Fogyás matcha teával

doszerk - 2022. február 14. 18:37

A matchát finom porszerű formája teszi egyedülállóvá, amelyet nem áztatunk, hanem forró vízben elkeverünk, így az összes egészséges antioxidáns, katekin és ásványi anyag feloldódik az italban. Gazdag és összetett ízt biztosít, amelyet nehéz leírni – botanikai, sós, édes, titokzatos. (X)

Nem titok, hogy a matchának számos jótékony hatása van az egészségünkre. Sokan viszont nem tudják, hogy a napi egy csésze matcha valóban segíthet a fogyásban. 

A diéta megkezdése előtt

Mielőtt belevágnánk a fogyókúrába, fontos az eszünkbe vésni, hogy a diéta csak fél siker! Bár fontos ügyelni arra is, hogy mit eszünk, a megfelelő testmozgás, az alvás és pozitív gondolkodás is elengedhetetlen a fogyás sikeréhez. 

Másodszor azt is fontos szem előtt tartani, hogy mindannyiunk teste és fizikai szükségletei egyediek. Sokan esnek abba a hibába, hogy azt hiszik, ha egy embernél bevált egy bizonyos fogyókúra módszer, akkor az nekik is ugyanúgy megfelel majd. 

De szerencsére létezik néhány olyan metódus, amely mindenkinek segít az egészséges testsúly elérésében, ilyen például a feldolgozott cukor és szénhidrát kerülése, az egészséges adagok és a sok víz fogyasztása. 

Matcha - a diétás szuper ital

A matcha gazdag katekinekben, amelyekről kimutatták, hogy pozitívan befolyásolják az ember testsúlyát és testzsírtömegét. Ezek a speciális antioxidánsok sokkal könnyebbé tehetik a BMI csökkentését, sőt a derékbőség csökkentését is, különösen egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás mellett.

Továbbá a matcha tea természetesen segíthet a szervezetnek felgyorsítani az anyagcserét, így több kalóriát égethet el, és csökkentheti a felesleges zsírraktározást a „termogenezisnek” nevezett folyamat során. Arról nem is beszélve, hogy sok prebiotikumot is tartalmaz, amelyek támogatják a jó mikroorganizmusok (probiotikumok) számának növekedését. Ezek pedig segítenek megőrizni a bélflóránk egészségét, és ezzel immunrendszerünk megfelelő működésében is nélkülözhetetlenek.

A legnagyszerűbb benne, hogy nemcsak tea formájában fogyasztható. Ezért számos kiegyensúlyozott étrendbe könnyedén beilleszthető. Az M Matcha receptjei között érdemes szétnézni, számos módszert találhatunk a különböző formáinak az elkészítéséhez. 

Matcha smoothie

Ezerféleképpen készíthetünk finom és egészséges matcha turmixot, de egy fél teáskanál matcha hozzáadása a kedvenc reggeli, zöld- vagy gyümölcsturmix receptjéhez nagyszerű kezdet lehet. 

Matcha latte

Egyszerűen csak kanalazzunk pár teáskanál matcha port a kávésbögrénkbe, majd adjunk hozzá egy kevés forró vizet, és keverjük el nagyon alaposan egy megfelelő eszközzel (bambusz ecset, kézi tejhabositó), végül öntsük fel habosított tejjel (a mandulatej vagy a kókusztej is működik!), és kész is a forró és krémes matcha latte! Még néhány csepp vaníliával is megbolondíthatjuk, hogy extra édességet adjon az italunknak. 

Matcha popcorn

A popcornt az olyan kellemes szabadidős tevékenységekhez társítjuk, mint a mozi vagy a sportesemények. Azonban a popcorn a magas rosttartalma miatt támogathatja a diétánkat is, ha pedig még egy kis matcha port is szórunk rá, akkor élénk színt és finom ízt ad neki.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (galériával)

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (galériával)

2024. máj. 01.

Most még csak a képek miatt jöttünk, drága böngészők és aranyos mindenki, minden képzeletet felülmúló sokadalom futott be délelőtt a Sugárúti Fesztiválra. Keresd magad a galériában, aztán irány a Vasmű út!

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

2024. ápr. 30.

Javában tartanak az előkészületek a Vasmű úti kavalkádra, még adósak voltunk a Béke, valamint a Római városrészből induló veterán Ikarus buszok menetrendjével – eddig!

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál! (FRISSÍTVE)

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 29.

Élményözön és időutazás, programcunami műfaji határok nélkül – itt a Sugárúti Fesztivál nagyon részletes programja. Aki csak teheti, kapcsolódjon be a május 1-jén, szerdán futó eseménysorozat kavalkádjába, legyetek, legyünk újra sokan! Vigyázat, horror a vége! (FRISSÍTVE)

A kerti munka kényelme: ezért jó döntés egy akkumulátoros metszőolló

A kerti munka kényelme: ezért jó döntés egy akkumulátoros metszőolló

2024. ápr. 29.

A kerti munka a tavaszi szezon elkerülhetetlen velejárója. Ha szeretnénk megkönnyíteni, manapság már rengeteg hasznos eszköz áll rendelkezésünkre. Ilyen innovatív megoldás például az akkumulátoros metszőolló is, ami számos előnnyel jár a hagyományos eszközökkel szemben. (X)

Nyárias nyitány, aztán aranyat érő esős napok

Nyárias nyitány, aztán aranyat érő esős napok

2024. ápr. 29.

Folytatódik a kellemes tavaszi, már-már nyárias idő a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint: május 1-jén napsütés csalogat a szabadba, csütörtöktől már aranyat érő esők jöhetnek.

90 évesen is derűsen, sok boldogságot!

90 évesen is derűsen, sok boldogságot!

2024. ápr. 28.

Folytatódott a szépkorúak köszöntése városunkban: Mráz Józsefné, Margit néni is 90 éves lett. A jeles alaklomból Barta Endre alpolgármester látogatta meg otthonában, és adta át a városvezetés jókívánságait.

DSTV: a szabályos kerékpározásról

DSTV: a szabályos kerékpározásról

2024. ápr. 27.

Egyre többen választják közlekedési formának városunkban a kerékpározást, de ugyanúgy vonatkoznak rá a KRESZ szabályai, mint az autósokra. Hangkép.