Hazai szezonzáró a DVTK ellen

spigott - 2022. február 18. 17:32

A DVTK Jegesmedvék elleni dunaújvárosi összecsapással ér véget Acélbikáink számára az Erste Liga ide küzdelemsorozata szombaton délután öt órától.

Hiába küzdöttek becsülettel a Ferencváros ellen Acélbikáink, a sérülések és betegségek miatt erősen tartalékos csapattal felálló dunaújvárosi hokisok nem tudták megnehezíteni a remek játékot nyújtó zöld-fehérek dolgát a két gárda csütörtök esti bajnokiján. Bár a 9-0-s vereség után természetesen nem sok mindennek lehetett örülni, annak talán igen, hogy Acélbikáink a finoman szólva sem optimális helyzetük ellenére is igyekeztek helyt állni, amit bizonyít az is, hogy többen betegséggel küzdve voltak ott a jégen, s megpróbáltak elkövetni mindent azért, hogy egy jó meccset játsszunk a Ferencvárossal.

Ez lesz a cél a szezon utolsó találkozóján is, mely hasonlóan nehéznek ígérkezik, ugyanis szombaton délután öt órától a jó formát mutató DVTK Jegesmedvék gárdája látogat a Dunaújvárosi Jégcsarnokba. A miskolciak már biztos a nyolcadik helyen végeznek az alapszakaszban, s mivel ez számukra azt jelenti, hogy egy három nyert meccsig tartó párharcot kell vívniuk a rájátszásba kerülésért, ezért egy éles, motivált ellenfélre számíthatunk idei utolsó meccsünkön.

Bár azt nem tudni, hogy a sérültek és betegek közül ki térhet vissza, s esetleg ki esik még ki a keretből a szombati találkozóig, az biztos, hogy keretünk továbbra is rendkívül tartalékos lesz, így a cél ezúttal nem lehet más, csak az, hogy tisztesen helyt álljunk a remek erőkből álló Jegesmedvék ellen.

Képek: DAB-archív

Bár ez az év sem úgy alakult, ahogy azt reméltük, azért lesz mit ünnepelni szezon utolsó összecsapása előtt, ugyanis együttesünk és a város vezetése együtt köszönti Szappanos Dávidot, aki a közelmúltban játszotta ötszázadik mérkőzését az Erste Ligában, s szintén köszöntjük a meccs előtt Kalmár Tibort, aki 1977-től dolgozik a jégpályán, s az elmúlt harminc évben időmérőként segítette a zsűri munkáját számtalan hazai és nemzetközi mérkőzésen. Rajtuk kívül kisebb ajándékot vehet át klubunk vezetésétől az az öt Acélbika-növendék, akik tagjai voltak a Vasvári iskola országos diákolimpián aranyérmet szerző együttesének, így már csak az ő elismerésük miatt is érdemes lesz kilátogatnia a sportág helyi szerelmeseinek a szombat délután öt órakor kezdődő szezonzáróra.

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.