Több megyében is munkát ad a tűzoltóknak az erős szél (FRISSÍTVE)

doszerk - 2022. január 30. 12:19

Főleg kidőlt fákról, oszlopokról, megrongált tetőkről érkeznek bejelentések. Egészen éjszakáig tart a viharos szél! (FRISSÍTVE)

Sok kárt okoz a viharos erejű szél az ország több megyéjében és a fővárosban. Elsősorban kidőlt fák, leszakadt ágak, megrongálódott épületek miatt érkeznek bejelentések főként Budapest, Pest, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém és Fejér megyéből. Több helyen forgalmi akadályt okoznak, vezetékeket szakítanak le, épületeket és kerítéseket rongálnak meg a kidőlt fák. Budapest X. kerületében, az Örs vezér téren egy jelzőlámpát, míg Üllőn, a Pesti úton egy melléképület tetőszerkezetét rongált meg a szél. Székesfehérváron, a Pozsonyi úton kidőlt egy nyírfa, amely akadályozza a közlekedést az érintett útszakaszon. Az M3-as autópálya 117-es és 118-as kilométere között leszakadt a sávokat elválasztó háló, amely forgalmi akadályt okozott. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a káresetek felszámolásán, derült ki a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyorsjelentéséből.

Folyamatosan dolgoznak a viharkárok felszámolásán a tűzoltók (Frissítve: 14:23)

A viharos erejű szél miatt országosan már több mint hatszáz bejelentés érkezett több megyéből és a fővárosból. Akár száz kilométer/órát meghaladó széllökések is előfordulhatnak. Elsősorban kidőlt fák, leszakadt ágak, megrongálódott épületek miatt érkeznek bejelentések a műveletirányítási ügyeletekre. Ezekben a percekben is zajlik a kárfelszámolás, több helyszínen dolgoznak a megyék hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltóegységei. Budapest XIII. kerületében, a Tüzér utcában egy épület teteje, míg Dunakeszin, a Wass Albert utcában egy társasház bádoglemeze rongálódott meg. A Pest megyei Gyömrőn, a Köztársaság utcában egy kétszintes családi ház tűzfalát döntötte meg a viharos szél. Monoron, a Pilisi úton autóra és kerítésre dőlt egy fa, míg a Bajza utcában egy lakóház kéményét rongálta meg a viharos szél. Bács-Kiskun megyében Kecskeméten, a Csabay Géza körútra riasztották a tűzoltókat, ahol egy negyven négyzetméteres sátrat borított fel a szél. Fejér megyében is több helyszínen dolgoznak a tűzoltók. Dunaújvárosban, a Béke téren egy közlekedési lámpa szakadt le, Gárdonyban, a Kőrösi Csoma Sándor téren egy lakóház kéménye mozdult el. Jász-Nagykun-Szolnok megyében például Karcagon, a Diófa utcában dolgoznak a tűzoltók, ahol egy lemezgarázst mozdított el a szél. Csongrád-Csanád megyéből is egyre több bejelentés érkezik a viharos időjárás miatt. Hódmezővásárhelyen, a Medgyessy Ferenc utcában egy veszélyesen megdőlt fa miatt kértek segítséget, a Vidacs utcában pedig egy tűzfal rongálódott meg.

 

 

UPDATE 19.37 Éjjel lesz vége a viharnak

Az erősen viharos, olykor óránkénti 90, a hegycsúcsokon 100-110 kilométeres széllökések egyre kisebb területre korlátozódnak az este folyamán – főként az Észak-Dunántúl középső területén, valamint Pest megye környezetében fordulhatnak elő legtovább. Viharos (60-70 km/h) széllökésekre azonban még továbbra is nagy területen lehet számítani az országban – az Országos Meteorológiai Szolgálat friss jelentése szerint térségünk is ezek közé tartozik. 
A szokatlanul erős, többfelé porviharokat, fakidőléseket és jelentős anyagi károkat okozó légmozgás csak a késő éjszakai órákban veszít erejéből az OMSZ friss prognózisa szerint.
 

 

A rovat további hírei: Sziréna

Mentőhelikopter szállt le a Vasmű úton

Mentőhelikopter szállt le a Vasmű úton

2024. máj. 15.

Súlyos sérültet kellett ellátnia a mentőknek a Kossuth Lajos utcában ma délután; a férfi a harmadikról zuhant ki, de úgy tudjuk, túlélte.

Eltűnt, keresik Takács Andrást (FRISSÍTVE)

Eltűnt, keresik Takács Andrást (FRISSÍTVE)

2024. máj. 07.

A dunaújvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 60 éves férfi eltűnése ügyében. Látta? Tud róla? Jelentkezzen máris! De már egy megosztás is segíthet! (FRISSÍTVE)

DSTV: a szabályos kerékpározásról

DSTV: a szabályos kerékpározásról

2024. máj. 03.

Hamarosan itt a Bringatúra (nemsoká jövünk a tételes programmal), így igencsak aktuális a DSTV összeállítása. A KRESZ szabályai a kétkerekűsökre is érvényesek, már csak azért is, mert a közlekedők védtelenebb csoportját alkotják a kerékpárosok. Hangkép.

Vádemelés az ámokfutó ellen

Vádemelés az ámokfutó ellen

2024. ápr. 29.

Hol másutt, Dunaújvárosban eresztette el a gyeplőt, 10 kilométeren át menekült az őt üldöző rendőrök elől. És közben lényegében az összes közlekedési szabályt megszegte. Börtön várhat rá, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik Lakatos Piroskát

Eltűnés miatt keresik Lakatos Piroskát

2024. ápr. 26.

A tizenhét esztendős fiatal lány még április tizedikén tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök most a lakosság segítségét kérik megtalálásához. Egy megosztás is segíthet!

Elfogták a pincefeltörőt

Elfogták a pincefeltörőt

2024. ápr. 24.

A dunaújvárosi rendőrök hallgatták ki gyanúsítottként a 41 éves férfit. Egy Római körúti helyiséget tört fel, több százezer forintos kárt okozott, értesült a DO. Sokra nem vitte a zsákmánnyal.

Újra életet mentett a szénmonoxid-érzékelő a városban

Újra életet mentett a szénmonoxid-érzékelő a városban

2024. ápr. 22.

Társasházi lakásban támadt a "néma gyilkos", ráadásul egy gyermek életét fenyegette – szerencsére az érzékelő időben jelzett, nem történt személyi sérülés.