Újra alkotásra biztat a katasztrófavédelem

Öcaline - 2022. február 8. 15:45

Tűzmegelőzés, tűzvédelem – gyerekszemmel: kilencedszerre hirdeti meg alkotói pályázatát az óvodások és iskolások körében idén az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. Ovik, sulik, figyelem, fontos: az intézmények is versengenek!

Az elmúlt esztendők tradícióját követve ezúttal is olyan alkotásokat várnak, amelyeken az óvodások és az iskolások a tűzmegelőzés és a tűzvédelem fontosságát ábrázolják, tolmácsolta a bizottsági felhívást a DO-nak Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. A részletes kiírás szerint az óvodásoktól egyénileg készített szabadkézi rajzokat vagy csoportosan elkészített egyéb kézműves alkotásokat várnak, az iskolások három korcsoportban, hattól tíz éves, tizenegytől tizennégy éves, és tizenöttől tizennyolc éves korig pályázhatnak. Ők szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást küldhetnek be, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg számítógépes programot is készíthetnek.
Fejér megyéből a pályaműveket április 30-ig lehet benyújtani, a járványügyi helyzet alakulásától függően postán vagy e-mailen, előzetes egyeztetés után személyesen, a korcsoport és kategória-megjelöléssel a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz.
A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait Budapesten adják át júniusban. Az országos verseny győztesei és különdíjasai értékes nyereményeket kapnak. 

Ráadásul az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a "Legkreatívabb óvoda/iskola 2022" címet, és egy valódi tűzoltó-bemutató részese is lesz. Azaz intézményükbe egy napra beköltöznek a tűzoltók – látványos bemutatókat is tartva: lesz füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás és tűzvédelmi oktatás is.

(Illusztráció: Frikton Katalin műve a tavalyi pályázatra érkezett)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Breaking: elmerültek a Dunában, keresik a kiképzőket

Breaking: elmerültek a Dunában, keresik a kiképzőket

2022. júl. 04.

Tragikus kimenetelű balesetről kapott hírt megbízható, de nem hivatalos forrásból a DO. Úgy tudjuk, a pálhalmai BV-intézet két kutyakiképzője esett munka közben a Dunába Rácalmásnál ma délelőtt, mind a ketten elmerültek, nagy erőkkel keresik őket. Gyorshír.

Szirénapróba: ha hétfő, hát újra morgatnak

Szirénapróba: ha hétfő, hát újra morgatnak

2022. júl. 03.

A havi rendes gyakorlathoz híven Dunaújváros mellett Ercsiben és Ráckeresztúron, valamint Paks harminc kilométeres körzetében lesz hallható szirénapróba hétfőn – városunkban ezúttal is 11 órakor morgatnak.

Monty Python a szerelőműhelyben

Monty Python a szerelőműhelyben

2022. júl. 01.

Kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége a vád, amióta olvastam a sztorit, azon agyalok, hogy na, vannak persze zseniális trükkök, de ezt mégis hogyan? Mit hitt, nem veszik észre?

Ősi trükkel milliós kár – de vádemelés a vége

Ősi trükkel milliós kár – de vádemelés a vége

2022. jún. 30.

Magát a mobilszolgáltató ügyintézőjének kiadva ejtett tévedésbe 17 személyt egy férfi és egy nő – vádat emeltek ellenük. 6 milliós tényleges kárt okoztak, derül ki az ügyészségi summázatból.

Keresik Győr Balázst – jelezze, ha látta!

Keresik Győr Balázst – jelezze, ha látta!

2022. jún. 29.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a férfi eltűnése miatt – itt a felhívás, és a szokásos szelíd nógatás: már egy megosztás is közelebb vihet Győr Balázshoz.

 

Két megyében terített drogot – vádemelés a vége

Két megyében terített drogot – vádemelés a vége

2022. jún. 28.

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki Fejér és Pest megye több településén árult drogot. 

Eltűnt Cintia, nagyon keresik

Eltűnt Cintia, nagyon keresik

2022. jún. 27.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 18 éves pusztaszabolcsi lány eltűnése miatt. Jelentkezzen, ha látta – és egy megosztás is segíthet!