Dunaújváros Hetilap

A kulturális és turisztikai élet fontos bázisa lehet a felújított Remix

Terdik Péter - 2022. március 26. 8:45

Örömteli eseményekről számolt be egy sajtótájékoztató részeként Pintér Tamás polgármester, és Kálló Gergely, térségünk országgyűlési képviselője. Sok városlakó és környékbeli örömére elkészült a felújított Remix épülete a Szalki-szigeten.  

Sok városlakó emlékezetében a Remix rendezvényközpont az igazi nosztalgikus emlékek gyűjtőháza. Ahogy az előző lapszámban is olvasható volt, az épület felújítása megvalósult a Modern Városok Program keretében mintegy 584 millió forintból.

Az újjáéledt nosztalgia

A felújított épületet a napokban adta át Pintér Tamás polgármester és Kálló Gergely térségünk országgyűlési képviselője. Településünk első embere felidézte, rendkívül sok városlakó járt ide szórakozni a régi Remixbe, így fontos célkitűzés volt, hogy az épület újra megfelelő állapotba kerüljön. Mint azt elmondta, az épület az adottságaiból adódóan egy újabb rendezvényközpontja lehet a településnek, amely nem csak a helyi és térségi szórakozni vágyókat, hanem a turistákat is Dunaújvárosba csalogathatja. A szabadstrand közelsége és a festői környezet már önmagában is megadja erre a lehetőséget.

Modern megoldásokkal 

A beruházás kapcsán Kálló Gergely azt mondta, a DVG Zrt. szakemberei által az épület teljeskörű felújításon esett át.  A modern beltér az emeleten saját konyhával (és étteremnek alkalmas helyiséggel), kiülős terasszal várja a látogatókat, míg a földszinten két saját bejáratú büfének is lett helye. A létesítményhez tartozik még továbbá két homosok sportpálya is, egy száz fős nézőtér, valamint teljesen feleszerelt vizesblokk, öltöző, és orvosi szoba is. Az épület emellett természetesen akadálymentesített. Bár az épületen pont az idő vasfoga és az árvizek fogtak ki, a felújítás során rendkívül nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a létesítmény megfelelő védelme megvalósuljon. 
Igazi élmények helyben 
Pintér Tamás polgármester kiemelte, a Remix most arra vár, hogy egy pályázati kiírást követően egy üzemeltető felkarolja a helyet, és újra a turisztikai élet bázisává tegye. Hangsúlyozta, csak körbe kell nézni a területen, és látható, hogy minden adottsága megvan ahhoz, hogy egy igazi színvonalas rendezvényközpont lehessen. A sportolási lehetőségek mellett adott a szabadstrand, az étterem üzemeltetési lehetőség, és maga a helyszín: tökéletes Duna-parti kikapcsolódás akár a városlakók számára is. 
A leendő üzemeltető kapcsán a polgármester azt mondta, reményei szerint egy olyan vállalkozó karolja majd fel a projektet, aki hosszútávon a régi emlékeket figyelembe véve akar megvalósítani egy olyan projektet, ami a Remix "régi fényét" idézi majd meg a vendégek számára.

Az épület üzemeltetésére hamarosan a DVG Zrt.  ír ki pályázatot – erről hamarosan ők adnak bővebb tájékoztatást.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Felsőoktatásban tanulsz? Felvételizel? Jelentkezz az önkormányzat támogatására!

Felsőoktatásban tanulsz? Felvételizel? Jelentkezz az önkormányzat támogatására!

2022. okt. 04.

Két típusú ösztöndíjra pályázhatnak a felsőoktatásban tanuló, vagy felvételi előtt álló diákok a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer részeként, adta hírül a város hivatalos oldala. 

"Gyermekeink jövője a tét!" – szolidaritási kiállás az oktatásért szerdán

"Gyermekeink jövője a tét!" – szolidaritási kiállás az oktatásért szerdán

2022. okt. 04.

Az oktatás világnapján szerveznek szolidaritási kiállást az oktatásért városunkban: mindenkit, szülőket, nagyszülőket is várnak a Dr. Molnár László Emlékparkba szerdán délután. Legyetek, legyenek, legyünk sokan!

Elkezdték a köztéri fasorok növényvédelmi munkáit

Elkezdték a köztéri fasorok növényvédelmi munkáit

2022. okt. 04.

A város útjai mellett tegnap, az esti órákban kezdték az őszi növényvédelmi permetezést, adta hírül a város hivatalos oldala. Két-három nap alatt végeznek a szakemberek, persze csak ha nem esik.

DSTV: kerekasztal az emlékév előtt

DSTV: kerekasztal az emlékév előtt

2022. okt. 04.

Önkormányzati koordinációval valósul meg a Petőfi 200 emlékév városunkban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az előkészületek jegyében ült össze az a kerekasztal a Városházán a napokban, amely a programok gondozását vállalja. Hangkép.
 

Új kísérletbe fog, helyettes szülőket toboroz az Útkeresés Segítő Szolgálat

Új kísérletbe fog, helyettes szülőket toboroz az Útkeresés Segítő Szolgálat

2022. okt. 03.

Bővíti a szolgáltatások körét a rászorulók számára az Útkeresés Segítő Szolgálat – az intézmény helyettes szülői szolgáltatás kialakítását szervezi, és egészen október végéig várja azok jelentkezését, akik a nemes feladatot ellátják.

Véget értek a munkálatok végre

Véget értek a munkálatok végre

2022. okt. 03.

A város több pontján is sor kerül az úgynevezett vadparkolók felszámolására. Ahol logikus és lehetséges, ott az egykor volt füves területeket legális parkolókká alakítják, zúzott kővel szórják fel és ennek köszönhetően területenként érezhető nagyságrendben növekszik a kialakított parkolóhelyek száma. 

DSTV: jubilált a Megyei Szakdolgozói Nap

DSTV: jubilált a Megyei Szakdolgozói Nap

2022. okt. 03.

Idén tizedszerre rendezte meg a Megyei Szakdolgozói Nap programját a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei szervezete, derül ki a DSTV összegzéséből. A köszöntőkkel, műsorral és díjátadással körített tudományos tanácskozásnak ezúttal Dunaújváros, a Városháza rendezvényterme adott otthont. Hangkép.