Sima vereség a DEAC ellen

spigott - 2022. február 7. 7:30

Ismét sok helyzetet kihagyott, ráadásul saját kapuja előtt is sokat hibázott, így ötgólos vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata Debrecenben.

Debrecenben, a kupagyőztes DEAC elleni mérkőzéssel folytatták az Erste Liga küzdelmeit az Acélbikák jégkorongozói vasárnap este fél héttől. A meccsnek egyértelműen a hazaiak voltak az esélyesei, s már az 1. percben meg is szerezték a vezetést egy meglehetősen érdekes góllal, mert Kozma csúsztatott korongjánál egy dunaújvárosi védő éppen annyira zavarta meg Krajcovicot, hogy a pakk a hálóőr lába között vánszorgott a kapuba (1-0). A debreceniek a folytatásban is nagy fölényben játszottak, egyenlő létszámban és előnyben is többször veszélyeztettek, s bár Krajcovic egy ideig tartotta a Bikákat, Kuleshov beleérős találatánál már neki sem volt esélye a 16. percben, s mivel a mieink nem nagyon tudták veszélyeztetni a hazai ketrecet, így biztos debreceni fórral vonultak szünetre a csapatok (2-0).

A második etap elején büntetőből növelhette volna előnyét a hazai csapat, de Kuleshov mellé húzta a ziccert, majd Tamás szépíthetett volna, de ő sem tudta eredményesen befejezni szólóját. Jött egy újabb kivédekezett hazai fór, majd a mieink pillanatai következtek, de hiába került Szappanos és Pinczés is ajtó-ablak ziccerbe, csak nem akart összejönni a szépítés. Egy újabb fegyelmezetlenség után megkapta negyedik fórját is a DEAC, mellyel már élni is tudott, s bár Molnár találatára fél percen belül válaszolni tudott Szűcs egy szép támadás végén, Bobcek előbb eladta, majd saját kapujába rúgta a korongot a 32. percben, így hamar visszaállt a két gárda közti korábbi különbség (4-1). Nem sokkal később megkaptuk első előnyünket, ám két-három távoli lövésnél többre nem futotta, majd a 37. percben Bertát hagytuk üresen a kapu előtt, így a második pihenőnél már 5-1-et mutatott az eredményjelző.

Képek forrása: DEAC

A harmadik húsz percet végre jól kezdték a Bikák, mert Rybchyk már 28 másodperc elteltével betalált, s ha Szűcs jobban céloz szólóban, akár még feljebb zárkózhatott volna együttesünk (5-2). Erre volt esély emberelőnyben is, ám második fórja alatt hiába sikerült több ziccert is kialakítani, nem változott az eredmény. Sajnos Szűcs újabb szólója után sem, ezt Gönczi védte bravúrral, majd áttevődött a játék a mieink harmadába, s Krajcovic is több védéssel javította statisztikáját. Nem sokkal később Rybchyk hagyott ki ziccert, Sándor lövése viszont utat talált a dunaújvárosi kapuba sőt, egy újabb védelmi hiba után Berta lőtt kapumegkerülős gólt, s az 55. percben kialakítva a 7-2-es hazai sikert jelentő végeredményt.

DEAC - DAB 7-2 (2-0, 3-1, 2-1)

DEAC: Gönczi - Gőz (1), Klimek (1), Dalecky 1, Kuleshov 1, Spirko (1) - Kloz, Vokla (1), Novotny, Sági, Turcotte - Bogesic (1), Sándor 1, Almási (2), Berta 2 (1), Molnár 1 (2) - Borbát (1), Kozma 1, Mazzag (1). Vezetőedző: György József.

DAB: Krajcovic - Bobcek, Benke, Németh P. (1), Pozsár, Rybchyk 1 (1) - Szécsi, Druja, Szűcs 1, Szappanos, Pinczés (1) - Tkachenko (1), Lescovs, Tamás, Horváth, Lőczi - Németh Á., Marosi. Vezetőedző: Azari Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.