Dunaújváros Hetilap

"... nem folytatjuk ezt a megosztó politikát"

doszerk - 2022. február 10. 16:44

Rendhagyó összegzés következik az alábbiakban, hiszen szerzőként Pintér Tamás polgármester szerepel: a város első embere a Fidesz jelöltjét fogadta a Városházán kedden, és a tanácskozásról a nagy közösségi portálon számolt be. Ezt az írást közöljük!

2018-ban el tudták volna képzelni, hogy Cserna Gábor polgármester fogadjon az országgyűlési választás hajrájában engem, mint ellenzéki képviselő-jelöltet és Vona Gábort? Önök sem? Én sem.
Mi azonban azt ígértük, hogy nem folytatjuk ezt a megosztó politikát és ehhez tartom is magam, mert ez Dunaújváros érdeke.
Éppen ezért február 8-án a városházi irodámban fogadtam dr. Molnár Krisztiánt, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökét és kísérőjét, dr. Mészáros Lajost, a Fidesz dunaújvárosi jelöltjét. Bár talán meglepően hangzik, de örülök, hogy a Fidesz ezúttal tudott saját jelöltet állítani, ugyanis hiszek abban, hogy szükség van a kisebbségi véleményekre is ahhoz, hogy meg tudjunk vitatni egy-egy döntést.
A keddi megbeszélésen arra kértem ellenfeleinket, hogy az általuk folytatott kampány is Magyarország, és benne Dunaújváros helyzetéről szóljon. Megoldási javaslatokról, építő kritikáról. Nem egymondatos ígéretekre van szükség, hanem kidolgozott javaslatokra, amelyekről véleményt mondhatnak az itt élők.

Természetesen nem tagadom azt sem, hogy a találkozón megragadtam az alkalmat, hogy felhozzam a köztünk lévő nézetkülönbségeket is, hiszen jelenleg is zajlik Dunaújváros 2022-es költségvetésének összeállítása. Ebben sajnos óriási veszteséget és problémát okoz, hogy a város határában álló Hankook gyár idén már egy fillér adót sem fizet Dunaújvárosnak, Molnár Krisztián javaslatának "köszönhetően".
Sajnos azt kell mondanom, hogy nem közeledtek az álláspontok, sem Molnár Krisztián, sem Mészáros Lajos nem hajlandó engedményre Dunaújváros javára.
A találkozó tehát igen tanulságos volt és hasznos, bízom benne, hogy a kampány valóban értékek és szakmai érvek mentén zajlik majd. Én biztos így járok el, akkor is, amikor azt mondom: ahhoz, hogy a dunaújvárosiak visszakapják, ami jár nekik, csak a kormányváltás segíthet. A kormányváltáshoz pedig mindannyiunknak Kálló Gergelyre, és az összefogás listájára kell szavaznunk.

Pintér Tamás polgármester
DMJV Önkormányzata

 

A rovat további hírei: Közélet

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

2022. júl. 04.

Kitüntetések és új helyszín – és a legfontosabb: változatlanul jelentős a vérigény, de városunkban és a térségben júliusban is sok alkalom közül választhatnak az önkéntes véradók.

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

2022. júl. 03.

A fideszes jelölt rekord alacsony részvételi arány mellett húzta be a 2-es körzet képviselői székéért kiírt időközi önkormányzati választást.

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

2022. júl. 03.

Ahogy ígértük, drága böngészők és aranyos mindenki, nap közben is szállítjuk a friss adatokat az időközi választásról. Az megvan, hogy ma Szamosújlak, de még Bódvalenke is választ? Pedig de! (Frissítve a 18.30-as adatokkal!)

Két választás lesz vasárnap

Két választás lesz vasárnap

2022. júl. 02.

Az időközi önkormányzati választás mellett az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat jelöltjei is megméretnek – az előzőnek elsősorban szimbolikus jelentősége lesz, de éppen ettől izgalmas a végeredmény.

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

2022. júl. 02.

A tavaly nyáron telepített lámpatestek „tesztüzeme” szó szerint fényesen igazolta a várakozásokat, a következő hetekben további 40 eszközt helyeznek ki a város több pontjára a szakemberek. A témáról Mezei Zsolt a munkálatok kezdetén tartott tájékoztatót a Batsányi utcában szerdán – összeállításunkban a technológia részletei és a telepítés pontos helyszínei is szerepelnek.

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

2022. júl. 02.

A Szent Pantaleon Kórház Jeles eseményről tudósít a DSTV összeállítása. A Semmelweis-nap ünnepségén  adták át a Szent Pantaleon emlékérmeket, de szakmai előléptetésekre, igazgatói dicséretek átadására, valamint a kiváló dolgozók méltatására is sor került. Hangkép.

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

2022. júl. 01.

A programot és a kedvcsinálót már pattintottam, ezúttal egy utolsó utáni hangképes szíves invitáció, valamint az útlezárások sora következik. Mutatom!