Miért használjunk gépeket a talaj ápolásához és tereptisztításhoz?

doszerk - 2022. február 16. 18:36

Ma már számos kiváló motoros megoldást találunk talajápoláshoz és tereptisztításhoz. De mégis milyen előnyünk származik abból, hogy ezeket használjuk? (X)

Miért nem csak pénzkidobás egy-egy ilyen eszköz beszerzése? Miért érdemes mielőbb átváltani ezekre? Ennek jártunk utána ebben a cikkünkben, hogy neked már ne kelljen.

Milyen gépekre gondolunk talajápolás és tereptisztítás esetén?

Számos olyan gép van, ami beleillik ebbe a két kategóriába. Előbbiek között ott vannak a motoros kapák, de akár ide sorolhatjuk a talajszellőztetőket is. A tereptisztítás alatt pedig a sövényvágókat, lombfúvókat, illetve télen akár a hómarókat is érthetjük.

Ebben a cikkben koncentráljunk a motoros kapákra, a sövényvágókra és a lombfúvókra! Megnézzük, hogy ezeket miért érdemes használnod, ha még eddig nem tetted volna. Ez nem azt jelenti, hogy télen, tartósan nagy hó esetén nem kell hómaró, és a gyepkezelésnél is fontos a talajszellőztetés. Csak hát igazán nagy hóval rég találkoztunk Magyarországon, a másikat pedig inkább sorolnánk a gyepkezeléshez szükséges eszközökhöz.

Sokkal gyorsabb velük a munka, ez nem kérdés!

Nem kérdés, hogy az egyik legkomolyabb előnyük ezeknek a gépeknek, hogy kiválóan helytállnak, sokkal gyorsabban lehet velük elvégezni a munkát. Gondolj csak bele, hogy egy gereblyézés, például nagyobb lombhullás esetén mennyire sok időt emészt fel! Ezzel szemben egy lombfúvóval nagyon gyorsan egy kupacba terelheted a lehullott leveleket. Utána már a te dolgod, hogy mit csinálsz vele, de mi javasoljuk a komposztálást, vagy csak simán a fa tövében hagyást is.

A kerti kapákkal való munkavégzést talán kár is taglalni. Egyszerűen nyilvánvaló, hogy azt a munkamennyiséget, amit motorizálva el lehet vele végezni, azt nagyon nehéz puszta kézzel, szerszámokkal ugyanolyan szépen és gyorsan utána csinálni. És a sövényvágó is ilyen. Egyszerűen azt a sebességet, amivel dolgozhatunk vele, lehetetlen lekövetni egy kéziszerszámmal. A közelébe sem lehet kerülni annak a teljesítménynek.

Mint láthatod, már csak ez is elég érv lehet a motorizált eszközök használata mellett, de azért vannak még egyéb előnyök is. A HQBOLT.HU talajápolási és tereptisztítási gépei pedig tökéletes megoldásokat kínálnak neked!

Megkönnyíti számunkra a munkavégzést

Ha ezekkel dolgozunk, akkor is fizikai munkát végzünk. De nem mindegy, hogy milyen minőségben. Sokkal nehezebb, fárasztóbb dolgunk van akkor, ha kéziszerszámmal próbáljuk elvégezni a feladatot, mintha ezeket a gépeket használnánk. A gépek lehetővé teszik az energiatakarékos munkavégzést, így később fáradunk el. Sőt, ha szeretnénk, egy nap alatt sokkal több munkát tudunk elvégezni, mintha már pár óra után teljesen elfáradtunk volna.

Akár nagy területeket is rendben tudunk tartani

Akár saját nagyobb területünkről van szó, akár máséról! Igen, ez azt jelenti, hogy ezzel akár bevételhez is juthatunk. Ehhez csak az kell, hogy vállaljunk kerti munkát másoknál!
 

A rovat további hírei: Mozaik

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)