Elhunyt Jávorka András

doszerk - 2022. március 1. 7:30

Életének ötvenharmadik esztendejében elhunyt Jávorka András, a Dunaújváros PASE labdarúgóinak utánpótlás szakmai vezetője.

Kép forrása: DPASE

Óriási veszteség érte a városi labdarúgást, számolt be a tragikus hírről a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának közösségi oldala hétfőn este. Hosszan tartó súlyos betegséget követően elhunyt Jávorka András, a DPASE sikerkorszakának asszisztensedzője, a jelenlegi utánpótlás szakmai vezetője.

A kiváló szakember játékosként szerepelt a Paks, a Szombathely, a Fehérvár 96 FC, valamint az MTK együtteseiben is, majd asszisztensedzője volt annak a dunaújvárosi együttesnek, mely előbb a másodosztályba, majd az NB I-be jutott. Később dolgozott a Zalaegerszeg, valamint a Győr csapatainál is, míg tragikusan korai haláláig a Dunaújváros PASE utánpótlás szakmai vezetőjeként tevékenykedett egyesületünknél.

"Felfoghatatlan tragédia ez számunkra, egy nagyon kedves barátunkat, kollégánkat vesztettük el. Nehéz idők előtt állunk, de mindig örömmel fogunk rá gondolni, kivételes humorát és őszinte mosolyát örökre a szívünkbe zárjuk" - emlékeztek meg közösségi oldalukon a Dunaújváros PASE labdarúgói Jávorka Andrásról.

A rovat további hírei: Sport

Vb-döntőben a junior válogatott

Vb-döntőben a junior válogatott

2024. jún. 29.

Nagyot hajrázva győzte le a hollandokat a két DKKA-játékost is soraiban tudó magyar junior női kézilabda válogatott a korosztályos világbajnokság elődöntőjében.

DSTV: értékelték a szezont

DSTV: értékelték a szezont

2024. jún. 28.

Kemény, viszontagságos, de a tavalyinál sikeresebb szezont zárt a DKKA felnőtt együttese. Horváth Tibor ügyvezető idézte fel, milyen célokkal vágtak neki a bajnokság 2023/2024-es kiírásának, ezekből mit sikerült megvalósítani, s hogyan készülnek a következő szezonra. Hangkép.

Már négy között a juniorok

Már négy között a juniorok

2024. jún. 28.

A vártnál lényegesen nagyobb csatában, de Izlandot is legyőzte a magyar U20-as női válogatott a korosztályos világbajnokság negyeddöntőjében.

DSTV: megszépül a sportcsarnok

DSTV: megszépül a sportcsarnok

2024. jún. 28.

Több pályázatnak is köszönhetően elkezdődött és jelenleg is zajlik a Dunaújvárosi Sportcsarnok játékfelületének parketta cseréje. Ezenfelül pedig az is jó hír, hogy a kiszolgáló helyiségeket is felújítják. Hangkép.

Hosszabbításban dőlt el az aranyérem sorsa

Hosszabbításban dőlt el az aranyérem sorsa

2024. jún. 28.

A Jóbarátok Ködi Generál együttese nyerte az idei Dunaújváros Kupát, miután 4-2-es győzelmet aratott a Kemi-Ker ellen a sorozat csütörtök esti fináléjában.

DSTV: főszerepben a sport

DSTV: főszerepben a sport

2024. jún. 27.

Júniusban is mozgalmas időszakot élt a Szent Pantaleimon Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola közössége. Több programjuk is volt – ezek közül most a sportos elfoglaltság összefoglalója következik. Hangkép.

Torna: sorsoltak Párizsra

Torna: sorsoltak Párizsra

2024. jún. 27.

Női tornászaink felemáskorláton kezdenek az olimpián az utolsó csoportban. Mészáros Krisztofer az első csoportban, korláton mutatja be először a gyakorlatát.