Dunaújvárosi aranyak a diákolimpián

spigott - 2022. február 9. 17:14

A Vasvári iskola együttese az I., a Rudas csapata az V. korosztályban nyerte veretlenül a floorballosok országos diákolimpiai fináléját.

Algyőn rendezték meg a floorballosok országos diákolimpiai fináléját, melyen két dunaújvárosi csapatért is szurkolhattunk, ugyanis az első I. korcsoportban a Vasvári iskola, míg az V. korcsoportban a Rudas iskola diákjai szálltak harcba a minél szebb eredményekért.

A vasváris fiatalok kiválóan kezdték a csoportkört, előbb a szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskola együttesét verték 2-0-ra, majd a Mohács Térségi Általános Iskola Brodarics Téri Telephelyének gárdáját oktatták 6-1-re, s bár a Szőnyi Bozsik József Általános Iskola ellen 3-3-as döntetlent értek el, biztosan jutottak be a sorozat elődöntőjébe. Itt a miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda volt a mieink ellenfele, ám dunaújvárosi fiatalok parádés teljesítményt nyújtva, 7-0-ra győzték le vetélytársukat, így a bajai Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda ellen már az aranyéremért léphettek pályára. A Vasvári diákjai a döntőben sem ismertek kegyelmet, tíz lőtt góljukra egy válasz sem érkezett, így veretlenül, teljesen megérdemelten hódították el az I. korosztály diákolimpiai bajnoki címét úgy, hogy Darabos Roland a legjobb játékosnak járó díjat is hazahozhatta.

Az V. korcsoportban induló Rudas diákjai is remekül kezdték a csoportkört, ugyanis előbb a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda együttese ellen arattak 3-1-es győzelmet, majd a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium ellen 6-0-ra, míg a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium ellen 4-0-ra nyertek, így kvartettjük első helyén végezve jutottak be az elődöntőbe. A fináléba jutásért a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium csapatát győzték le 4-1-re a dunaújvárosiak, akik a döntőben is remekül védekeztek, s a Miskolci Herman Ottó Gimnázium elleni 2-0-s sikerrel nyerték meg a diákolimpia országos fináléját. Ahogy a vasvárisoknál, úgy itt is jutott egy szép különdíj a mieinknek, mert Barna Olivért beválasztották a torna All Star csapatába is.

Képek forrása: Diákolimpia facebook

Eredmények

I. korcsoport
Csoportkör

Szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskola - Dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola 0-2
Mohács Térségi Általános Iskola Brodarics Téri Telephelye - Dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola 1-6
Szőnyi Bozsik József Általános Iskola - Dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola 3-3

Elődöntő
Dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola - Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda 7-0

Döntő
Dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola - Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda 10-0

A Vasvári győztes csapata: Bába Benjamin, Darabos Roland, Denkmajer Huba, Éliás Dániel, Golubov Kristóf, Rácz-Vidovenyecz Botond. Felkészítő testnevelő: Tóth Géza.

V. korcsoport
Csoportkör

Dunaújvárosi SZC. Rudas Közgazdasági Technikum - Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda 3-1
Dunaújvárosi SZC. Rudas Közgazdasági Technikum     - Pécsi Janus Pannonius Gimnázium 6-0
Dunaújvárosi SZC. Rudas Közgazdasági Technikum - Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium 4-0

Elődöntő
Dunaújvárosi SZC. Rudas Közgazdasági Technikum - Jászberény, Lehel Vezér Gimnázium 4-1

Döntő
Dunaújvárosi SZC. Rudas Közgazdasági Technikum - Miskolci Herman Ottó Gimnázium 2-0

A Rudas győztes csapata: Barna Olivér, Kuminka Zsombor, Leitgieb Dominik, Horváth Alex, Palla Félix, Palla Xavér. Felkészítő testnevelő: Horváth István.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.