatt áttért a szemközti sávba vasárnap délután. 

92 éves asszonyt fosztott ki két nő a városban

92 éves asszonyt fosztott ki két nő a városban

2022. máj. 13.

A becstelenségnek nincsenek határai; 100 ezer forintot vittek el az idős hölgytől – de elfogásuk nyomán már vádat is emeltek ellenük.

Német embercsempészt fogtak a Pentele hídon

Német embercsempészt fogtak a Pentele hídon

2022. máj. 10.

Négy törököt szállított, a kép tanúsága szerint a járműben egy kisgyerek is ült. Éjfélkor bukott meg, embercsempészés miatt kezdtek eljárást ellene.

Újabb embercsempészt ítéltek el

Újabb embercsempészt ítéltek el

2022. máj. 06.

Gyorsított eljárás keretében marasztalta el a kedden elcsípett ukrán embercsempészt a Dunaújvárosi Járási Ügyészség kezdeményezése alapján a bíróság – az ítélet máris jogerős, értesült a DO.