Rengeteg verseny vár a tornászokra

doszerk - 2022. január 13. 12:25

A Magyar Torna Szövetség honlapján már elérhető a férfi-női tornászok idei versenynaptára, amely 2022-ben is több nagy hazai és külföldi megméretéssel kecsegtet.

Főoldali és belsőkép forrása: MATSZ/Freschli József

Ahogy a kalendáriumból kiderül, április végéig itthon másodosztályú, utánpótlás, illetve diákolimpiai versenyek lesznek. Nemzetközi tekintetben azonban a Világkupákkal már február végén kezdetét veszi a szezon a felnőtt sportolók számára, de ezt a Covid-helyzet még befolyásolhatja.

Az első jelentős hazai viadal április végén a Matolay Elek Emlékverseny, amely egyben a női szuper csapatbajnokság első fordulója is. Ezt követően minden hétvégén megmérettetés vár az utánpótlás valamely korosztályára, a legkisebbektől egészen az ifi korcsoportig. Május közepén tartják a 19. Gymnasiadét Franciaországban, majd ismét az utánpótlás veszi át a főszerepet. Aztán a hónap végén elindul a World Challenge Cup-sorozat, amely júniusban végig folytatódik, megspékelve idehaza a férfiak szuper csapatbajnokságával, a Budapest Kupával és a férfi-női ob-vel, igaz, ez utóbbi már átcsúszik júliusra, ahogyan az EYOF is, amely Szlovákiában lesz.

Az augusztusi nyári szünetet az Európa-bajnokság szakítja félbe, amelyet Münchenben rendeznek, és ez már kvalifikációs Eb az október végi világbajnokságra. A szeptember a trnavai Gym Festival viadallal indul, de lesz World Challenge Cup, az utánpótlás számára pedig a hagyományosan nagysikerű cottbusi nemzetközi megmérettetés. A hónap vége pedig Szombathelyen zárul, ahol ezúttal World Challenge Cup-ot tartanak. Októberben főként hazai megmérettetésekre kerül sor, csapatbajnokság, szerbajnokság és a férfiak szuper csapatbajnoki fordulója is ekkor esedékes.

A világbajnokságnak október 29. és november 6. között Liverpool ad otthont, ez pedig már a 2024-es olimpiai kvalifikáció első állomása. Ezt követően hazai csapatbajnoki versenyek lesznek, az utánpótlás számára pedig Brno és a libereci ORV a számottevő rendezvény. A november és a hazai szezon Győrben zárul a férfi-női Mesterfokú Bajnoksággal.

A rovat további hírei: Sport

Peking 2022: doppingügyek, jogi viták rendezése helyben

Peking 2022: doppingügyek, jogi viták rendezése helyben

2022. jan. 22.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS)  Pekingbe telepített két ideiglenes részleget fog működtetni a februári téli olimpia teljes ideje alatt, hogy helyben rendezze a felmerülő dopping- és jogi ügyeket.

Idegenben javíthat a DFVE

Idegenben javíthat a DFVE

2022. jan. 22.

A tabellán utolsó előtti Tatabánya vendégeként folytatja a bajnoki küzdelmeket a DFVE felnőtt női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

DSTV: készülnek a kajak-kenusok

DSTV: készülnek a kajak-kenusok

2022. jan. 21.

A dunaújvárosi kajak-kenusok tavaly novemberben kezdték meg a téli felkészülést, és a sportolók egytől-egyig a fejlődés reményében vágtak bele az edzésekbe. Hangkép.

Kihirdették a magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatot

Kihirdették a magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatot

2022. jan. 21.

Az éremszerzési esélyek miatt védettséget élvező Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry és Jászapáti Petra mellett Nógrádi Bence, Varnyú Alex és Kónya Zsófia került a februári, pekingi téli olimpián szereplő magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatba.

Jégpályák Éjszakája Dunaújvárosban is

Jégpályák Éjszakája Dunaújvárosban is

2022. jan. 21.

A helyi jégcsarnok is várja a korcsolyázás és a jeges kihívások kedvelőit a Jégpályák Éjszakáján, szombaton délután fél öttől egészen este tizenegy óráig.

Egy ide, egy oda

Egy ide, egy oda

2022. jan. 20.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán nyertek, míg az ifik szoros meccsen vereséget szenvedtek a Győr elleni korosztályos bajnoki találkozón.

Szoros vereség a címvédőtől

Szoros vereség a címvédőtől

2022. jan. 20.

Minden harmadban egy gólt kapva szenvedett vereséget a KMH elleni fővárosi rangadón a Worm Angels jégkorong csapata.