Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

ICA-D: művészi sorozat az Összkép című gyűjteményhez

Öcaline - 2022. február 17. 18:19

Három eseményből álló kísérőrendezvény-sorozatot szervez a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) Cyránski Mária emlék-, és ifj. Koffán Károly retrospektív kiállításához kapcsolódva. Az első eseményre pénteken várják a vendégeket.

Amint arról már hasábjainkon is beszámoltunk, Összkép címmel nyílt tárlat Cyránski Mária és ifj. Koffán Károly műveiből az intézmény összes termeiben január végén – az ICA-D a sikeres és népszerű megnyitó esemény után további három eseményt szervez az emlék-, illetve retrospektív tárlat kapcsán. Az első programra  Összkép – ifj. Koffán Károly tárlatvezetése címmel várják az érdeklődőket február 18-án, pénteken: 17 órától a kiállító festő- és grafikusművész mutatja be az érdeklődőknek az évtizedes távlatokat felölelő anyagot.

Az élő bemutató után két filmvetítés következik: február 24-én, azaz jövő csütörtökön 18 órától Keserue Zsolt Dunaújvárosi képzőművészek – Cyránski Mária című dokumentumfilmjét mutatják be; a 62 perces, 2006-ban készült összegzés a neves szobrászművész alkotói pályájának addigi legteljesebb összefoglalását ígéri. Ugyanabban az évben és hasonló koncepcióval készült el Keserue Zsolt opusza ifj. Koffán Károlyról – a mostani sorozat záróeseményeként ezt a dokumentumfilmet láthatják az ICA-D vendégei az Uitz Teremben március 3-án, csütörtökön 18 órától.

A programokra a belépés díjtalan – mindenkit szeretettel várnak!

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: edzőtáborban a Vasas

DSTV: edzőtáborban a Vasas

2022. júl. 07.

Balatonlellére utaztak a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes tagjai, derül ki a DSTV összegzéséből. Az indulás előtt az edzőtábor fontosságáról, a gyakorlás részleteiről és az összetartás közösségépítő szerepéről meséltek. Hangkép.

Sugárúti Fesztivál: nagy sikert aratott a múltidéző csatangolás a Vasmű úton

Sugárúti Fesztivál: nagy sikert aratott a múltidéző csatangolás a Vasmű úton

2022. júl. 05.

Minden ízében sikeres kezdeményezés, gazdag múltidéző program és remek buli; ezt kínálta a vendégeknek az idén először, de feltehetően nem utoljára rendezett Sugárúti Fesztivál a Vasmű úton múlt szombaton.

DSTV: a második tábor az MMK-ban (galériával)

DSTV: a második tábor az MMK-ban (galériával)

2022. júl. 01.

Színes sorozattal, kézműveskedéssel és kertészkedéssel folytatódott a tematikus táborok hete az MMK-ban, derül ki a DSTV összegzéséből. Varázspálca és manókészítés is szerepel a Nyártündér hete kínálatában. Hangkép és galéria itt!
 

DSTV: vissza a kőtárba! (galériával)

DSTV: vissza a kőtárba! (galériával)

2022. jún. 30.

Gazdag program, tömeges jelenlét – minden szempontból sikeres volt az Intercisa Múzeum rendezvénye, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény a Múzeumok Éjszakája keretében a római kori kőtárban várt a vendégeket. Hangkép és galéria itt!

Sugárúti Fesztivál – csatangoljuk be együtt a Vasmű utat!

Sugárúti Fesztivál – csatangoljuk be együtt a Vasmű utat!

2022. jún. 29.

Egykor a Vasmű úton összpontosult Dunaújváros közösségi élete; az elegáns hangulatú, színes kirakatokkal csalogató sugárút a társasági élet különleges, meghatározó helyszíne volt, amely hétvégi délutánokon benépesült szépen felöltözött dunaújvárosi családokkal – ezt a hangulatot idézi meg a Sugárúti Fesztivál a hét végén.
 

DSTV: szabad szemmel a Szertelen Házban

DSTV: szabad szemmel a Szertelen Házban

2022. jún. 29.

Új dunaújvárosi helyszínen is láthatják az érdeklődők a KineDok dokumentumfilmjeit, derül ki a DSTV összeállításából. Az országos hálózathoz a Szabad szemmel című programmal csatlakozott az MRE Újváros Drogambulancia, vagyis a Szertelen Ház. Hangkép.
 

DSTV: nagy találkozás a könyvtárban

DSTV: nagy találkozás a könyvtárban

2022. jún. 28.

Követte a vándorkiállítást az alkotó, Marék Veronikával találkozhattak a napokban a gyermekkönyvtár vendégei, derül ki a DSTV összeállításból. A népszerű mesék szerzője szívesen beszélgetett olvasóival, és persze dedikálásra is vállalkozott. Hangkép.