Rengeteg verseny vár a tornászokra

doszerk - 2022. január 13. 12:25

A Magyar Torna Szövetség honlapján már elérhető a férfi-női tornászok idei versenynaptára, amely 2022-ben is több nagy hazai és külföldi megméretéssel kecsegtet.

Főoldali és belsőkép forrása: MATSZ/Freschli József

Ahogy a kalendáriumból kiderül, április végéig itthon másodosztályú, utánpótlás, illetve diákolimpiai versenyek lesznek. Nemzetközi tekintetben azonban a Világkupákkal már február végén kezdetét veszi a szezon a felnőtt sportolók számára, de ezt a Covid-helyzet még befolyásolhatja.

Az első jelentős hazai viadal április végén a Matolay Elek Emlékverseny, amely egyben a női szuper csapatbajnokság első fordulója is. Ezt követően minden hétvégén megmérettetés vár az utánpótlás valamely korosztályára, a legkisebbektől egészen az ifi korcsoportig. Május közepén tartják a 19. Gymnasiadét Franciaországban, majd ismét az utánpótlás veszi át a főszerepet. Aztán a hónap végén elindul a World Challenge Cup-sorozat, amely júniusban végig folytatódik, megspékelve idehaza a férfiak szuper csapatbajnokságával, a Budapest Kupával és a férfi-női ob-vel, igaz, ez utóbbi már átcsúszik júliusra, ahogyan az EYOF is, amely Szlovákiában lesz.

Az augusztusi nyári szünetet az Európa-bajnokság szakítja félbe, amelyet Münchenben rendeznek, és ez már kvalifikációs Eb az október végi világbajnokságra. A szeptember a trnavai Gym Festival viadallal indul, de lesz World Challenge Cup, az utánpótlás számára pedig a hagyományosan nagysikerű cottbusi nemzetközi megmérettetés. A hónap vége pedig Szombathelyen zárul, ahol ezúttal World Challenge Cup-ot tartanak. Októberben főként hazai megmérettetésekre kerül sor, csapatbajnokság, szerbajnokság és a férfiak szuper csapatbajnoki fordulója is ekkor esedékes.

A világbajnokságnak október 29. és november 6. között Liverpool ad otthont, ez pedig már a 2024-es olimpiai kvalifikáció első állomása. Ezt követően hazai csapatbajnoki versenyek lesznek, az utánpótlás számára pedig Brno és a libereci ORV a számottevő rendezvény. A november és a hazai szezon Győrben zárul a férfi-női Mesterfokú Bajnoksággal.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: sportnap az egyetemen

DSTV: sportnap az egyetemen

2022. szep. 30.

Szórakoztató elfoglaltságokat felvonultató sportnapot szervezett a Hallgatói Önkormányzat a Dunaújvárosi Egyetemen. Ennek részeként a hallgatók kipróbálhatták magukat futsalban, de volt lehetőség csocsózásra, asztaliteniszezésre és „sörpongra” is. Hangkép.

Kinyitották a gólzsák száját

Kinyitották a gólzsák száját

2022. szep. 30.

Nem volt hiány az izgalmakból a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában a sorozat újabb fordulójának utolsó mérkőzésein.

Sima meccsek kispályán

Sima meccsek kispályán

2022. szep. 29.

Az ST Solar és a Campus csoport éllovasa is magabiztos győzelemmel kezdte meg a városi kispályás labdarúgók kiemelt alapszakaszának újabb fordulóját.

Kovács Zsófia nem indul Szombathelyen

Kovács Zsófia nem indul Szombathelyen

2022. szep. 29.

A magyar női tornász válogatott négy tagjából három is a DKSE versenyzője lesz a szombathelyi Challenge Világkupán.

Csak az első gólig volt nehéz

Csak az első gólig volt nehéz

2022. szep. 28.

Tíz fordulót követően is veretlenül áll a bajnokságban a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, mely ezúttal a Szekszárdot győzte le magabiztosan.

Becsülettel küzdöttek a birkózók

Becsülettel küzdöttek a birkózók

2022. szep. 28.

Felemás eredményekkel zárták a DKSE ifjú birkózói a Hajdúszoboszlón megrendezett U15-ös Országos Diákolimpiai finálét.

Három pontra hajtanak a labdarúgók

Három pontra hajtanak a labdarúgók

2022. szep. 28.

Hazai pályán, a Szekszárd ellen gyarapíthatja tovább bajnoki pontjai számát a Dunaújváros FC labdarúgó csapata ma délután négy órától.