Szoros vereség az ETO-tól

spigott - 2022. január 19. 7:30

A lehetőségei megvoltak, ám mivel gólt nem tudott szerezni, végül 2-0-ra kikapott Győrben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Győr vendégeként folytatta az Erste Liga küzdelmeit az Acélbikák együttese kedden este hét órától. A meccset a vendéglátók kezdték erősebben, igaz ehhez kellett két feleslegesnek tűnő dunaújvárosi kiállítás is, de szerencsére sikerült kivédekezni a szimpla, majd a kettős hátrányt is. A folytatásban valamivel aktívabbak maradtak a győriek, de a Bikák is több alkalommal veszélyeztették Tóth ketrecét, igaz ellenfelükhöz hasonlóan eredménytelenül. A gólcsend a 15. percben tört meg, mikor egy kapu elé lőtt korongba Léránt ért bele szépen, s bár pár éve még örültünk volna ennek, ez most a győriek vezetését jelentette (1-0).

A fordulást követően nagy esélyt kaptak az egyenlítésre a mieink, ám hiába játszhattak előbb sima, majd kettős emberfórban, nem tudtak túljárni Tóth kapus eszén. Ezért sajnos súlyos árat fizettek hokisaink, mert a 25. percben Kováts emelte kapura a korongot a kékről, s mivel a hazai csatárok takarták a kilátást Krajcovic előtt, így esélye sem volt a hárításra (2-0). Acélbikáink a következő emberfórral sem tudtak élni sőt, elcserélték magukat, így végül szépítés helyett védekeznünk kellett. Ahogy öt perccel a harmad vége előtt is, mikor ismét emberfórba került a házigazda, s bár nem tudta tovább növelni vezetését, így a záró etap előtt továbbra is az ETO állt közelebb a sikerhez.

Képek forrása: UNI Győr ETO HC

Az újabb térfélcsere után ismét egy feleslegesnek tűnő kiállítás után kellett védekeznie a mieinknek, s bár hiába hozták le ezt is kapott gól nélkül, nem sokkal később jött a következő hátrány, így továbbra sem tudtunk menni a szépítésért. Miután kiegészültünk, próbáltunk hajrázni, de a sokadik dunaújvárosi kiállítás újra megtörte a lendületet, s hiába nem volt eredményes ebből sem a Győr, az idő egyre fogyott. Acélbikáink az utolsó percekben már nem tudták veszélyeztetni ellenfelük kapuját, így a jól védekező győriek végül 2-0-s sikerrel tartották otthon a pontokat.

UNI Győr ETO HC - DAB 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

Győr: Tóth - Kmec, Tornyai, Majoross, Nagy, Odnoga - Bukor, Vas, Dézsi, Schmál, Turbucz - Kováts 1 (1), Lendák (1), Léránt 1 (1), Madácsi, Szalma (1) - Béres, Mesterházy, Bödök, Czakó, Szlama. Vezetőedző: Ladányi Balázs.

DAB: Krajcovic (Kovács) - Pozsár, Bubnov, Szappanos, Stuchlik, Rybchyk - Lescovs, Bobcek, Szűcs, Németh P., Török - Erdély, Szécsi, Németh Á., Horváth, Pinczés O. - Druja, Somogyi, Marosi, Gebei, Lőczi. Vezetőedző: Leo Gudas.

A rovat további hírei: Sport

Finn kapus az első érkező

Finn kapus az első érkező

2022. máj. 18.

A finn Juuso Karna a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak U21-es és felnőtt együttesében is szerepet kaphat a 2022/2023-as szezonban.

DSTV: háziverseny a DKSE úszóinál

DSTV: háziverseny a DKSE úszóinál

2022. máj. 18.

Nagy sikerű, kiváló hangulatú háziversenyt szerveztek a DKSE úszói a szakosztály ifjú versenyzőinek részére. A viadalon száznál is több kisgyermek vett részt, akik az általuk választott úszásnemben álltak rajthoz – végül pedig mindenki ajándékot kapott. Hangkép.

Megvan a Campus bajnoka is

Megvan a Campus bajnoka is

2022. máj. 18.

Mivel legnagyobb vetélytársa kikapott, játék nélkül nyerte meg a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus II. osztályát a Maradék együttese kedden este.

Aranyos DKSE a Vidék Bajnokságon

Aranyos DKSE a Vidék Bajnokságon

2022. máj. 18.

Egy arany- és egy bronzérem mellett több értékes helyezéssel zárták a Vidék Bajnokság küzdelmeit a DKSE gyermek és serdülő fiú tornászai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Eredményes felmérő

Eredményes felmérő

2022. máj. 17.

Jó hangulatban vívhattak egymással remek meccseket a DKSE és fiókszakosztályainak birkózói a Mezőfalván megrendezett háziversenyen.

Újra címvédés az élvonalban

Újra címvédés az élvonalban

2022. máj. 17.

Játszott mérkőzés nélkül hódította el a városi kispályás labdarúgó bajnokság MezDepo I. osztályának aranyérmét a Karmacsi Autó FC együttese hétfőn este.

Együtt marad a Kohász csapatának magja

Együtt marad a Kohász csapatának magja

2022. máj. 17.

Több kulcsjátékosával is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.