Dunaújváros Hetilap

A kulturális és turisztikai élet fontos bázisa lehet a felújított Remix

Terdik Péter - 2022. március 26. 8:45

Örömteli eseményekről számolt be egy sajtótájékoztató részeként Pintér Tamás polgármester, és Kálló Gergely, térségünk országgyűlési képviselője. Sok városlakó és környékbeli örömére elkészült a felújított Remix épülete a Szalki-szigeten.  

Sok városlakó emlékezetében a Remix rendezvényközpont az igazi nosztalgikus emlékek gyűjtőháza. Ahogy az előző lapszámban is olvasható volt, az épület felújítása megvalósult a Modern Városok Program keretében mintegy 584 millió forintból.

Az újjáéledt nosztalgia

A felújított épületet a napokban adta át Pintér Tamás polgármester és Kálló Gergely térségünk országgyűlési képviselője. Településünk első embere felidézte, rendkívül sok városlakó járt ide szórakozni a régi Remixbe, így fontos célkitűzés volt, hogy az épület újra megfelelő állapotba kerüljön. Mint azt elmondta, az épület az adottságaiból adódóan egy újabb rendezvényközpontja lehet a településnek, amely nem csak a helyi és térségi szórakozni vágyókat, hanem a turistákat is Dunaújvárosba csalogathatja. A szabadstrand közelsége és a festői környezet már önmagában is megadja erre a lehetőséget.

Modern megoldásokkal 

A beruházás kapcsán Kálló Gergely azt mondta, a DVG Zrt. szakemberei által az épület teljeskörű felújításon esett át.  A modern beltér az emeleten saját konyhával (és étteremnek alkalmas helyiséggel), kiülős terasszal várja a látogatókat, míg a földszinten két saját bejáratú büfének is lett helye. A létesítményhez tartozik még továbbá két homosok sportpálya is, egy száz fős nézőtér, valamint teljesen feleszerelt vizesblokk, öltöző, és orvosi szoba is. Az épület emellett természetesen akadálymentesített. Bár az épületen pont az idő vasfoga és az árvizek fogtak ki, a felújítás során rendkívül nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a létesítmény megfelelő védelme megvalósuljon. 
Igazi élmények helyben 
Pintér Tamás polgármester kiemelte, a Remix most arra vár, hogy egy pályázati kiírást követően egy üzemeltető felkarolja a helyet, és újra a turisztikai élet bázisává tegye. Hangsúlyozta, csak körbe kell nézni a területen, és látható, hogy minden adottsága megvan ahhoz, hogy egy igazi színvonalas rendezvényközpont lehessen. A sportolási lehetőségek mellett adott a szabadstrand, az étterem üzemeltetési lehetőség, és maga a helyszín: tökéletes Duna-parti kikapcsolódás akár a városlakók számára is. 
A leendő üzemeltető kapcsán a polgármester azt mondta, reményei szerint egy olyan vállalkozó karolja majd fel a projektet, aki hosszútávon a régi emlékeket figyelembe véve akar megvalósítani egy olyan projektet, ami a Remix "régi fényét" idézi majd meg a vendégek számára.

Az épület üzemeltetésére hamarosan a DVG Zrt.  ír ki pályázatot – erről hamarosan ők adnak bővebb tájékoztatást.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.